Alesi pentru Romania
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 26/09/2020
    12345678910 0/10 X
Alesi pentru Romania

ALEȘI PENTRU ROMÂNIA

Din nou avem datoria să ne alegem conducătorii. De data aceasta, îi alegem pe plan local. Ne privește localitatea și județul unde trăim, pentru că am vrea să trăim bine din toate punctele de vedere. Sunt sigur că asta vrea și Dumnezeu pentru fiecare om. Întotdeauna binecuvântarea venită de la El se reflectă și în dimensiunea terestră. Doar că responsabilitatea pentru nivelul de viață la care aspirăm, ne aparține și nouă. Noi ne alegem conducătorii sau mai bine spus, Dumnezeu ni-i dă pe cei pe care îi dorim.

Având în fața noastră responsabilitatea cât și oportunitatea unui asemenea moment, m-aș gândi la un mic ghid, o călăuză pentru vot, un îndrumător pentru a vota din încredințare, cu conțiința împăcată și pentru gloria Marelui Împărat.

ROAGĂ-TE PENTRU ALEGERI. Dumnezeu poate să facă mai mult decât oricare dintre noi, chiar mai mult decât orice politician pentru binele țării. E atât de important să conectăm țara la cer prin rugăciune. Strategiile noastre pentru bine pot fi adesea doar niște experimente, la El sunt adevăratele soluții. Nu uita de rugăciunea specifică pentru toate pozițiile reprezentate pe buletinul de vot. Mijlocește pentru oameni cu teamă de Dumnezeu, iubitori de semeni, harnici și buni gospodari, luptători pentru dreptate și adevăr. Dumnezeu poate face schimbări radicale!

DEFINEȘTE-ȚI BINE OPȚIUNEA DE VOT. Te-ai informat până acum, cred că ți-ai făcut o imagine clară în legătură cu cei care îți cer votul. Cântărește-i încă o dată prin prisma conținutului de valori, de idei, de fapte, de realizări, de intenții. Biblia ne spune limpede că totul trebuie să facem din încredințare, iar ceea ce nu vind din încredințare este un păcat. Odată ce știi cu cine votezi, nu fă o patimă din asta. Dacă încredințarea naște pasiuni, păstreaz-o pentru tine. Noi suntem mulți și atât de diferiți. Conștiința trebuie să ne fie liberă!

MERGI SĂ VOTEZI. Așa e civic. Așa dăm curs unui drept cetățenesc. Înainte de a fi buni comentatori politici trebuie să fim buni votanți. O anumită resemnare în acest aspect nu ne ajută la nimic. Contribuția fiecăruia la binele cetății unde Dumnezeu ne-a așezat tocmai de aici începe. Votând ai făcut primul lucru bun pentru normalitatea unei societăți.

FII UN CETĂȚEAN ONORABIL. Ziua votului se va încheia, aleșii noștri vor fi pe scaunele de dregători, iar binele dintre noi sau din mijlocul cetății va însemna un proces, un proces la care eu voi contribui activ. Statutul meu de bun cetățean poate schimba fața orașului, și a județului, și chiar a țării. Să începem să fim noi ceea ce trebuie să fim și lucrurile se vor schimba în mod vizibil. Supunerea față de autorități și ascultarea de ele sunt reglementate de Evanghelie. Sfântul Pavel pledează în favoarea lor (Rom. 13). Merită citat aici Rom. 13:7: „Dați tuturor ce sunteți datori să dați: cui datorați birul, dați-i birul; cui datorați vama, dați-i vama; cui datorați frica, dați-i frica; cui datorați cinstea, dați-i cinstea.”

România, înainte în binecuvântările lui Dumnezeu!

Pastor Ioan Cocîrțeu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 465
Opțiuni