Frângerea pâinii - un legământ
Autor: Zac Poonen  |  Album: Vin nou in burdufuri noi  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 01/11/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Frângerea pâinii - un legământ

   Când ISUS a instituit frângerea pâinii, El a folosit un cuvânt pe care nu l-a mai folosit înainte - cuvântul LEGĂMÂNT. O înțelegere potrivită a acestui cuvânt e esențială, dacă vrem să luăm parte la masa Domnului într-un mod plin de semnificație.

... .

   Singurul mod prin care Isus a putut stabili Noul Legământ cu noi, a fost prin moartea Sa și singurul mod, în care putem intra în acest legământ și privilegiile lui, este prin moartea față de noi înșine. Aceasta este semnificația actului de a mânca pâinea și de a bea vinul la frângerea pâinii. În Evrei 13.20 ni se spune că Dumnezeu L-a ridicat pe Isus din moarte prin sângele legământului veșnic.

   CE ÎNSEAMNĂ ACEASTA?

   Sângele vărsat de Isus pe crucea de la Golgota a fost vărsat ca rezultat al împotrivirii față de păcat până la moarte -Evrei 12.4-. Isus era hotărât să-L asculte pe Tatăl și să nu păcătuiască niciodată. Atitudinea Sa față de Tatăl Său era: TATĂ, MAI DEGRABĂ AȘ MURI EU DECÂT SĂ NU TE ASCULT ÎN CEL MAI MIC LUCRU! (vezi Filipeni 2.8 - ASCULTĂTOR PÂNĂ LA MOARTE).

   ACESTA A FOST LEGĂMÂNTUL LUI ISUS CU TATĂL SĂU.

   Acum, Isus ne invită la masa Sa să bem din paharul care e sângele acestui Nou Legământ. Vrem noi? Putem noi să bem din paharul din care a băut El? Tânjim noi ca apostolul Pavel să cunoaștem PĂRTĂȘIA SUFERINȚELOR LUI ȘI SĂ MĂ FAC ASEMENEA CU MOARTEA LUI, CA SĂ AJUNG CU ORICE CHIP, DACĂ VOI PUTEA, LA ÎNVIEREA DIN MORȚI (Filipeni 3.10,11)?

   Cei mai mulți credincioși vin la masa Domnului cu așa ușurință, fără să înțeleagă ce implică aceasta și care este înțelesul Legământului. Numai cel ce este hotărât să lupte împotriva păcatului, chiar până la sânge, poate lua parte la masa Domnului în chip vrednic.

   Cuvântul LEGĂMÂNT e asemănat unui acord solemn, contract semnat la tribunal. Nimeni nu va semna un contract la tribunal, fără să citească și să înțeleagă atent termenii lui. Dar cât de ușuratic iau parte credincioșii din pâine și vin la masa Domnului! Nu-i de mirare faptul că și astăzi, ca în Corint, mulți credincioși sunt slabi spiritual și fizic, bolnavi fizic și spiritual și o parte din ei mor înainte de timpul stabilit de Dumnezeu - și toate acestea pentru că ei au venit într-un chip ușuratic la masa Domnului.

   În Levitic 26.14-20, Dumnezeu a avertizat pe israeliți că, dacă ei încheie un legământ cu El și-l rup, se vor îmbolnăvi și vor fi nimiciți și nu vor avea câștig din munca sau afacerile lor.

   Este un lucru grav să rupi un legământ.

   Nu te grăbi să deschizi gura și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu. Dacă ai făcut o juruință lui Dumnezeu, nu zăbovi să o împlinești. Mai bine să nu faci nici o juruință decât să faci o juruință și să n-o împlinești. (Eclesiastul 5.2-5)

   Oricine e chinuit în mod repetat de boală și slăbiciune ar trebui să se gândească atent dacă a rupt în mod nechibzuit legământul lui cu Dumnezeu. De aceea ne spune Iacov să ne mărturisim păcatele ca să fim vindecați. (Iacov 5.16).

   Pâinea pe care o frângem simbolizează Trupul lui Hristos. Înainte de toate simbolizează trupul fizic pe care l-a luat Isus când a venit pe pământ, în care niciodată nu a făcut voia Sa, ci a Tatălui - vezi Evrei 10.5-7. Astfel, trupul Său a fost unul frânt, oferit prin viața Lui pământească. Trupul Lui a fost ca pâinea - ușor de frânt chiar și când e atins puțin. Astfel a renunțat El la voia Sa pentru a face voia Tatălui în toate lucrurile. Când frângem pâinea și ne împărtășim din ea, prin aceasta mărturisim foarte solemn că și noi dorim să mergem pe același drum al dăruirii și al frângerii. De aceea este un lucru grav să spui aceasta Domnului la masa Lui și apoi să trăiești ca și cum nu ai fi făcut niciodată legământ cu El. Nu putem fi perfecți dar El așteaptă chiar și de la cel mai nou credincios să aibă dorința de a merge pe calea morții față de sine și să nu mai trăiască pentru sine, ci doar pentru El - 2 Corinteni 5.15. Astfel luăm din pâine în chip nevrednic, fără să deosebim cum trebuie trupul Domnului.

Extraordinară interpretare a lui Corinteni 11!
Adăugat în 24/01/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 334
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni