Biserica și Necazul cel Mare -2-
Autor: Zac Poonen  |  Album: Vin nou in burdufuri noi  |  Tematica: Revenirea Domnului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/12/2021
    12345678910 0/10 X
Biserica și Necazul cel Mare -2-

   Isus a trecut prin universitatea suferinței și acolo a obținut certificatul de supunere perfectă, iar acum a devenit Profesor la aceeași universitate ca să predea supunerea tuturor celor ce vor să se înscrie (Evrei 5.8,9). Nu este nicio constrângere aici, așa cum a fost sub Vechiul Legământ prin SĂ NU ci, Duhul și Mireasa spun: VINO, ÎNSCRIE-TE LA ACEASTĂ UNIVERSITATE! Nici unul care nu se înscrie la această universitate nu poate fi un ucenic, deoarece acesta e singurul loc unde sunt instruiți ucenicii.

   Isus le-a spus ucenicilor Săi foarte clar că în lume vor avea de înfruntat necazuri. Însă ei nu trebuiau să se teamă de asta, pentru că El a biruit lumea și pe stăpânitorul ei; de aceea și ei puteau fi biruitori (Ioan 16.33).

   Isus are mulți admiratori astăzi, dar puțini urmași. El n-a chemat oamenii doar să-L admire ci să-L și urmeze. Și dacă-L urmăm, atunci nu vom mai aparține acestei lumi, iar atunci lumea ne va urî cu siguranță.

   Isus a spus că lumea va iubi NUMAI PE CEI CE ÎI APARȚIN (Ioan 15.19).

   Un semn clar și de neconfundat al faptului că suntem ucenici ai lui Isus este că lumea ne urăște. DACĂ M-AU PRIGONIT PE MINE, spune Isus, ȘI PE VOI VĂ VOR PRIGONI (Ioan 15.20).

   Al doilea semn clar al ucenicilor lui Isus este că ei iubesc pe cei ce-i urăsc și-i persecută (Matei 5.44/48).

   Prin aceste două semne, toți cei care au urechi să audă adevărul lui Dumnezeu pot să-și verifice poziția lor proprie și să cunoască adevărul cu privire la ei înșiși.

   Dacă ești popular înaintea oamenilor lumești sau înaintea creștinilor religioși care nu sunt ucenici cu toată inima, poți fi absolut sigur că ești un adept al compromisului. Este chiar posibil să nu fi întors la Dumnezeu.

   De ce L-a urât lumea pe Isus?

   Nu din cauză că a plătit taxele și a spălat picioarele oamenilor, nici chiar din cauză că a trăit o viață sfântă. Lumea L-a urât PENTRU CĂ A DAT ÎN VILEAG IPOCRIZIA.

   El a demascat de asemenea, tradițiile nescripturale din poporul lui Dumnezeu. Astfel, cei care doreau să păstreze tradițiile bătrânilor L-au urât și ei. Aceasta va fi și soarta noastră dacă vom vorbi cum a vorbit El, dacă vom căuta onoarea oamenilor și a prezbiterilor religioși, vom păstra tăcerea și vom rămâne populari. Fiecare dintre noi va alege calea pe care-i place să meargă.

   În Apocalips 12 citim că Satan era înfuriat pe anumiți oameni. Acolo citim despre el prima dată că încerca să-l înghită pe Bărbatul-copil (ISUS HRISTOS) pe care Femeia - ISRAEL Îl adusese pe lume. Satan nu a reușit și Bărbatul-copil a crescut, Și-a încheiat lucrarea și S-a înălțat la Tronul lui Dumnezeu (Apocalipsa 12.4,5).

   Mânia lui Satan este acum îndreptată împotriva fraților mai tineri ai acestui Bărbat-copil. Aceștia sunt descriși ca cei CARE PĂZESC PORUNCILE LUI DUMNEZEU ȘI ȚIN MĂRTURIA LUI ISUS HRISTOS (Apocalipsa 12.17b). Aceștia sunt ucenicii lui Isus a căror viață este caracterizată de supunere totală față de poruncile lui Dumnezeu și care au păstrat cu curaj mărturia lui Isus. Ei își deschid gura vorbind despre tot ce a depus mărturie Isus însuși - pentru că aceasta este mărturia lui Isus.

   Astăzi sunt foarte puțini ca aceștia pe pământ deoarece sunt foarte puține biserici în lume acum care predică supunerea totală față de poruncile lui Dumnezeu.

   Apocalipsa 12 face referire la ultimile zile ale acestui veac când Satan va fi alungat din al doilea cer pe Pământ pentru ultimii trei ani și jumătate dinaintea revenirii lui Isus. În acel timp, vor fi pe pământ cei care vor ține poruncile lui Dumnezeu și mărturia lui Isus cu îndrăzneală și îl vor birui pe Satan. Aceia sunt echipele de comando ale lui Dumnezeu, trupele de elită ale Armatei Sale pe Pământ.

   Va fi un privilegiu extraordinar și o onoare să fim printre ei. Mulți dintre ei vor trebui să-și dea viața de dragul lui Isus. Apocalipsa 13.7 explică faptul că Dumnezeu îi va permite lui Anticrist să omoare pe ucenicii lui Isus, dar amintiți-vă că Dumnezeu deschide barierele protectoare. Altfel nimeni nu ne-ar putea atinge.

   DE ACEEA, NU NE TEMEM!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 96
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni