Atentie la anturaje
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 13/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

ATENTIE LA ANTURAJE !

"Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori." Psalmul 1: 1

Nu putem sa ne izolam, nici macar nu este bine, atata timp cat Dumnezeu ne-a asezat intre oameni, relationam cum se poate mai bine cu cei din jurul nostru. Cautam puncte comune, interese comune, activitati comune, proiecte comune...ca o dovada ca impreuna cu omul avem si anturajele omului.
Vreau sa o spun dintr-un inceput: nu toate anturajele sunt bune ! Unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase si nu trebuie sa fii rezervat in a le socoti rele ! Oare nu ati auzit de oameni stricati prin mediul social in care au trait ? Unii dintre ei chiar au fost oameni de toata cinstea, dar au devenit tocmai invers datorita anturajului. Cati tineri nu isi rateaza tot viitorul datorita anturajului ? Fete si baieti...tot mai multe si tot mai multi, nu-si dau seama ca exista o normalitate a vietii dincolo de mediile viciate ale acestei lumi. Ce sa stai, ce sa petreci, ce sa discuti cu un om care te duce in fiecare zi numai in jos ?
Bineinteles, sunt si anturaje bune. Prin ele cresti, te dezvolti, ai ce invata, mergi in sus...acestea chiar sunt de interes. Te uiti si vezi ca acolo exista bune maniere, acolo este educatie aleasa, etica e la ea acasa, cultura debordeaza, iar motivatiile sunt sincere si sanatoase.
Dragi prieteni, cum ne sunt anturajele ? Daca nu sunt cele bune, faceti o schimbare rapida !
-inconjoara-te de oameni de la care ai ce invata. De ce nu, chiar sa fie mai sus ca tine !
-refuza sa te asociezi cu oameni care vorbesc murdar, batjocoresc pe toata lumea, iar mintea lor cauta sa faca numai rau.
-fa o analiza rapida: cat ai influentat si cat ai fost influentat. Ai dat ce-a fost bun ? Dar ce-ai primit ?
-da-ti tot interesul sa schimbi un anumit mod rau de a se consuma lucrurile. Sfatuieste, corecteaza, directioneaza...atata vreme cat tu esti constient de valoarea anturajelor bune.
-roaga-te pentru putere de discernamant. Dumnezeu poate sa-ti faca parte de anturaje bune.

Va las cu gandul la cele mai bune anturaje !
Pastor Ioan Cocirteu



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1497
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni