Ceea ce spui...
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, New  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/11/2007
    12345678910 0/10 X
Pro 18:21 Moartea şi viaţa sînt în puterea limbii;

Sunt multe lucruri in viata care ne pot provoca teama – caderea economica, bolile mortale, atacurile teroriste, copiii nostri rebeli si o gramada de altele. De multe ori cand ne confruntam cu astfel de lucruri, cedam ingrijorarii si fricii si incepem sa ne pronuntam/exprimam temerile.

Iov nu a fost cu nimic mai diferit. El s-a temut in mod constant ca Dumnezeu il va pedepsi pe el si familia lui, fiindca el credea ca fiii lui au pacatuit impotriva Lui Dumnezeu. Se scula in fiecare dimineata, devreme si si aducea jertfe de ispasire spunand „se poate ca fiii mei sa fi pacatuit si sa-L fi blestemat pe Dumnezeu in inimile lor. Iar Biblia ne spune ca facea acest lucru cu regularitate.(Iov1:5)

Asa ca Iov continua sa marturiseasca pacatele fiilor sai si sa se teama ca ceva teribil i se va intampla lui si familiei sale. Practic, faptul ca era atat de constient de pacat nu i-a produs doar teama ci, Biblia ne spune „de ce se temea cel mai mult"(Iov3:25).

Este important sa intelegem ca aceasta constiinta a pacatului pe care o avea Iov, a deschis poarta pentru satan. Preocuparea sa cu pacatele pe care familia lui se poate sa le fi savarsit, i-a dat lui satan posibilitatea sa aduca moarte si ruina in viata sa. Dumnezeu avea o aura de protectie in jurul lui Iov, dar cand el a inceput sa devina concentrat asupra pacatului si sa aiba asteptari infricosatoare ale judecatii, aura de protectie a fost indepartata si satan a putut sa-l atace (Iov1:9-12)

Chiar si atunci cand ai pacatuit, nu spune „am esuat din nou, merit sa fiu pedepsit" ci sa stii ca tu deja ai iertarea pacatelor fiindca Isus a fost pedepsit si condamnat in locul tau (Efeseni1:7) Asa ca spune „Sunt neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos, Tu esti sfintenia si desavarsirea mea" (1Corinteni1:30)

Prietene, trebuie sa fim ferm inradacinati in ceea ce credem si sa spunem acest lucru cu regularitate, fiindca in puterea limbii sta viata si moartea. Asa ca atunci cand auzi de o epidemie mortala, care secera o multime de vieti, nu spune „Oh, nu! As putea fi urmatorul, caci comportamentul meu nu a fost perfect!" ci spune „Isus, Tu esti Neprihanirea si Protectia mea, cu siguranta Tu ma vei izbavi (Psa 91:6)de lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază."

Prietene, o astfel de credinta si marturisire Ii face placere Lui Dumnezeu si inchide usa lui satan astfel incat el nu poate sa-si croiasca drum in viata ta.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1427
  • Export PDF: 5
Opțiuni