Cauti voia lui Dumnezeu?
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 21/10/2021
    12345678910 0/10 X
Cauti voia lui Dumnezeu?

 

CAUȚI VOIA LUI DUMNEZEU?

            Este imperios necesar să înțelegem faptul că Dumnezeu ne călăuzește, nu Se ascunde de noi. El nu stă nepăsător și nu joacă renghiuri copiilor Săi. Dimpotrivă, ne dă principii clare pentru a ne trăi viața în așa fel, încât să-I fim pe plac.

            Primul pas pentru a obține călăuzirea lui Dumnezeu este CITIREA SCRIPTURII. Amintiți-vă cuvintele lui Pavel către tânărul său prieten, Timotei (2 Tim. 3:14-17).

Scripturile ne-au fost date pentru a ne învăța. Aceasta înseamnă că Dumnezeu ne-a dat Biblia, pentru a ne ajuta să învățăm cum să facem anumite lucruri. Scripturile ne-au fost date și pentru a ne mustra. Biblia ne poate arăta clar unde anume ne-am abătut de la calea adevărului și ne avertizează că ne îndreptăm într-o direcție greșită. Scripturile ne-au fost date și pentru a ne da înțelepciune în neprihănire. Biblia ar fi un document punitiv, dacă doar ar mustra și ar corecta pe sfinți. Din fericire, ea ne oferă și informații, fapte și experiențe care ne ajută să creștem.

Biblia este singura carte care reprezintă mesajul direct al lui Dumnezeu către noi. Trebuie să petreci timp citind Cuvântul lui Dumnezeu, altfel nu poate exista maturizare în credință.

O altă cale prin care cunosc voia lui Dumnezeu o constituie DORINȚELE INIMII MELE. Când umbli aproape de Domnul și când El îți modelează caracterul și îți influențează viața, atunci tot El îți va modela și dorințele. Din nefericire, mulți creștini par să fie amăgiți de ideea că a-ți urma dorințele este un păcat. Însă, pe măsură ce îți formezi o inimă pentru Dumnezeu, descoperi că dorințele tale se schimbă și sunt în rezonanță cu inima lui Dumnezeu. Pe măsură ce înveți să-L iubești, El va modela dorințele inimii tale, astfel încât să corespundă dorințelor Sale. Atunci, nu va mai exista atât problema căutării voii Sale, cât dorința de a-I fi pe plac.

În al treilea rând, ne călăuzește prin SFATUL ÎNȚELEPT AL CELORLALȚI. Am avut ocazia să trăiesc alături de oameni evlavioși, iar influența lor a avut un impact profund asupra mea. Atunci când oamenii evlavioși sunt împreună se dezvoltă o anumită sinergie. Domnul a creat Trupul lui Hristos nu doar ca locuință pentru Dumnezeu, ci și pentru a avea o structură, ca să împartă adevărul Său, astfel încât cei care sunt departe de Dumnezeu să fie aduși aproape de El, iar cei care sunt aproape să poată crește în maturitate.

Unul din motivele pentru care Dumnezeu așează în cercul tău social creștini maturi este ca tu să ai pe cineva la care să apelezi pentru un sfat înțelept. Solomon spunea: „Planurile se pun la cale prin sfat!” (Prov. 20:18). Este o vreme pentru a căuta un sfat înțelept, pentru a asculta vocea matură, demnă de încredere, a altor creștini.

Caută voia lui Dumnezeu, aplică voia lui Dumnezeu și desfătează-te în voia lui Dumnezeu!

                                    Pastor Ioan Cocîrțeu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 447
Opțiuni