Dragostea plânge
Autor: John Piper  |  Album: Dragostea  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 18/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Cuvintele lui Pavel din 2 Corinteni 2 ridică o întrebare. În versetul 4 el spune că le-a scris "cu multă mâhnire şi cu strângere de inimă, cu multe lacrimi." Este oare aceasta o inimă a dragostei? Am accentuat atât de mult faptul că dragostea este revărsarea bucuriei, încât unii s-ar putea gândi că în inima dragostei nu există loc pentru întristare sau teamă, şi nici loc pentru lacrimi pe faţa ei. O astfel de concluzie este total greşită.

   Mulţumirea unui hedonist creştin nu este o seninătate asemănătoare cu cea a lui Buddha, nemişcată de rănile altora. Este o stare de mulţumire profund nesatisfăcută. Este o foame constantă după mai mult din sărbătoarea harului lui Dumnezeu. Şi chiar măsura mulţumirii pe care o dă Dumnezeu conţine un impuls nesăţios de a se extinde către alţii (2 Corinteni 8.4 şi  1 Ioan 1.4). Bucuria creştină se descoperă pe sine ca o mulţumire nesatisfăcută ori de câte ori percepe nevoia umană. Ea începe să se extindă în dragoste spre a umple acea nevoie şi pentru a da naştere bucuriei credinţei în inima celeilalte persoane. Dar, având în vedere că între perceperea nevoii celuilalt şi fericirea noastră datorată, în cele din urmă, faptului că bucuria celeilalte persoane a fost restaurată, există adesea o discrepanţă în timp. În acel interval de timp există loc pentru plâns. Plânsul compasiunii este plânsul bucuriei împiedicate să se extindă către alţii.

Da, dragostea plinge!Poate plinge din preaplinul inimii fericite in prezenta Domnului, plinge in mijlociri pentru cei pe care-i porti in rugaciuni si le simti poverile, plinge plinsul celui care sufera si mai plinge ...plinsul preaplinului, al bucuriei sfinte in prezenta sfinta a Domnului, Dragostea poate plige si cu lacrimi de fericire, le astept!
Adăugat în 18/10/2012 de sanda_tulics
Așa este.
Adăugat în 18/10/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1531
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni