Minte sanatoasa in corp sanatos
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 28/08/2020
    12345678910 0/10 X
Minte sanatoasa in corp sanatos

MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS


"... caut sa vă trezesc mintea sănătoasă, prin înștiințări... " 2 Petru 3:1
Cu siguranță ați auzit acest dicton aparținând latinilor. El atrage atenția asupra sănătății mentale si fizice. Fără dar și poate, o minte sănătoasă are un cuvânt de spus asupra sănătății unui corp, a unui organism.
Mintea înseamnă rațiune, intelect, facultatea de a gândi, de a judeca, de a înțelege. Omul fără minte e în pericol și e un pericol! Nu degeaba ar trebui să remarcăm mintea, să o valorizăm, chiar mai mult decât frumusețea, mai mult decât acel „ce bine arăți". Cineva cu minte știe să se facă și frumos... . !
E un mare pericol ca mintea să intre într-un proces de a-și pierde funcțiile pentru care a fost planificată. Spunea cineva că una dintre cele mai frecvente cereri ale rugăciunilor lui este să-i țină Dumnezeu mintea sănătoasă. Să știți că e o cerere bună. La fel de bine, mintea poate intra într-o stare de adormire, de lipsă de reacție, starea aceea în care nu mai dă semnale organismului pentru pericolele care îl pasc. E grav când se întâmplă asta chiar si pentru trup, dar este și mai grav când se întâmplă pentru suflet. Știți cum s-ar explica acest fenomen? Sufletește să-ți permiți orice, fără să mai existe cenzura minții! Scriptura vorbește despre o minte necredincioasă care a fost orbită de dumnezeul acestui veac.
Dragi prieteni, frați în credință, se impune trezirea minții. Apostolul Petru își exprima dorința de a trezi mintea sănătoasă prin înștiințări, înștiințări care nu sunt altceva decât adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu.
- să se trezească mintea la grozăvia păcatului de a fi necinstit Numelui lui Dumnezeu. Cum să fie dezonorat Dumnezeu în atâtea forme și în atâtea locuri?
-să se trezească mintea la drama umană dată de miile de avorturi. Are omul libertatea de a lua viața?
-să se trezească mintea la înclinația multor copii de a-și necinstii părinții. Știți că lucrul acesta înseamnă pierderea fericirii?
-să se trezească mintea la semnele sfârșitului istoriei. Nu vorbesc ele foarte clar ca vine Domnul?
-să se trezească mintea la nenorocirea morală, socială si spirituală în care ne găsim. Nu cumva suntem foarte aproape de a fi abandonați de Dumnezeu?
-să se trezească mintea la oportunitatea reală de a ne asigura veșnicia sufletului în bucurie și fericire eternă. Putem să ne mulțumim doar cu bucurii efemere și chiar iluzorii uneori?
Sfântul Vasile cel Mare a spus: „Am fost înzestrați cu puterea de judecată a minții ca să cunoaștem adevărul, iar adevărul întreg se cuprinde numai în Dumnezeu.” Așadar, cu o minte capabilă să cuprindă adevărul, să ne hrănim și să ne desfătăm în acele lucruri care dau sănătate trupului si sufletului nostru.
Pastor Ioan Cocîrțeu 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 943
Opțiuni