IUBESC doar daca sunt iubit
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 24/08/2012
    12345678910 0/10 X

Cred ca tuturor oamenilor ne este familiara expresia,, iubesc doar daca sunt iubit,, sau poate pentru tine care citesti aceste randuri expresia de mai sus iti este straina pentru ca tu iubesti indiferent daca esti iubit sau nu.

Aceasta inseamna ca versetul din Matei 23:39 ,, sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti ,,face parte din trairea ta ,m-as bucura ca fiecare dintre noi sa ne dam silinta sa traim acest verset in fieare zi .

Toti oameni au nevoie sa fie iubiti si aceasta din cauza ca Dumnezeu a pus in noi aceasta dorinta de a fi iubit.

Nu este un lucru rau in a dori sa fii iubit, numai ca porunca este cu privire la cel de langa noi,,la aproapele nostru,,cand a

spus  sa ne iubim aproapele ca si pe noi insine nu a mai fost nevoie sa repete cele 10 porunci pentru ca atunci cand stii sa te iubesti pe tine nu iti faci rau, nu te comporti urat cu persoana ta ...etc ,asadar cele 10 porunci le-ai respectat.

Tot aceasi dragoste vrea Dumnezeu sa o avem fata de aproapele nostru cand il vom iubi ca si pe noi insine nu va mai fi

nevoi de nici o lege in viata noastra - atunci nu il vom insela pe aproapele nostru,nu il vom fura nu ii vom face nici un rau il vom iubi asa cum Hristos ne iubeste pe noi.

La inceputul lucrari mele cu copii am avut in grupa un baiat tare neastamparat,de fiecare data cand era prezent la grupa

deranja ora sub toate formele.Am incercat sa-l  mustru, sa-l pedepsesc dar nu a avut nici un efect mai rau era.Ultima varianta (desi ar fi trebuit sa fie prima pe care trebuia sa o aplic) a fost sa-l acceept asa cum este si sa-l iubesc,de fapt el cerea dragoste atentie,sa fie iubit.Cand am inceput sa-i arat dragoste s-a linistit si a incepit sa fie unul dintre cei mai cuminti din grupa.

El cerea dragoste sub o forma pe care o stia,exact asa sunt multi oameni se comporta ciudat - de fapt ei cauta dragostea noastra sub forma care ei stiu sa o ceara.

Am intalnit oameni greu de iubit si cred ca si tu care citesti aceste randuri ai intalnit destui. Vreau sa spun ca nu intamplator ii aduce Dumnezeu in viata noastra; doar asa putin cate putin capatam puterea de ai iubi indiferent daca primim dragoste sau nu in schimb.

Daca am fi inconjurati numai de oameni care ne iubesc  nu am mai ajunge niciodata sa invatam sa iubim neconditionat,am deveni egoisti, doar am primi dragoste si nu am darui dragoste.

Cand ai dragoste in viata ta nu numai ca vei implini cele 10 porunci,dar vei avea roada duhului sfant in tine,pentru ca 1Corinteni 13:13 ne spune ca cea mai mare roada este DRAGOSTEA (care este formata din rabdare,bunatate....)

Lasa ca dragostea lui Dumnezeu sa umple viata ta ca sa poti sa te iubesti pe tine asa cum esti si sa-ti poti iubi si aproapele.

Vreau sa spun indiferent ca tu alegi sa iubesti sau nu ,intotdeauna vor fi oameni care vor alege sa-si iubeasca aproapele asa cum ne-a poruncit Isus.

Cea mai buna alegere ar fi : SA IUBESTI APROAPELE CA SI PE TINE INSUTI- as vei avea doar de castigat.

DRAGOSTEA NU VA PERI NICIODATA (1Corinteni 13 :8)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1122
  • Export PDF: 1
Opțiuni