Atentie la anturaje
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 23/10/2020
    12345678910 0/10 X
Atentie la anturaje



ATENTIE LA ANTURAJE!  "Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori." Psalmul 1:1

 

Nu putem să ne izolăm, nici măcar nu este bine, atâta timp cât Dumnezeu ne-a așezat între oameni, relaționăm cum se poate mai bine cu cei din jurul nostru. Căutăm puncte comune, interese comune, activități comune, proiecte comune, ca o dovadă că împreună cu omul avem și anturajele omului.

Vreau să o spun dintr-un început: nu toate anturajele sunt bune! Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase și nu trebuie să fii rezervat în a le socoti rele! Oare nu ați auzit de oameni stricați prin mediul social în care au trăit? Unii dintre ei chiar au fost oameni de toată cinstea, dar au devenit tocmai invers datorită anturajului. Câți tineri nu își ratează tot viitorul datorită anturajului? Fete și băieți, tot mai multe și tot mai mulți, nu-și dau seama că există o normalitate a vieții dincolo de mediile viciate ale acestei lumi. Ce să stai, ce să petreci, ce să discuți cu un om care te duce in fiecare zi numai in jos?

Bineînțeles, sunt și anturaje bune. Prin ele crești, te dezvolți, ai ce învăța, mergi in sus... acestea chiar sunt de interes. Te uiți și vezi că acolo există bune maniere, acolo este educație aleasă, etica e la ea acasă, cultura debordează, iar motivațiile sunt sincere și sănătoase.

Dragi prieteni și stimați creștini, cum ne sunt anturajele? Dacă nu sunt cele bune, faceți o schimbare rapidă!

- înconjoară-te de oameni de la care ai ce învăța. De ce nu, chiar să fie mai sus ca tine!

- refuză să te asociezi cu oameni care vorbesc murdar, batjocoresc pe toată lumea, iar mintea lor caută să facă numai rău.

- fă o analiză rapidă: cât ai influențat și cât ai fost influențat. Ai dat ce-a fost bun? Ce-ai primit?

- dă-ți tot interesul să schimbi un anumit mod rău de a se consuma lucrurile. Sfătuiește, corectează, direcționează, atâta vreme cât tu ești conștient de valoarea anturajelor bune.

- roagă-te pentru putere de discernământ. Dumnezeu poate să-ți facă parte de anturaje bune.

Vă las cu gândul la cele mai bune anturaje!

 

Pastor Ioan Cocîrțeu 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 513
Opțiuni