Viata sub noul legamant.
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 04/10/2009
    12345678910 0/10 X
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Evrei 8:10 Voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor.

La ce legi se refera Dumnezeu cand spune: 'Voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor'? Dumnezeu sigur nu se refera la cele 10 porunci, cunoscute ca legile vechiului legamant, de vreme ce El insusi a zis ca a legamantul vechi a avut 'cusur' (Evrei 8:7-9,13)

Legile pe care le pune Dumnezeu in mintea noastra si le scrie in inimile noastre se refera la legea dragostei (Matei 22:37-40), legea libertatii (Iacov 1:25) si legea credintei. (Ro 3:27). Acestea sunt legile noului legamant (Evrei 8:8)

Tu traiesti conform legilor noului legamant cand stii cat de mult te iubeste Dumnezeu. Si cu cat cunosti mai mult dragostea lui Dumnezeu pentru tine cu atat inima ta este mai plina de dragoste. Il vei iubi pe Dumnezeu si pe cei din jurul tau intr-un mod supranatural si fara efort. Asa scrie Dumnezeu in inima ta legea iubirii – noi iubim pentru ca El ne-a iubim mai intai.

In al doilea rand, cand stii ca esti perfect acceptat de Dumnezeu datorita lui Isus, ai curajul si libertatea ca si copil al lui Dumnezeu sa vii in prezenta Tatalui ceresc care te iubeste enorm. Si in prezenta Sa, Dumnezeu poate sa scrie in inima ta dorinte noi si iti vei da seama ca vrei sa faci ce trebuie la timpul potrivit. Vei trai o viata de victorie iesind din interiorul tau. Aceasta este legea perfecta a libertatii care lucreaza in viata ta.

Cand simti ca Dumnezeu iti scrie pe inima si iti pune in minte, si in timp ce credinta iti este activata, facand astfel sa te increzi in El, Dumnezeu numeste aceasta ascultare de legea credintei. Cand se intampla asta, orice ai crede, vei primi!

Dragul meu, Dumnezeu a facut sa fie usor - si chiar placut - sa traiesti sub noul legamant!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1226
  • Export PDF: 3
Opțiuni