Confuzie în ceea ce priveşte Duhul
Autor: A.W. Tozer  |  Album: Sfetnicul  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Cred că sunteţi de acord cu mine când spun că mulţi oameni sunt confuzi cu privire la Duhul lui Dumnezeu. De exemplu, Duhul Sfânt nu înseamnă entuziasm. Unii oameni au entuziasm şi-şi imaginează că acesta este Duhul Sfânt. Unii din cei ce sunt foarte mişcaţi de o cântare îşi imaginează că acesta este Duhul, însă nu neapărat aşa stau lucrurile. Unii dintre aceştia se duc şi trăiesc exact ca lumea păcătoasă - însă Duhul Sfânt niciodată nu intră în cineva şi apoi îl lasă să trăiască exact ca lumea care-L urăşte pe Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor nu vor să fie umpluţi cu Duhul Sfânt - ei vor să trăiască aşa cum vor ei şi să aibă Duhul Sfânt doar ca ceva suplimentar. Vă spun că Duhul Sfânt nu va fi doar o adăugire. El trebuie să fie Domn, altfel, nu va veni deloc.

   Scrieţi lucrul acesta cu majuscule: DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANĂ. El nu este entuziasm. Nu este curaj. Nu este energie. Nu este personificarea tuturor calităţilor, după cum Jack Frost este personificarea vremii reci. De fapt, Duhul Sfânt nu este nici un fel de personificare. El este o Persoană, cum şi tu eşti o persoană, însă nu este esenţă materială. El are individualitate. Este o fiinţă, nu altceva. Are voinţă şi gândire. Are auz. Are cunoştinţă, compasiune şi abilitate de a iubi, de a vedea şi de a gândi. El poate auzi, poate vorbi, poate avea dorinţe, se poate întrista şi se poate bucura. Este o Persoană.

   Duhul Sfânt poate vorbi cu tine şi te poate iubi. Poate fi întristat atunci când tu I te împotriveşti şi Îl ignori. Dacă Îi întorci spatele când El vine în casa ta ca oaspete, Duhul Sfânt poate fi stins, aşa cum orice prieten poate fi redus la tăcere. Desigur, El va fi redus la tăcere dacă Îl răneşti, şi noi Îl putem răni pe Duhul Sfânt.

ce bine că sunt şi asemenea scrieri unde, ni se explică pe înţeles fiecăruia, ce şi cine este Duhul Sfânt, cum să-L primeşti pe Duhul Sfânt şi ce să faci ca să nu-L întristezi. Domnul să ne ajute pe fiecare şi să înţelegem că Duhul Sfânt, ne ajută dacă Îl chemăm şi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, de Domnul Duh Sfânt.
Domnul să te umple cu Dhul Său cel sfânt ca să ai parte de călăuzire sfântă, pentru a ne da în fiecare zi ceva hrănitor şi folositor.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 02/05/2012 de 1954adina.9mai
Duhul Sfint este Mingaierea Tatalui ceresc data noua prin rugaciunea facuta de Domnul Isu s inainte de a fi prins.Este toata dragostea Trinitatii data sufletelor ce cred cu adevarat in Dumnezeu.Este persoana sfinta,vie si autoritara ce-si exercita drepturi depline asupra sufletului cu care a facut legamint,este taria,siguranta si implinirea in dumnezeire a sufletelor care-L cauta pe dumnezeu.Este Dumnezeu!Este Dumnezeul care-ti cunoaste cel mai bine starea si te ocroteste de tot ce este rau,te fereste de situatii neprevazute,de piedici pe calea credinciosiei,este suflul Sfint al singurului Dumnezeu,Tatal,Fiul si El ,Duh,Sfint.El,Duhul Sfint este persoana dumnezeiasca ,ce nu poate fi confundata cu nici o stare sau traire de pe pamintEste lumina si intelepciunea,adierea si alte virtuti sfinte ce nu vin decit din dumnezeire. Duhul Sfint este Dumnezeu!Fi binecuvintata!
Adăugat în 02/05/2012 de sanda_tulics
Fiţi binecuvântate dragi surori, mulţumesc pentru fiecare comentariu ziditor lăsat în dreptul postărilor mele mă bucur nespus să văd această trăire "de a vă da toate silinţele" să aduceţi în viaţa mea o încurajare în lucrarea ce mi-a fost încredinţată dar şi completări extrem de interesante, în plină putere duhovnicească.
Adăugat în 02/05/2012 de floridinmaracineni
DUHUL SFÂNT ESTE O PERSOANĂ:" El nu eeste entuziasm. Nu este curaj. NU este energie.
Câta bucurie pentru cei care înţeleg acest adevăr!! Oo şi ce pagubă pentru cei care nu vreau să înţeleagă!! Slavă Domnului pentru oameni ca A.W. Tozer, care au aşezat o temelie solidă credinţei,
învăţând aceste adevăruri pe care religiile le-au răstălmăcit, spre nenorocirea celor care sunt prinşi în aceste învăţături deficitare.
Mulţumim TATĂL nostru că ai echipat şi astăzi oameni, ca sora Florica care să aibă această ocazie şi dragoste de a duce mai departe aceste adevăruri măreţe. Fă-o Tată oricând receptivă la lucruri care vrei să ni-le descoperi, prin ea. În Numele Domnului Isus.
Adăugat în 06/02/2016 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1800
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni