Biserica și Necazul cel Mare
Autor: Zac Poonen  |  Album: Vin nou in burdufuri noi  |  Tematica: Revenirea Domnului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/12/2021
    12345678910 0/10 X
Biserica și Necazul cel Mare

   În Efeseni 3.10 ni se spune că în Noul Legământ Dumnezeu dorește să își facă cunoscută înțelepciunea Sa înaintea domniilor și stăpânirilor din locurile cerești, prin Biserică. Din Efeseni 6.12 știm că aceste domnii și stăpâniri din locurile cerești sunt Satan și oștile sale ale răutății care locuiesc în al doilea cer unde locuiesc de când au fost alungate din al treilea cer - locuința lui Dumnezeu (2 Corinteni 12.2). Știm că trebuie să fim martori ai lui Hristos  pentru toți oamenii, dar aici ni se spune că trebuie să fim o mărturie și pentru duhurile rele. Ce mărturie e aceasta? Este mărturia cu privire la înțelepciunea lui Dumnezeu (Efeseni 3.10). Este mărturia plină de bucurie a duhurilor noastre că Dumnezeu a rânduit totul în viața noastră conform înțelepciunii Sale perfecte. Este mărturia vieților care sunt părtașe la înțelepciunea de sus.

   În cartea lui Iov citim despre mărturia vieții sale în fața lui Satan. Când Satan a venit în prezența lui Dumnezeu după ocolul Pământului, Dumnezeu l-a întrebat dacă observase neprihănirea vieții lui Iov (Iov 1.8). Răspunsul lui Satan a fost că Iov se temea de Dumnezeu din cauza celor trei bariere protectoare pe care le pusese în jurul lui. Satan știa că era o protecție pusă în jurul persoanei lui Iov, alta în jurul familiei lui și a treia în jurul posesiunilor lui Iov. Mulți credincioși nu știu despre această protecție întreită în jurul ucenicilor lui Cristos. Cei ce împlinesc condiția întreită a ucenicizării menționată în Luca 26-33 vor descoperi că Dumnezeu pune o barieră protectoare în fiecare domeniu predat Domnului - posesiuni, cei dragi, propria viață.

   Însă apoi citim că Dumnezeu a deschis aceste bariere din jurul lui Iov, una câte una, astfel încât Satan a putut trece prin ele și i-a atacat posesiunile, pe cei dragi și trupul lui. Aceasta s-a întâmplat pentru ca Dumnezeu să poată arăta înaintea lui Satan caracterul lui Iov.

   Din aceasta învățăm că Satan nu poate atinge un ucenic al lui Isus sau orice are acesta, fără să obțină mai întâi permisiunea lui Dumnezeu. Acesta e un adevăr foarte important în care trebuie să fim înrădăcinați și vom vedea nevoia pentru acest adevăr chiar mai mult în zilele ce vor veni.

   Biserica adevărată a lui Isus Hristos va fi chemată să sufere în zilele ce vin ca în veacurile timpurii. Înainte ca vremea aceasta să vină peste noi, trebuie să fim mai înainte de toate înrădăcinați în adevărul acesta, că este o barieră protectoare întreită în jurul ucenicilor care au toată inima predată lui Isus, de care nimeni nu poate trece, în afară doar dacă Dumnezeu însuși deschide acea barieră și permite lui Satan s-o treacă.

   Cealaltă lecție pe care putem s-o învățăm de la Iov este că cei dragi ai noștri și creștinii religioși ne vor critica și ne vor condamna. În cazul lui Iov, soția sa și trei lideri religioși, Elifaz, Bildad și Țofar, l-au înțeles greșit și l-au criticat. Și acest lucru a fost permis de Dumnezeu. Cei dragi vor deveni dușmanii noștri iar oamenii religioși nu ne vor înțelege și ne vor critica, deoarece Dumnezeu a deschis BARIERELE PROTECTOARE ȘI LE-A PERMIS SĂ INTRE.

   IOV S-A SMERIT ȘI A SPUS:

   gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat și Domnul a luat, binecuvântat să fie Numele Domnului (Iov 1.21)

   El a fost un ucenic adevărat, deoarece el nu considera că posedă nimic. El a recunoscut că orice a avut, i-a aparținut Domnului pe bună dreptate și că așa cum Domnul avea dreptul să le dea, tot așa avea dreptul să le ia înapoi. Cei care nu sunt ucenici se gândesc la binecuvântări doar în termenii că Dumnezeu le dă lucruri. Aceia care sunt ucenici recunosc că este la fel de multă binecuvântare, poate chiar mai multă, când Dumnezeu LE IA ÎNAPOI. Astfel putem ști dacă suntem ucenici sau nu.

   Lucrul trist a fost că Iov nu a putut să reziste în această mărturie curajoasă până la capăt. După o vreme s-a pierdut cu firea și a slăbit sub presiunea continuă a încercării și a început să se plângă împotriva lui Dumnezeu. De la capitolul 3 la 31 vedem spectacolul trist al lui Iov mergând în sus și în jos, uneori atingând înălțimi minunate în mărturisirea credinței sale și alteori scufundându-se în adâncimile disperării, ale protestului și justificării de sine. Aceasta este experiența oamenilor din Vechiul Legământ.

   Însă acum Dumnezeu ne-a promis ceva mai bun în Noul Legământ, așa cum citim în Iov 11,40. Acest lucru este descris în versetele următoare din Evrei 12.1/13, și anume că putem să-L urmăm pe CRISTOS care a rezistat până la sfârșit în mod triumfător.

   Astăzi suntem urmașii nu ai lui Iov ci ai lui Isus și oricare ar fi încercarea, noi putem să fim biruitori până la capăt prin puterea harului lui Dumnezeu și să fim martorii Lui înaintea lui Satan.

   Nu-l putem critica pe Iov, căci el a trăit pe timpul când harul nu venise și Duhul Sfânt nu fusese dat, iar Noul Legământ nu fusese stabilit. Având în vedere limitările timpului în care a trăit, el s-a descurcat foarte bine, atât de bine încât Dumnezeu îl laudă de trei ori (Iov 1.8,2.3,42.7).

   În orice caz, noi Îl putem urma pe ISUS - AUTORUL ȘI DESĂVÂRȘITORUL CREDINȚEI NOASTRE.




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 361
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni