VINDECARILE FACUTE DE DUMNEZEU IN TRUPLUL MEU
Autor: Dănuț Burla  |  Album: VINDECARI PRIN MINUNE TRAITE PE VIU  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Danut-Burla01 in 22/01/2024
    12345678910 0/10 X

VINDECARILE FACUTE DE DUMNEZEU IN TRUPLUL MEU

GLORIFICAM PE DUMNEZEU PENTRU MINUNILE LUI? DE FOARTE MULTE ORI UITAM SA-L PROSLAVIM CU ADEVARTAT.

Chiama-Ma, in ziua necazului tau si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi (zice Domnul in psalmi).

Voi scrie pe scurt in aceasta marturie cum m-a vindecat Domnul Isus in viata mea asa in ordine a anilor, de la virsta de 20 de ani la 55 de ani care prin harul Sau se implinesc anul acesta daca Domnul ma tine in viata mai spre sfirsitul anului.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE FICAT 1989

1. Cind eram in stagiul militar in toamna anului 1989, inainte de revolutie pe la sfirsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie am avut o problema la ficat, foarte grava. Din unitatea militara de unde veneam comandantul unitatii era in acelasi nume de familie cu mine, ruda de familie, verisor drept cu tatal meu si unchi de gradul doi mie. Medicul unitatii mi-a dat prima data un tratament, cind am inceput sa-l iau mi-a fost asa de rau ca intr-o dimineata mi s-a facut rau la rastelul de arme ca eram rastelar, puneam in dulapuri armele in ordine dupa utilizare si le distribuiam la orice iesire la instructie cu armament, alarme sau trageri de pregatire militara ce erau in programul de instruire.

Fiind in ciclul intii, nu prea te credeau nici cadrele militare daca spuneai ca te doare ceva, era asa o ideie ca vrei sa fentezi intructia. Era in vremea comunistilor. Eu nu eram cu aceste idei in cap ci eram foarte interesat sa obtin calitative foarte bine si sa fiu cap nu coada. Dar surpriza a fost inedita, intr-o dimineata, mai aveam putin, trei persoane sa le dau armele si deodata mi sa facut asa de rau ca s-a intunecat tot in jurul meu si m-am lasat moale in rastelul de arme, am alunecat incercind sa ma agat de ceva in cadere libera. Nu m-am lovit ci doar am lunecat incet in reluare sprijinit de arma din mina care o luasem sa o dau la un soldat. Era 3 soldati la rind ce asteptau sa le dau armele si sergentul de serviciu in camera de arme. Sergentul de serviciu a realizat cit de grav este si m-a intrebat daca ma simt bine? I-am raspuns ca ma simt foarte rau si este intuneric in jurul meu. Sa panicat si a chemat rapid salvarea dar dupa citeva minute mi-am revenit si ajutat am reusit sa ma ridic. M-am dus la infirmerie de unde m-a trimis direct la spital pentru investigatii medicale.

Acolo un medic, m-a consultat. Ca si fiecare medic asculta ce simptome simti, de unde banuiesti tu ca te-ai imbolnavit, cum au inceput simptomele si i-am spus totul. El m-a intrebat daca vreau sa fac armata, ca eu i-am spus ca am bani sa platesc un tratament mai scump daca se poate face rost si i-am zic citi am la mine in buzunar. Eu i-am zis ca vreau sa fac armata intreaga daca i-mi permite sanatatea chiar daca nu sunt apt de razboi asa ca personal in serviciile unitatii, Putem sa-ti dam un tratament bun cu regim alimentar si scutire de instructie cu efort fizic sa incercam ce se poate mai bine. Dupa putin timp m-a trimis in unitate cu aceste scutiri si tratamente. Eram asa de liber in dormitor ziua singur ca am avut cu adevarat timp de rugaciune, iar cum era in regimul comunist m-am rugat in soapta nu cu voce tare sa nu-mi fac probleme ca si asa am fost foarte urmarit.

Era inainte de juramintul militar si ciclul meu se antrena pentru juramint sa bata pas de defilare. Intr-o zi Dumnezeu m-a vindecat cind ma rugam. Am simtit un foc in mine care a trecut asa ca o caldura placuta si deoadta m-am simtit bine. M-am dus la doctorul unitatii sa-i spun si el m-a pus la citeva exercitii fizice, m-a consultat in zona ficatului, mi-a luat tensiunea si a zis: Eu am un dosar medical foarte bine documentat de analize si radiografii ce daca este cum spui tu trebuie inchis tot de spital dupa controlul lor. Ai fost dus la urgenta, erai in ultimul hal, ne-am temut sa nu te pierdem pe drum, si tu spui ca esti vindecat. Trebuie sa vedem clinic asta. Si intradevar toate analizele au aratat bine.

De atunci pot sa maninc carne si grasimi de orice fel.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT LA CAP DUPA UN ACCIDENT IN 1991.

2. In anul 1991, intr-o seara din luna septembrie, mergeam acasa din comuna Marginea, judetul Suceava spre Vicovu de jos, seara cu bicicleta. Aveam o cursiera ce mergea cu viteza mult mai mare decit bicicletele din timpul acela romanesti si rusesti. Am plecat din Marginea seara pe la ora 20 si ceva, spre Radauti ca ploua marunt si des sa nu ma ude pe drum, prin Horodnic si Voitinel. La Radauti ma urcam in tren cu bicicleta pina la Vicovu de Jos.

Pe soseaua spre Radauti dupa ce am iesit din sat din Marginea, era doar cimp drept, am accelerat cit prindea cursiera aceea. Se intunecase din cauza ploii dar nu de tot. Deodata a venit pe contra-sens un barbat cu o bicileta si m-a tamponat din fata intentionat, iar viteza mea mai mare si bicilteta sport cu coarne indoite rotunde au facut diferenta de impact. Dupa tamponare barbatul a cazut incet si si in cadere a vrut sa ma loveasca probabil cu un cutit. Eu am ramas cu bicleta in picioare. Cind m-am intors la el sa vad ce este cu el, i-am luminat fata cu o lanterna ce aveam, l-am cunoscut. Era un vecin la cineva din Marginea unde terminasem de lucru seara aceea si mi-a dat banii pe lucrare. Acest individ era puscarias ce facuse o crima, m-a atacat ca am luat banii pe lucru si stia ca a vazut cind omul mi i-a dat din curte la el. M-a urmarit, iar eu am mers la inca doua lucrari unde aveam de facut o faza si trebuia sa primesc niste bani si mi i-au dat tot in seara aceea. Aveam la mine 66.000 lei din anul 1991 in bacnote de 1000  si ceva de 500 de lei. Avea banditul o prada mare, doar ca nu a reusit lovitura de cutit dupa tamponare, ca si eu eram instruit militar in fortele speciale nou formate dupa revolutie nu mai putin de 8 luni de instructie si mai bine de o luna in urmatoarea pregatire de alt nivel, nu scriu ca este mai bine asa. Dumnezeu mi-a descoperit ce gindea acest terorist. Cind a lovit cu cutitul si cu capul sa-mi dea in cap, mina cu cutitul a nimerit in ghidonul bicicletei si s-a schilodit iar cutitul a sarit pe jos la o mica distanta, iar cind a vrut sa ma loveasca cu capul eu am bagat mina sa-l incurc si sa-l deviez dar a nimerit cu maxilarul in frunte la mine si mi-a spart arcada la ochiul drept. Dupa aceata cunfruntare l-am dat jos cu o lovitura din instinct de aparare nu tin minte cum dar s-a intins jos si injura mormaind si zicea nu ma omori perversul de puscarias.

M-am asigurat ca nu ajunge cutitul si am plecat pe jos tirind bicicleta cu roata din fata indoita dar se rotea in locul ei. Am plecat pe jos inainte, iar dupa 500 / 600 de metri venea o dacie dinspre Radauti cu viteza si le-am facut semn dar ei au accelerat si m-au clacxonat, iar in ultimul moment au vazut pe aces puscarias ce statea pe jos si pusese bicileta lui pe sosea ca eu am aruncato pe marginea drumului in afara carosabilului. Cind soferul cu dacia a vrut sa evite bucicleta a pierdut controlul ca era ploaie si un pic de mizga de la iesirile cu pamint moale de pe ogoare, si a luat in plin lateral un plop foarte gros si masina s-a distrus ingrozitor. Eu am continuat drumul ca nu aveam telefon pe vremea aceea nu erau inca telefoanele mobile ajunse in Romania. Imediat a venit un Aro din Marginea si cind au vazut accidentul si pe banditul acela viu l-au luat la bataie si au scos victimile din dacie. Eu eram déjà la mai bine de un kilometri dar ei racneau si era in lumina farurilor toata scena aia de groaza, cu 4 morti, raniti grav din dacie si acest puscarias ce era batut si tinut jos sa nu fuga de cei din aro ca erau vreo 4 sau 5. Domnul mi-a spus sa plec acasa ca El nu ma da in mina criminalilor si nici nu trebuie sa fiu anchetat pentru crimele lui cu accidentul daciei.

Eu eram cu fata plina de singe dar aveam haine de schimb de la lucru si  m-am sters. Am plecat si am ajuns acasa in conditii de ranit de razboi. Nu m-am dus nici la un medic ci doar am luat o pauza de doua zile ca ma durea ingrozitor capul. A fost foarte grav dar déjà am descris prea mult accidentul.

Dumnezeu m-a vindecat la cap si chiar si osul de la arcada a crescut aproape complect. Osul frontal fusese deplasat spre partea din spate si la incheietura cu osul occipital lateral pe partea dreapta era suprapus si facuse un  prag de 6/7 milimetri  si statea asa, intr-o zi cind am ridicat ceva foarte greu si m-am concentrat am auzit un pocnet la cap si a revenit osul de la cap frontal la loc dar parca m-a electrocutat cu o durere ingrozitoare. Dupa aceasta vindecare nu am avut urmari.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE GINGIVITA DENTARA 1992

3. In iarna anului 1992, am avut o inflamatie dentara numita gingivita. M-am inbolnavit de frigul dur si curentul rece de aer, ca eu lucram si mai transpiram iar cind lucram mai lejer cite ceva parca inghetam dupa transpiratie. M-am chinuit asa ianuarie, februarie si martie, lucrind la interiorul constructiei Bisericii Penticostale din Sucevita, iar cind a venit primavara eram asa de slab, chiar daca fratii din Sucevita ne-au asigurat cele mei bune conditii de munca, cazare si toate masele zilnice din belsug, gura si capul i-mi erau foarte umflate, de la farmacie mi-au dat niste antibiotice de care era sa mor si nu l-am luat pe toate.

Am vazut ca vine primavara si oamenii veneau sa incep lucrul unde aveam, am inceput sa ma rog si sa pling in rugaciune foarte mult, plinsul ma facea si mai slab, dintii din gura se miscau toti, puteam sa-i scot cu mina asa de inflamata era gura. Foarte greu putem sa spal dintii cu o durere enorma.

Intr-o seara in sat la mine s-a facut staruinta dupa Duhul Sfint pentru citva tineri ce a staruit, am fost si eu la rugaciune si ne-am bucurat de harul revarsat. Nu stiu cum, dar am uitat de durere si a doua zi de dimineata mi-am dat seama ca Domnul Isus m-a vindecat. Acum am aproape 55 de ani, nu am pus nici un dinte prin translpant, nu am nici un dinte imbracat, doar o plomba la un dinte.

Cind Domnul Isus vindeca ramine viata si sanatate nu sunt urmari.

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE SEMI - PAREZA REUMATICA LA COLOANA VERTEBRALA

4. In vara anului 1993, eram la lucru in Timisoara pe la case particulare. Imtr-o zi de toamna tirzie ploua si era foarte frig, turnam o placa de beton pe zidurile de la partierul unei case in cartierul Mehala. Trebuia sa o termin iar nu aveam pereline de ploaie bune ci doar niste bucati de plastic legate la git ce ma incomodau la indreptat cu dreptarul si am fost obligat sa le dau jos.

M-a luat asa o durere de spate si coloana vertebrala noaptea ca a doua zi nu m-am putut scula din pat. Colegii mei s-au racit si ei putin dar nu i-a plouat pe spate ca pe mine ca ei faceau si urcau betonul si se incalzeau iar eu nu aveam efortul lor sa ma incalzesc. Am intepenit de coloana vertebrala de parca eram paralizat si nu ma puteam ridica singur de pe pat ci doar ajutat si mergeam ca un robot cu un baston dat de cineva sa ma ajute.

Aceasta saptamina am locuit in casa fratelui Costel Pauliuc din Beregsaul Mare, judetul Timis. De marti pina vineri seara asa am fost, vinerea seara au venit niste frati si surori la rugaciune si s-au rugat si pentru mine. Eu nu ma puteam ridica din pat si cind stateam pe scaun cite putin ma sigura cineva sa nu cad jos. Asa ca m-am rugat cu ei culcat cum eram pe spate in pat.

In timpul rugaciunii deodata am simtit ca pot sa ma ridic si fiorul Duhului Sfint si m-am ridicat si m-am asezat pe genunchi la rugaciune. Nu a observat nimeni, doar ca dupa rugaciune eu am ramas in picioare si am marturisi cum m-a vindecat Domnul Isus. A fost o seara de har de neuitat.

 

DUMNEZEU MI-A VINDECAT DEGETELE MIJLOCIU SI INELARUL DE LA MINA DREAPTA

5. In anul 2000, lucram ceva mecanica, si polizam o piesa, mai precis o bucata scurta de 5 cm de tub de fier. Am scapat-o din mina si s-a rotit in jurul a doua degete de la mina dreapta. Aceste doua degete au fost rupta carnea in lateral intre degete pe partea dreapta si dezvelite pina au luat tot interiorul se vedea doar oasele goale si tendoanele in interiorul palmei. In partea stinga nu s-a rupt carnea ci atirna. Dumnezeu mi-a dat putere, nu inteleg cum, ce durere aveam, am mers in casa, le-am spalat cu apa rece, am pus carnea la loc, am pansat si doar m-am oprit din lucru. Nu am mers la dispensar, ca ma ametea putin capul de durere si nu am avut curajul sa plec asa de acasa. Dupa un timp am adormit cred ca de durere sau inima ma adormit ca nu stiu ce sa cred. M-am trezi pe la orele 23 noaptea, era vara foarte cald si uscat prin iulie. Am luat apa si am spalat din nou pansmentul sa-l inmoi iar dupa ce am reusit am spalat din nou degetele si le-am pansat. Am reusit la limita ca ma durea inima de durerea ce era si parca nu aveam aer. Am iesit in holul mare a casei ce nu era inca montate usile iar acolo nu am mai reusit sa ma controlez ci am cazut incet pe o parte si m-am asezat pe spate jos. Acolo am stat asa zic eu inconstient pina spre dimineata cind m-am trezit cu niste sageti dureroase la cap de parca i-mi crapa capul. Incet mi-am revenit ca dintr-un somn si am deschis ochi vazind ca sunt afara in holul casei deschis culcat pe beton cu fata in sus. M-am ridicat cu greu si am mers in casa. Am mai dormit pina dimineata pe la 8. In ziua aceea nu aveam liniste si nu putem sta in loc. Am incercat sa citesc in Biblie si ma durea capul. Asa ca m-am hotarit sa o iau pe la frati la rugaciune pe unde se mai facea. Am plecat la un turneu prin sat si pe la parintii mei sa treaca ziua sa pot indura durerea. Degetele erau asa de umflate ca erau duble de groase fata de celelalte. Pansamentul era lejer si subtire ca era vara si nu necesita unul de frig. Doar cind mergeam sau ma rugam se mai diminua durerea. Asa am facut doua zile la rind, iar dupa doua zile seara eram la un frate batrin unde se facea rugaciune incontinu, cum venea fratii si surorile sau chiar peste zi cind erau mai liberi. A fost asa un har mai deosebit si ne-am rugat mai plini de putere. Cind am ajuns acasa seara aceea tirziu pe la miezul noptii, si ma pregateam de culcare am vazut ca nu ma mai dor degetele si pansamentu juca larg pe ele. Am desfacut pansmentul ca nu mai era lipit de degete si? MINUNE! degetele erau vindecate, doar un sem mai era. Cind si unde exact nu-mi amintesc doar ca:

Ranile de acest gen asa de grave nu se vindeca nici in trei saptamini si mai se infecteaza. Eu nu am schimbat pansamentu deloc dupa prima seara. Domnul Isus m-a vindecat.

Sti-ti cum m-am rugat de cu foc: Doamne Isuse nu-mi lua aceste doua degete ca sa-Ti mai pot cinta cintari la orga. Si mi-a ascultat rugaciunea, ma vindecat nici semne nu se cunosc.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT LA CLIPA DE BRONSITA SI GRIPA CE NU MAI PUTEM SUFLA

6. Inceputul nou in Belgia. In locul unde am stat in chirie la un frate in credinta, am stat doar doua luni fara citeva zile. Fratele a primit dreptul de rezidenta si a adus familia si am fost nevoiti sa ne cautam in alte parti chirie. M-am mutat la un frate foarte iubitor de televizor si am stat o luna intr-o mansarda foarte rece. M-am racit zis asa popular, am luat o gripa foarte dura ca ma durea capul si nu puteam sa dorm de frig iar haine sa ma imbrac mai groase nu aveam, si de lucru aveam nevoie ca nu am avut aproape 3 saptamini de lucru si mai era citeva zile si trebuia sa dau chiria.

Intr-o seara tremuram de frig si nu mai puteam adormi de frig si bolnav. M-am pus pe genunchi sa ma rog si nu ma puteam gindi si concentra ce sa ma rog de bolnav. Doar am zis Doamne Isuse ai mila de mine ca nici nu stiu cum sa ma rog de bolnav ce sunt. Atunci a aparut Domnul Isus intr-o vedenie in fata mea; a pus mina pe fruntea mea si m-a vindecat pe loc. Am adormit imediat dupa vindecare. Dimineata m-a trezit un telefon sa merg la ceva lucru. Seara zilei era joi si am mers la Biserica.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE FRACTURA DE BAZIN SI FISURA DE TIBIE LINGA GENUNCHIUL DREPT

7. In anul 2007, in luna octombrie, lucram la constructii la un marocan in comuna Ternat, linga Bruxelles, cei ce au trecut spre Anglia in trafic pe E 40 este prima pe autostrada de Ostende  dupa iesirea de pe ringul Bruxelles.

Am terminat de zidit partierul la o extindere si am inceput intr-o dimineata cu fratele meu cel mai tinar Viorel sa turnam niste stilpi din beton legati cu zidurile.

In seara inaintea acestei zile, era joi seara si am fost la Biserica la Elim Bruxelles. Acolo la slujba din seara aceea Domnul a vorbit prin mine prin prorocie pentru Biserca. Dupa ce am ajuns acasa pe cind ma rugam Domnului inainte de culcare a venit satana si a zis furios, Pentru ca mi-ai stricat si dat de gol planul meu impotriva Bisericii Elim am sa te omor. Eu m-am impotrivit si i-am raspuns. Nu o sa ma poti omori ca ma pazeste Dumnezeu si Ingerii Lui. El a disparut furios.

A doua zi dupa ce am organizat totul si am facut prima betoniera de beton, am luat o galeata cu beton, am urcat pe o scara pe o platforma si am turnat galeata intr-un stilp in cofrag. Cind m-am intors si am inceput sa cobor pe scara am vazut o intunecime care a trecu ca fulgerul, a lovit scara pe care pusesem ambele picioare, si cu un pocnet s-a rupt si am cazut in gol pe o laterala pe partea stinga jos. Solul era din beton acoperit cu gresie veche. Cind am cazut jos in contact cu betonul, mi s-a fisurat bazinul pe partea stinga spate la 5/6 cm dupa curba osului bazinului, la piciorul drept s-a fisurat in lungul piciorului tibia in articulatie la genunchi de contactul cu betonul de la sol. Scara era nou nouta ne mai folosita niciodata.

Am stat jos citeva secunde de soc si durere, iar cind m-am intors venea marocanul cu tirnacopul sa termine lucrarea satanei. Mentionez ca multi ma bifeaza cu rosu pe net ca nu scriu satana cu litera mare. La mine nici nu merita o asa onoare. M-am ridicat imediat asa mai greu cu durere iar marocanul a plecat ca venea fratele meu mai tinar cu niste apa sa-mi dea sa beau.

M-am dus in gradina ce avea si m-am asezat pe un scaun de plastic si m-am rugat Domnului sa nu-mi ia picioarele sa pot umbla si sa ma vindece. Dupa ce am terminat rugaciunea am dat telefon la alt frate si a adus un om ca sa ajute pe fratele meu ce era cu mine sa toarne acei stilpi de beton.

Dupa ce au inceput sa toarne am simtit ca un foc si am inceput sa car saci de la strada pina in spatele casei vreo 10/12 metri distanta. Am carat asa cum eram circa 120 de saci de 40 kg de pietris si nisip si un palet de ciment aproape intreg in saci de 25 kg. Cind stateam simteam ca se urcau cheaguri de singe la cap si de durere nu putem sta in loc. Fizic am fost un barbat mai musculos muncit din greu, si nu mint, un sac de 40 kg era o jucarie. Dar asa mi-a trecut ziua mai usor si era frig si nu rezistam daca nu miscam putin.

Seara cind am ajuns acasa era asa de umflat piciorul drept ca a trebuit sa tai pantalonii sa pot sa-i scot de pe mine. M-am culcat in pat cu perne asezate mai sus ca mi se urca la cap cheguri de singe si nu puteam sa dorm. Cu picioarele am facut miscare incontinu pina la orele 2 si ceva dupa miezul noptii si am adormit de durere si oboseala. Dimineata cind m-am sculat eram pe partea stinga tot bazinul lateral si pe piciorul sting pina la genunchi vinat. Asa a fost pina in luna mai 2008.

Unii ma ve-ti judeca de ce nu am mers la spital, Iata de ce: Aveam acte de munca ca persoana fizica autorizata, dar nu aveam platite toate taxele si nu ma acoperea juridic asigurarea medicala, iar in situatia aceea intr-o tara straina fara bani esti prada usoara la mafia traficului de organe.

Si asa mi s-a marturisit cineva care voia sa se pocaiasca si lucrase la o morga in zona cu putin timp innainte, si eram un pic cam necredincios in ce se mai petrecea pe acolo… Este prea horor sa scriu. Si taina Domnului de la o marturisire.

Am continuat sa ma tirasc asa mai greu, nu puteam sa stau pe scaun la Biserica vreo 3 luni dupa accident, iar unii chiar nu ma credeau, pina un frate dintre fratii scumpi a acceptat sa vina sa-i arat. Nici nu voiau sa se roage pentru mine ca sunt mincinos. Unii au ramas asa cu ideia asta pina azi. Dar intr-o seara din 2008 la rugaciune la subsolul de la Biserica Elim din Bruxelles, Domnul Isus m-a cercetat si m-a vindecat dupa ungerea cu unddelem la rugaciunea pentru cei bolnavi. Eu am iesit sa ma rog impreuna cu fratii slujitori pentru cei bolnavi dar fratele pastor Dorin Albut a avut indemnul sa-mi faca si mie ungerea pe frunte si Domnul a lucrat. Nu am fos la spital cu aceasta accidentare. Daca am putut lucra putin in picioare si aveam inca 3 baieti mi-a ajuns de trai.

Deci am fost vindecat la rugaciunea din Biserica Elim din Bruxelles in anul 2008. Nu tin minte luna si data dar sunt scrise in cer.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT IN 2011 LA GLEZNA DE LA PICIORUL DREPT

8. In anul 2010, lucram la firma belgiana Thomas Piron, intr-un santier aproape de Gara de Nord din Bruxeles. Era prin luna septembrie si se demontase o macara, iar un excavator spargea cu picamerul fundatia macaralei. In timp ce treceam pe aproape de acest rest de fundatie ce era turnata pe sosea cu o inaltime de 5 m, dar se apropia cu demolarea de sol, o bucata de beton mare a crapat la bataia excavatorului si un jet de pietris din beton mi-a lovit in glezna piciorului drept din crapatura betonului. Am simtit o durere dar daca am vazut ca pot merge am crezut ca si trece. Pina seara m-am tirit asa cu greu. Si asa am termiat santierul ca mai aveam 4 frati ai mei, un nepot si doi cumnati cu mine in acel santier lucrau prin firma mea ce contractase lucrarea de tubaj instalatii.

Dupa 3 saptamini am inceput alt santier tot in Bruxelles si eram toti mutati acolo, iar firma mi-a cerut sa fac o modificare si sa sparg intr-un zid si planseul de beton de la etajul 5 pina la subsolul cladirii ca gresise ceva in proiect si nu aveau o canalizare unde sa o duca vertical la toate nivelele o baie si un WC. Toti se fereau de spart si nici nu puteam sa las pe oricine cu noul santier ce era foarte mare. Asa ca am luat un cumnat si am spart eu, si asa mi-am nenorocit piciorul drept spargind cu un picamer de 27 kllograme in dale de 30/35 cm de beton armat in numai 3 zile. Fizic eram foarte tare de aceea nu mi-am dat seama ce-mi fac la picior si cind esti incins de munca nu te doare.

Mi s-a umflat glezna la piciorul drept ca nu incapea decit in cizme de cauciuc numarul 45 in loc de 42. Si nu ma puteam incalta cu pantofi sau bocanci de santier. Din cauza asta am lipsit cred ca peste doua luni de la Biserica. Am incercat sa cumpar doua perechi de pantofi de marime 41 cit putem la stingu si 45 cit incapea pe dreptul dar nu incapeau pantofii nici 45. Si cu cizme de cauciuc sa mergi la Biserica era un dispret la adresa lui Dumnezeu considerat de mine ca ispitea pe fratii mai slabuti.

Dupa ce am reusit sa ma incalt din nou cu pantofi m-am dus la Biserica. Intr-o seara la rugaciune, era o seara de staruinta dupa Duhul Sfint pe cind ma rugam pentru unii sa fie Botezati cu Duhul Sfint am simtit un foc ce mi-a atins piciorul drept. Domnul Isus m-a vindecat. Era la Biserica Elim din Bruxelles.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE PLAMINI IN URMA CE AM FOST OTRAVIT

9. In anul 2018, in luna iulie intr-o noapte pe la orele 1 spre 2, eram acasa la Bruxelles. Pe scara de bloc locuiau doar romani, dar toti erau plecati in vacanta de vara in Romania. Eram singur pe toata scara si singur in apartamentul in care locuiam. Pe la orele unu si ceva ca nu m-am uiat la ceas, am auzit un mic zgomos la usa de la intrare pe scara dar nu mi s-a parut suspect ca era ca si cum deschizi cu cheia si intri normal ca unul ce locuiesti acolo. M-am gindit ca cineva se intoarce din vacanta. Vacanta era de trei spatamini, dar nu toate firmele o incepeau la fel. De la 1 iulie pina pe 15 iulie plecau dupa cum se decidea firma unde lucrau ai nostri. Iar dupa 20 iulie pina in 7/8 august se intorceau din Romania la munca. Fiind mai spre sfirsitul lunii era de asteptat sa vina cineva din Romania. Dar nu am adormit si am auzit sosotind, asa ca am intrat in atentie sporita.

Au urcat pina la etajul 3 unde locuiam eu si nu scria pe usa numele la nimeni pe scara noastra. Au vorbit ceva incet in rusa sau o limba slavona asemantoare ca eu nu inteleg doar deduc dupa sunete ca am auzit mult vorbind ruseste in bazarul din Suceava cind eram tinar in Romania si-mi dau seama un pic ce fel de limba dar nu inteleg nimic. Au inceput sa dea cu spray pe sub usa si eu am fugit imediat si am deschis ferestrele spre strada si in spate spre gradina. Era un pic de vint si nu mi-am dat seama ce este si sa ma protejez mai bine de sparay. M-am gindit ca daca urlu odata tare la ei si fac sgomot o sa plece si o sa ma lase in pace. De altfel eram pregatit sa ma si apar daca spargeau usa, dar nu de asta au venit nici sa fure nimic. Doar mi-au deconectat internetul din dispecer la toata scara si au inchis curentul dupa ce au cobotit si dat cu spray.

Vintul a dus spayul si eu nu i-am lasat sa-si termine spayul cu zgomotul facut si au fugit pe scara in jos. Dar urmarile spayului le-am incasat 50/60 %.

Mi-au ars plaminii interior ca am scuipat bucati printr-o tuse convulsiva ca nu aveam aer, bucatile erau si de 2 centimetri de mari si mai mici dar am scuipat asa pina nu s-au mai rupt. Simteam ca am un mare gol in piept. Aproape 3 luni nu am putut sa dorm culcat decit pe partea dreapta pe un fotoliu si dormeam cel mult 15 minute si nu mai aveam aer. M-am rugat Domnului Isus sa ma vindece doar o data, iar El mi-a raspuns atunci: Si m-a vindecat pe deplin asa ca nici nu obosesc la munca grea din cauza asta.

 

DUMNEZEU M-A VINDECAT DE RINICHI 

10. In iarna anului 2023, am avut de doua ori blocaj renal, odata mi-am revenit in timp mai scurt dar, odata am fost in criza de la orele 14 pina a doua zi la orele 9 dimineata, nu m-am putut aseza in nici o pozitie sa stau 5 minute sa ma odihnesc, m-am rugat Domnului incontinu si m-am cercetat pentru plecare la El, nu m-am simtit mai bine cu nimic, dor simteam prezenta Domnului asa veneau fiori.

Tot ce am mincat am vomitat, si daca beam apa tot vomitam, picioarele si burta mi s-au umflat enorm, si nu ma puteam gindi la nimic, nici nu mi-a venit in minte sa sun pe unul din fratii mei sau la ambulanta. Asa de tare erau crizele ca nu functiona nici mintea sa judece realitatea.

Dimineata dupa orele 9 aveam asa niste focuri ca parca ardeam in mine. Am luat din frigider un borcan de un litru aproximativ de castraveti in otet. Nu consum multi castraveti obisnuit dar asa mai rar mai gustam la o masa de culinare unde se potrivesc. Nu-mi plac muraturile in otet doar asa de gust cind tie dor de ceva acru. Vazind ca ma racoresc si de foamea ce ma chinuia am mincat toti castravetii asa goi si am baut apa, asa de bine m-am racorit si din ameteala aceea ca nu realizam ce maninc sa gindesc am baut si otetul din ei si apa ca am gindit simplu. M-am racorit si asa o sa merg sa-i vomit indata. Numai ca nu a fost asa. M-am intins pe pat cu fata in jos cu capul si o punga aproape daca trebuie sa vomit; dar am adormit instantaneu. Am visat in vis ca-mi vorbea Domnul Isus si m-am trezit dupa aproximativ doua ore dupa orele 11 ziua. Nu tin minte ce mi-a zis dar cind m-am trezit am simtit o caldura placuta si dupa asta am mers la baie. In 5 vizite la baie am eliminat toata apa din mine si pietrele de la rinichi, am simtit cum au fost eliminate. Eu am crezut ca sunt vindecat, dar rinichii tot ma dureau si m-au necajit pina la sfirsitul lunii decembrie. Intr-o zi cind ma rugam si m-am rugat sa ma vindece de tot ce aveam probleme Domnul mi-a raspuns asa. Am sa te vindec de infectie renala si sa curat toate ranile si nisipul de la rinichi, eu eram mirat si mi-a zis atunci doar ti-am facut bine, acum te vindec ca sa ma marturisesti. Si m-a vindecat.

Cum ma-m simt dupa vindecare?

Inainte de vindecare ieseam din ora in ora la baie, iar acum daca merg odata pe noapte ca mai beau apa din cauza incalzirii electrice ce usuca foarte tare aerul din camera.

Ma simt asa de usor parca am jumatate kilogramele ce le aveam inainte. Nu mai transpir, si ma odihnesc foarte bine in putine ore, inainte dormeam mult si eram obosit continu. Acum sunt foarte fres si dupa doua ore de somn linistit.

Si mai mare este minunea asta:

Inainte de vindecare nu putem posti o zi intreaga si de peste 20 de ani nu am putut posti doua zile fara mincare si fara apa legate. In tinerete i-i judecam in minta mea pe unii frati ca nu vor sa posteasca o zi intreaga, dar am trait si eu cu suferintele lor pina m-a vindecat Domnul. Toate zilele mele de post se incheiau seara tirziu ca mi se facea rau si ma durea ficatul si simteam rinichii ca doi bolovani daca nu beam apa 24 de ore. ACUM PRIN INDURAREA DOMNULUI ESTE PRIMA DATA DUPA 20 DE ANI CIND AM REUSIT SA POSTESC TREI ZILE NEINTRERUPTE FARA MINCARE SI FARA APA. Beam asa de multa apa si noaptea cind ma trezeam goleam o butelie de 1,5 litri si mai mult daca mincam ceva seara mai serios. Si dupa masa de seara ma umpleam de apa ca mi se parea ca ard in mine de sete si vara si iarna. Noaptea in pat curgea dupa mine sudoarea de udam si de doua ori pe noapte tricoul i-l schimbam.

Acum nu transpir deloc noaptea si nici ziua doar daca fortez ceva mai greu de facut asa putin. Asa este dupa vindecarea Domnului de infectie si pietre la rinichi. Ma simt: usor, uscat nu transpir, miinile sunt uscate nu pline de grasime si transpiratie, corpul respira sanatos si nu mi-e  frig ca inainte, ma simt ca unul tinar, acum 55 de ani si tare in forta de munca cum eram pe la 30/40 de ani.

ACEASTA ESTE VINDECAREA DOMNULUI CU ADEVARAT.

 

« DAR AU PASTRAT CREDINTA CEA STRABUNA

IN DUMNEZEUL VESNIC CU ARDOARE

EI AU CREZUT CU ADEVARAT IN VINDECARE

CA DAR DIVIN DIN CERURI CA VALOARE

SI AU FOST FERICITI IN VIATA TRECATOARE »

 

Fratele Danut Burla

20 Ianuarie 2024

Braine la Compte, Belgia.

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 169
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni