Trupurile noastre sunt o disciplină
Autor: A.W. Tozer  |  Album: Credinţa dincolo de raţiune  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 05/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   M-am întrebat de ce ne-a dat Dumnezeu trupuri şi ne-a legat între ele. Am ajuns la concluzia că a făcut acest lucru mai mult sau mai puţin ca o disciplină. Nu ştiu pentru ce altceva le avem. Emerson a scris că natura are o singură funcţie faţă de fiinţele umane, şi aceasta este de a le disciplina. Cel puţin ocazional suntem obligaţi să gândim astfel. Din când în când corpul ne iese de sub control şi suntem nevoiţi să petrecem la fel de multă grijă şi energie ocupându-ne de el ca atunci când facem orice altceva. Mă bucur că Dumnezeu înţelege acest lucru. Mă bucur că El ştie. El ne-a dat aceste trupuri muritoare şi vrea ca noi să avem grijă de ele. În acest context, vedem, că El se îngrijeşte ca oamenii să aibe mâncare. Nu am crezut niciodată în marile distincţii pe care unii oameni înceracă să le facă între sacru şi profan. Mâncatul poate fi un act la fel de religios ca rugăciunea. Pentru mine, luarea micului dejun este la fel de spirituală ca şi rugăciunea în familie. Când separăm micul dejun de rugăciune, facem o împărţire care nu e necesară. Este greşit să punem necesităţile noastre fizice într-o parte şi rugatul, cântatul, milostenia, cititul Bibliei şi mărturisirea în altă parte. De ce spunem: lucrul acesta e spiritual, iar acesta e secular?

   Ei bine, eu am un mod de a trăi mai bun decât acesta şi vă pot spune că Domnul Isus nu a făcut niciodată distincţia pe care mulţi creştini o fac. El a spus că este Domnul. El Însuşi este Dumnezeu şi a întrebat: "De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?" Când a frânt pâinile şi le-a dat mulţimii mari, oamenii au mâncat, iar mâncatul a fost la fel de spiritual cum a fost şi învăţătura primită în zilele precedente. Învăţătura şi mâncarea erau la fel de spirituale, iar rugăciunea care a precedat prânzul a fost la fel de spirituală - nu mai spirituală - ca şi mâncatul.

Cind dupa Domnul au venit noroadele sa le vorbeasca a trebuit sa le hraneasca!pentru mine este uimitor cum in aceasta situatie Domnul isi arata suveranitatea in toate!Nu erau organizati ca astazi in hoteluri,restaurante la conferintele care se tin si cind a venit vremea mesei domnul a binecuvintat''putinul''care la porunca lui s-a inmultit si au fost saturati toti si au strins si cosuri cu firmituri.Ei venisera dupa domnul sa-i invete,sa le vorbeasca,sa-i vindece si-n prezenta lui le-au avut pe toate.Erau sati si fizic si mai ales spiritual.Asa a acoperit si inca mai acopera Domnul si azi toate nevoile noastre daca ne tinem foarte aproape de El.fi binecuvintata si azi!
Adăugat în 05/04/2012 de sanda_tulics
cine crede în Dumnezeu şi Îl urmează cu credinţă, beneficiază de tot ce are nevoie atât spiritual cât şi material. Să-I mulţumim Domnului căci la El găsim totul.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 05/04/2012 de 1954adina.9mai

1 corinteni 10:31: "Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu."
Totul pentru slava lui Dumnezeu!
Asa sa ne ajute El!
Domnul sa va dea binecuvantarea Sa!
Adăugat în 05/04/2012 de brandusa
mâncarea este la fel de necesară pt. trup ca și pt. suflet și ceia ce intră în pântece nu spurcă și nici nu sfințește, acestea sunt acțiuni ale inimii și voinței și pe acestea trebuie să le prețuim și să le căutăm și nici celelalte n-o să ne lipsească! Fiți binecuvântată în veci de Domnul Dumnezeu!
Adăugat în 05/04/2012 de Ioanhapca
Orice acțiune pe care o facem și Îl avem în gând pe Dumnezeu poate echivala cu o rugăciune, cu o laudă, cu o mulțumire. Eu așa cred. Totul e să faci un lucru bun, care nu intră sub incidența păcatului. Să ne uităm la părinți și la copii. Dacă v-ați vedea copilul într-un parc, jucându-se frumos cu alți micuți, nu vi s-ar umple inima de bucurie? Sentimentul ar fi mai presus decât un cuvânt spus de copilașul respectiv. Cred că așa e și în cazul lui Dumnezeu. Cred că El se bucură de binele nostru, oricare ar fi el - fie că e vorba de o masă, de o oră petrecută cu prietenii, de mersul la biserică și alte activități pe care chiar El ni le-a oferit ca opțiuni, pentru a ne simți bine și a crește bineplăcuți Lui. Chiar și o privire în sus, cu un gând sincer în inimă face, uneori, mult mai mult decât o rugăciune vorbită. Domnul să vă binecuvinteze din belșug!
Adăugat în 07/04/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 1349
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni