Viata sub Noul Legamant
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, New  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 01/12/2007
    12345678910 0/10 X

Heb 8:10 ...voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor;

La ce legi s-a referit Dumnezeu cand a spus „...voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor"? Cu siguranta nu s-a referit la cele zece porunci, cunoscute ca legi ale Vechiului Legamant, din moment ce a spus ca vechiul legamant nu era fara cusur si trebuia inlocuit. (Evrei8:7-9,13)

Legile pe care Dumnezeu le pune in mintea si in inima noastra sunt referire la legea regala a dragostei (Matei22:37-40), legea desavarsita a slobozeniei (Iacov1:25) si legea credintei (Romani3:27). Acestea sunt legile Noului Legamant. (Evrei8:8)

Traiesti conform legilor Noului Legamant, atunci cand stii cat de mult te iubeste Dumnezeu tot timpul. Si cu cat cunosti mai mult dragostea Lui Dumnezeu pentru tine, cu atat mai mult inima ta se umple de dragoste. Tu Il vei iubi pe Dumnezeu si pe oamenii din jurul tau in mod supranatural si fara efort. Aceasta este ceea ce Dumnezeu iti scrie in inima, legea regala a dragostei – ca iubim fiindca intai El ne-a iubit.

In al doilea rand, atunci cand stii ca esti perfect acceptat de Dumnezeu datorita Lui Cristos, poti avea curajul si libertatea, ca si copil al Lui Dumnezeu, sa vii plin de indrazneala in prezenta Tatalui Ceresc, care te iubeste atat de mult. Si in prezenta Lui Dumnezeu, El este capabil sa sa-ti puna in inima, sau sa scrie in inima ta noi dorinte si te vei gasi dorind sa faci lucrurile potrivite la timpul potrivit. Vei trai viata victorios din interiorul tau. Aceasta este legea desavarsita a slobozeniei in viata ta.

Cand percepi ceea ce Dumnezeu scrie in inima ta si pune in mintea ta si pe masura ce credinta ta este activata, facandu-te sa te increzi in El, Dumnezeu numeste aceasta, legea credintei. Cand se intampla acest lucru, orice vei crede, vei primi.

Prietene, Dumnezeu a facut sa fie usor – si tu vei descoperi ca este incitant – sa-ti traiesti viata sub Noul Legamant!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1314
  • Export PDF: 4
Opțiuni