CIND DOMNUL TE TRIMITE EL FACE LUCRARI MARI
Autor: Dănuț Burla  |  Album: CIND DOMNUL TE TRIMITE EL FACE LUCRARI MARI  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Danut-Burla01 in 19/01/2024
    12345678910 0/10 X

CIND GURA DOMNULUI ISUS VORBESTE SE IMPLINESTE

CIND DOMNUL TE TRIMITE EL FACE LUCRARI MARI

 

In anul 2000prin luna octombrie, Domnul mi-a vorbit asa:

-Dute la Biserica la Vicovu de Sus ca am de lucrat cu tine. Nu mi-a spus ce are de lucrat exact.

Eu am inceput ca omul sa ma rog lui Dumnezeu si sa zic in mintea mea:

-Doamne Isuse, la Vicovu de Sus Tu ai proroci, evanghelisti, frati pastori plini de har, pe care cu mult drag i-am ascultat de multe ori predici sanatoase si pline de harul Tau. Cu ce sunt eu asa de special de ma trimiti acolo? Eu sunt un tinar, cu slabiciunile mele, dintr-un sat vecin, un nimeni, ce sa caut eu in ogorul fratilor din Vicovu de Sus unde ai 7 slujitori pastori si prezbiteri cei mai buni evanghelisti din zona noastra. Sa vorbesti prin prorocie? Gindeam eu. Tu ai acolo Doamne asa de multi proroci iar eu nu merg sa le fac concurenta nici sa fac ceva nou ce Tu sigur ai slujitori inzestrati cu daruri citi trebuie in Vicovu de Sus.

La aceste judecati ale mele Domnul nu s-a suparat pe mine ci mi-a raspuns diret pe loc:

-Am slujitori asa cum ai spus, dar satana a atacat Biserica si se lupta sa opreasca lucrarile mele prin defaimare, hule si dezbinare, si este razboi, nu pacea Mea. Te trimit pe tine ca fiu al pacii sa vestesti pacea Mea. Strigatele celor ce pling si gem, lacrimile rugaciunii si zilele de post au ajuns pina la Mine, si Eu Domnul am hotarit sa vin sa aduc pacea si bucuria Duhului Sfint in loc de aceste razboaie si tulburari ale vrajmasului.

Am cedat la aceasta descoperire care mi-a vorbit Domnul direct si exact, cu lux de amanunte ce nu pot fi scrise cele negative ca nu zidesc sufleteste.

Asa ca intr-o joi seara ma duc la serviciu divin ce era ca si duminica. La timpul de rugaciune cind venea prin mine o prorocie in Biserica, nu incepuse decit vorbirea in alta limba si cind sa inceapa mesajul brusc: cineva a inceput o prorocie si striga cit il tine gura asa: poporule te-ai stricat, ai curvit cu dumnezeii straini si te-ai spurcat, am sa te vars din gura Mea si am sa te lepad. Urit ingrozitor si o putere straina am simtit atunci cum a hulit Biserca Domnului. Nu dau nume cine era. Era foarte cunoscut. Domnul mi-a vorbit in timpul aceste prorocii asa:

-Pentru ca i-Mi otraveste poporul Meu de ani de zile in doua saptamini va fi pus cu groaza in tarina pamantului. Si asa a fost. Fratii mai in virsa si cei batrini din Vicovu de Sus stiu daca vor citi cine este persoana dar nu dam detalii cum s-a implinit acest verdict al Domnului Isus rostit in seara aceea in duhul mintii mele ca nu a vorbit prin cineva ci mi-a spus mie Domnul. Nu mi-a spus sa zic la nimeni.

Eu m-am tulburat putin ca om, ma trimite Domnul si iata ce gasesc. Si am intirziat sa merg din nou duminica dimineata din noiembrie pina in Ianuarie 2001.

Domnul Isus m-a pus la disciplina din a 3-a duminica din decembrie pina am mers, in fiecare zi de duminica i-mi era asa de rau ca abia ma ridicam din pat, asa si de sarbatorile Nasterii Domnului, si de Anul Nou, in ziua de sarbatoare eram la pat fara putere. In timpul acela eram invitat in multe locuri si chiar am fost confirmat din timp ca o sa merg dar Domnul nu m-a lasat sa merg cred ca in vreo 8/9 locuri la evanghelizari si de sarbatori.

In a doua duminica din anul 2001, m-am trezit bine si ma pregateam sa merg la Biserica la Vicovu de Jos, acasa ca era mai bine de o luna de cind nu am fost fiind bolnav si plecat in misiune in multe zile.

Cind am iesit din casa in curte cu Biblia in borsetul de biserica, un Inger al Domnului m-a prins de mina si mi-a zis:

-Astazi dimineata mergi cu Mine la Vicovu de Sus, acolo faci lucrarea la care esti trimis si tot amii de doua luni. M-am conformat. Era o dimineata de iarna si ningea inca iar zapada ninsa peste noapte avea aproape 40 cm asa mai pufoasa, nu prea erau urme pina la sosea dar nu stiu cum am mers parca zburam asa simteam o putere a Duhului Sfint in mine ce ma umple si fizic parca de un avint la mers ca am parcurs cam repede drumul fata de cum era conditiile de mers.

Am ajuns la Biserica Penticostala Numarul 1 din Est, Vicovu de Sus, am intrat iar Ingerul statea linga mine. Nu am inteles de ce pina la rugaciunea care a venit cuvintul de prorocie prin mine. Tin minte si acum ce a vorbit Domnul:

-Poporule apropiete cu cainta si incredere, sunt in mijlocul tau ca sa-ti dau pacea Mea, sa-ti dau iertarea, sa te vindec spiritual, sa botez cu Duhul Sfint, sa dau daruri duhovnicesti, sa inchid gura hulitorilor si batjocoritorilor cu puterea Mea ca sa te bucuri de binecuvintarile Mele ceresti si pamantesti.

S-a terminat timpul de rugaciune dupa ora 10, conducea fratele pastor Fanica Bodale, cind a facut anunturile pentru slujba care va urma a zis: Vom cere binecuvinterea Domnului peste serviciul de invatamint printr-un frate indemnat de Duhul Sfint, in urma corul va cinta o cintare si fratele Nicolae Ciuruc, fratele Vasile Raut si fratiorul prin care ne-a vorbit Domnul la rugaciune vor imparti timpul cum i-i va calauzi Duhul Sfint. Frumos anunt: « cum i-i va calauzi Duhul Sfint » si asa a fost.

Eu m-am simtit foarte usurat sa sunt numit la ultimul mesaj. Acesti doi frati erau foarte buni evanghelisti si in mod normal vorbeau usor o ora cu har si bine documentat biblic si cu experiente de slujire ca frati batrini unul din generatia bunicilor mei peste 80 de ani, altul putin mai tinar aproape de 70 de ani, era atunci vicepresedinte la comunitatea Penticostala Moldova cu sediul la Suceava, dar era un frate smerit si calauzit de Duhul Sfint cu adevarat.

A predicat fratele Nicolae Ciuruc doar 16 minute, iar la sfirsitul predicii a zis: eu inchei si las locul fratelui pe care l-a trimis Domnul sa-si faca lucrarea Sa prin el. Am intrat un pic intr-o faza de intrebari la Domnul. Doamne ce lucrare le-ai vestit acestor frati? Ca uimirea mea sa fie si mai mare si sa ma simt si mai mic, fratele batrin Vasile Raut era cu un rind de scaune mai in fata si doar aproape, s-a intors si a pus mina dreapta pe capul meu si a zis: fratioare, eu ma apropii de plecare in vesnicii si sunt slab, am sa vorbesc mai putin, Domnul Isus sa te binecuvinteze sa duci mesajul Sau si acum si mai departe. La aceasta binecuvintare am primit un pic de curaj, dar urmaream bine ce se predica si textul din Biblie din care se predica. A mai cintat o cintare corul si fratele batrin Vasile Raut a vorbit 11 minute. Cu 3 cintari ale corului la ora 10:37 am trecut la predica. Nu eram panicat ca si mie i-mi da Domnul har in predica dar am intrat direct in necunoscut cu ce avea Domnul sa vorbeasca prin mine la o Biserica de aproape 3000 de membri majori la timpul acela.

In timpul ultimei cintari am mers la amvon, m-am pus pe genunchi si l-am rugat pe Domnul Isus sa vorbeasca El prin gura mea ca eu nu stiu cu adevarat ce are nevoie poporul si prezentarea facuta m-a facut sa ma simt foarte slab fata de nivelul ce predicau acesti frati.

M-am ridicat de pe genunchi si nu am avut timp sa ma asez sa vad in Biblia deschisa de pe amvonul Bisericii textul, ca s-a terminat cintarea corului.

Am recitit textul din Biblie si deodata a aparut in fata mea un sul de carte care l-a adus Ingerul Domnului si-l tinea asa plutind in fata mea ca la 3 metri si mi-a zis vorbeste despre aceste subiecte de pe sul, acesta este planul Domnului pentru Biserica in ziua de azi.

Am inceput sa predica in legatura cu textul si subiectul mergea pe aceeasi linie.

Despre fiii pacii, facatorii de pace vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu, rinduiala lui Dumnezeu in Biserica, fiecare la locul lui, unitatea Duhului in legatura pacii.

Nu vedeam unde este ceasul si mi se parea ca timpul ar fi trecut iar in sfirsit am vazut un ceas in spatele fratilor era departe spre stinga: 12:17 cind am vazut am vrut sa inchei cit de repede, dar fratele ce conducea si mai multi frati mi-au zis intr-un glas sa continui cit da Domnul Isus, am terminat dupa 15/20 de minute ca nu m-am mai uitat la ceas si am fost silit de respectul fata de rinduiala ce am predicat in Biserica sa si implinesc si le-am spus ca Domnul mi-a pus innainte acest sul de carte cu planul Sau de lucrare si am promis sa revin cit mai repede sa termin ca mai era destul de mult pe acest sul ce trebuia sa predic. Fratii m-au inteles dar chiar atunci fara sa pot pleca da la amvon am fost intrebat cind pot sa vin si voiau sa ramin seara dar trebuia sa merg la o Biserica la evanghelizare si la un Priveghi dupa. Fiind programat pe doua saptamini am zis peste doua saptamini vin din nou dimineata. Si asa a fost. Luni seara dupa a doua duminica, am afost luat de acasa de niste fratiori tineri cu masina si am fost la rugaciune in casa la fratele Simion Cirstean, in seara aceea Domnul Isus a aprins focul, a botezat cu Duhul Sfint 11 suflete. In urmatoarele 3 saptamini au fost botezati cu Duhul Sfint din cite stiu de la fratii ce conduceau Biserica, 372 de suflete in total.

La unele seri de staruinta am participat si eu dat nu am fost nici in jumatate din serile de rugaciune si nici duminicile ca eram in misiune planificat.

Aceasta este lucrarea Domnului noi suntem doar niste mici robineti iar daca ascultam de Domnul si ne lasam deschisi de El curge Riul Vietii si harul Duhului Sfint.

Intruna din seri eram acolo si ma rugam cu fratii pentru cei ce staruiau. S-a prezentat Domnul Isus intr-o vedenie si mi-a vorbit unele planuri de lucrare la care mi-a dat un semn. Am vazut in vedenie intrind 4 oi negre pe usa bisericii si au venit si s-au asezat pe genunchi linga cei ce staruiau, au inceput si ei sa murmure o rugaciune cu multa rusine. Domnul mi-a zis ca trebuie sa se marturiseasca si El i-i primeste asa cum sunt.

Cine erau aceste oi? doi frati si o sora, prietenul fetei toti tineri, veniti de la ortodoxi sa vada de ce tipa asa fetele pocaitilor, ca se auzea cum se roaga dar nu putea-i sa intelegi cuvinte.

Cind am spus aceasta vedenie dupa ce sa terminat prima rugaciune a venit unul dintre ei la mine sa se marturiseasca, dar l-am condus la biroul pastoral la fratii lucratori din Biserica ca asa este bine frateste si de marturie   cum lucreaza Dumnezeu. S-au dus pe rind toti si s-au marturisit si in seara aceea 3 au primit Duhul Sfint, iar in seara urmatoare a primit si al patrulea.

Noi nu putem face asta dar Dumnezeu poate.

 

O lucrare de trezire a facut Domnul in 2003, la Biserica Elim din Lisabona, Portugalia, si acolo a botezat cu Duhul Sfint si frati si surori veniti de la fratii baptisti, crestini dupa evanghelie, oastea Domnului si veniti de la ortodoxi ce s-au pocait. Asa s-a inmultit Biserica lui Dumnezeu.

 

In anul 2007 Dumnezeu a aprins focul la Biserica Elim din Bruxelles si arde bine si acum prin sute de suflete botezate cu Duhul Sfint, tot asa veniti din mai multe confesiuni. Nu exagerez dar la Elim in Bruxelles cred ca au primit fagaduinta in jur de 2000 poate mai multi ca nimeni nu a facut nici o evidenta si nici nu se lauda nimeni cu aceasta lucrare care apartine Domnului.

Cind Domnul vorbeste El poate implini.

Glorie, lui Dumnezeu, Domnului Isus si Duhului Sfint pina in vesnicii Amin.

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 118
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni