Biserica și Necazul cel Mare -3-
Autor: Zac Poonen  |  Album: Vin nou in burdufuri noi  |  Tematica: Revenirea Domnului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/12/2021
    12345678910 0/10 X
Biserica și Necazul cel Mare -3-

   Iov a putut spune:

   DUMNEZEU CUNOAȘTE ORICE DETALIU CU PRIVIRE LA MINE (traducere parafrazată Iov 23.10).

   Sub Noul Legământ, putem să mergem chiar mai departe și să spunem:

   DUMNEZEU PLANIFICĂ ORICE DETALIU CU PRIVIRE LA MINE, deoarece acesta este planul la care se referă Romani 8.28. De asemenea, este adevărat că și în astfel de vremuri, Dumnezeu, fiind credincios nu va îngădui să fim încercați peste puterile noastre. Cu fiecare suferință, El va scoate la iveală o cale de a birui și de a scăpa de la a păcătui și de a-L tăgădui (1 Corinteni 10.13).

   Harul Său se va dovedi a fi suficient chiar atunci, altfel nici unul dintre noi n-ar putea sta în picioare. Nu cei curajoși din firea lor vor sta în picioare în acea zi ci aceia care, chiar dacă ar fi temători în felul lor, se încred în Domnul ca să-i întărească.

   Acelea vor fi zilele Necazului cel Mare când Anticrist va domni, dar Isus a spus că Dumnezeu va scurta durata acelei perioade din pricina celor aleși. În acea vreme, aleșii lui Dumnezeu-Biserica vor fi, în mod cert aici pe pământ depunând mărturie pentru Domnul.

   Înadată după acele zile de necaz, (a spus Isus) vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă. El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbița răsunătoare și vor aduna pe aleșii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă. Matei 24.29-31

   Trâmbița la care s-a referit Isus aici, este cea menționată în 1 Tesaloniceni 4.16,17 la al cărei sunet morții lui Hristos vor învia și împreună cu ucenicii lui Isus aflați în viață vor fi răpiți ca să-L întâlnească pe Domnul în văzduh.

   Isus a spus clar că Biserica (aleșii) va experimenta această răpire doar după Necazul cel Mare.

   Apoi, vom întâmpina pe Domnul în văzduh la a doua Sa venire și ne vom întoarce cu El pe Pământ să domnim cu El pentru o mie de ani.

   Cuvântul lui Dumnezeu este precis cu privire la cine va domni cu Hristos 1000 de ani - cei CE NU SE ÎNCHINASERĂ FIAREI ȘI ICOANEI EI ȘI NU PRIMISERĂ SEMNUL EI PE FRUNTE ȘI PE MÂNĂ (Apocalipsa 20.4). Aceasta arată în mod clar că cei ce au biruit, (Mireasa lui Hristos), vor fi pe Pământ, rămânând credincioși Domnului în timpul domniei lui Anticrist.

   Necazul vine de la oamenii care sunt instigați de Satan împotriva Bisericii. Trebuie să distingem acest necaz de pedeapsa lui Dumnezeu care e păstrată pentru cei neevlavioși.

   Nu vom înfrunta mânia lui Dumnezeu dar vom înfrunta în mod cert Necazul cel Mare din partea oamenilor. Binecuvântarea oamenilor lui Dumnezeu sub Vechiul Legământ a fost prosperitatea și confortul. Sub Noul Legământ este contrariul - suferința și necazul.

   În Ioan 12.27-28, când Isus a înfruntat moartea, El n-a spus: Tată, izbăvește-Mă din ceasul acesta ci: TATĂ, PROSLĂVEȘTE NUMELE TĂU! Cântecul curvei este: Tată, izbăvește-mă din necaz! Cântecul Miresei este: TATĂ, PROSLĂVEȘTE-ȚI NUMELE!

   Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre.

   În Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.

   (Romani 5.3; Fapte 14.22)

   Isus S-a rugat în mod specific Tatălui: nu ca noi să fim luați din lume, ci să fim feriți de păcat (Ioan 17.15. Isus nu a dorit niciodată ca Biserica Sa să fie răpită pentru a scăpa de necaz.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 473
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni