Duminica BUCURIEI
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 13/04/2012
    12345678910 0/10 X

Duminica BUCURIEI

 

Din copilărie cea mai dorită duminică pentru mine a fost și rămâne Duminica Paștelui.
 
O dimineață luminoasă plină de viață, pomi înfloriți, flori peste tot, păsări cântând mai frumos ca niciodată vestind că Isus a înviat.
Când eram copil și trebuia să mă trezesc duminica dimineața să mergem la biserică nu îmi plăcea, de multe ori spuneam mamei ,, de ce trebuie să merg și dimineața la biserică, pentru că alți copii merg doar după amiază ? ”
 
Duminica de Paști era cu totul altfel, abia așteptam să merg la biserică, mama se străduia să-mi cumpere rochie nouă de Paști, aceasta pentru mine era o motivație în plus să merg la biserică cu bucurie în duminica de Paști.
 
Eu fiind îmbrăcată în haină nouă, natura era îmbrăcată în haină nouă, pomii înfloriți, florile zâmbitoare, totul îmbrăcat în haină de sărbătoare îmi aducea o bucurie de nespus în suflet
Era atâta viață în tot ce puteai cuprinde cu privirea, atâta bucurie, toate spuneau că ISUS a înviat, a adus viață în tot ce ne înconjoară.
 
Nu îmi amintesc să fi fost vreo duminică de Paști cu ploaie, tunete și fulgere. 
 
Era o bucurie să vezi mulțimi de oameni, bărbați, femei cu flori în mână și copii îndreptându-se înspre biserică (indifrent care era aceea: ortodoxă, penticostală, baptistă…) cu bucuria radiind pe fețele lor se salutau unii pe alții cu cel mai frumos salut ,,CRISTOS A îNVIAT”, își spuneau vestea unul altuia iar răspunsul pe care îl primeau era ,,ADEVARAT CĂ A ÎNVIAT”.
 
Și azi după mulți ani aștept cu aceeași bucurie Duminica Învierii, duminica în care primesc reînnoirea asigurării că Isus a plătit tot prețul pentru păcatele mele.
 Și-a împlinit misiunea pentru care a venit de a murit pentru omenire ca noi să fim liberi din robia lui satan, a înviat și este viu în veci, s-a înălțat la cer și șade la dreapta Tatălui.
 
Isus nu a renunțat chiar dacă prețul a fost foarte mare pe care l-a plătit, promisiunea lui Dumnezeu făcută poporului Israel de a trimite un Mântuitor să salveze omenirea a fost împlinită și a avut sens în învierea lui Isus
 
Degeaba ar fi fost toată suferința Lui dacă ar fi rămas mort îngropat într-un mormânt, pe noi oamenii nu ne-ar fi ajutat cu nimic, ar fi fost la fel ca dumnezeii celorlalte popoare (Buda, Mahomed…).
 
Această veste că ISUS este VIU nu a durat doar trei zile, ea este valabilă și azi după 2012 ani va rămâne la fel de actuală indiferent câți ani vor mai fi acest pământ. 
 
Datoria mea este sa spun această veste la toată lumea că ISUS este VIU.  Chiar dacă nu L-am întâlnit în gradină la fel ca Maria Magdalena într-un mod fizic, a fost o zi în care m-am întalnit  într-un mod spiritual cu El și i-am dat inima Lui ca sa o stăpânească.
 
DUMINICA INVIERI  îmi dă siguranța că într-o zi Îl voi vedea față în față așa cum L-a văzut Maria și o să-I spun cât de mult așteptăm în fiecare an să vină SĂRBATOAREA  invieri LUI.


 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 996
  • Export PDF: 1
Opțiuni