El nu a spus "Să nu trăim pentru câştig"
Autor: John Piper  |  Album: Banii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   În zilele sale sau în zilele noastre, Pavel ar fi putut contracara acest efort de a transforma evlavia într-un câştig spunând: "Creştinii nu trăiesc pentru câştig. Creştinii fac ce este bine de dragul acelui bine. Creştinii nu sunt motivaţi de profit." Dar Pavel nu a spus aşa ceva. În versetul 6, el spune: "Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig." În loc să spună că creştinii nu trăiesc pentru câştig, el spune că aceştia ar trebui să trăiască pentru un câştig cu mult mai mare decât cel pentru care trăiesc iubitorii de bani. Evlavia este calea spre obţinerea acestui câştig mai mare, însă doar dacă suntem mulţumiţi cu lucrurile simple şi nu suntem lacomi după bogăţii. "Evlavia ÎNSOŢITĂ de MULŢUMIRE este un mare câştig."

   Dacă evlavia te-a eliberat de dorinţa de a fi bogat şi te-a ajutat să fii mulţumit cu ceea ce ai, atunci această evlavie a ta devine extrem de profitabilă. "Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucât ea are promisiunea vieţii de acum şi a celei viitoare" (1 Timotei 4.8). Evlavia care biruieşte lăcomia după bogăţii materiale produce o mare bogăţie spirituală. Ideea pasajului din 1 Timotei 6.6 este aceea că a nu căuta bogăţiile materiale este un lucru foarte profitabil. În versetele următoare, de la 7 la 10, ni se dau cele trei motive care nu ar trebui să căutăm bogăţiile materiale:

   - a obţine măriri de salariu nu este acelaşi lucru cu a te îmbogăţi;

   - dincolo de coşciug nu mai există profit financiar;

   - simplitatea este posibilă şi bună.

Din dragoste adevarata pentru Domnul,intii crestini aduceau la picioarele Domnului tot ce aveau si imparteau cu cel ce n-avea de nici unele!Ei erau adevaratii inchinatori ''in duh si adevar''.Ei erau detinatorii iubirii adevarate pentru ca aduceau tot ce aveau fara sa caute folosul lor! Aici chiar se vede faptul ca nu traiau dupa cistig!Dragostea Lui le era de ajuns!Traiau harul din plin al partasiei sfinte cu Domnul ,ca si cind ar fi fost ultima zi pe pamint,urmind ca ,miine sa se in tilneasca cu Domnul!Aici pot sa inteleg personal reversul iubirii lui Dumnezeu care spune ca ,dragostea este mai tare ca moartea!Cei mai cistigati erau ei,sau unii dintre noi care intr-adevar traiesc dupa indemnul Duhului sfint.Acestia sunt ''preafericitii''.cel mai mare pret este iubirea pentru Domnul,care intrece orice cistig pamintesc . ei sunt premiati cu ''harul meu iti este de -ajuns!''Si sunt si au fost dintre acestia!Slavit sa fie Domnul!Numai bine si insotire sfinta iti doresc!
Adăugat în 02/05/2012 de sanda_tulics
Adevărat. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 04/05/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 795
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni