Doar binele, şi răul, nu?
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   "Să primim din mâna lui Dumnezeu doar binele, şi răul nu?"

   Dacă Dumnezeu domneşte în mod suveran peste lume, atunci răul din ea nu se află în afara planurilor Sale: "Sau se întâmplă o nenorocire într-o cetate, fără s-o fi făcut Domnul?" (Amos 3.6).

   Iată care a fost replica plină de reverenţă a lui Iov, slujitorul Domnului, atunci când a fost lovit "cu bubă rea": "Ce! primim de la Dumnezeu binele şi să nu primim şi răul?" (Iov 2.10). Iov a spus acest lucru în ciuda faptului că textul biblic ne spune foarte clar: "Şi Satan a plecat dinaintea DOMNULUI. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului" (Iov 2.7). Oare greşeşte Iov atribuindu-I lui Dumnezeu ceva ce venea de la Satan? NU, deoarece imediat după cuvintele lui Iov, autorul ne spune: "În toate acestea, Iov n-a păcătuit cu buzele lui" (Iov 2.10).

   Satan poate cauza răul doar cu permisiunea lui Dumnezeu. De aceea Iov nu greşeşte atunci când priveşte răul ca venind, în ultimă instanţă, din mâna lui Dumnezeu. Ar fi nebiblic şi lipsit de reverenţă faţă de Dumnezeu să-i atribuim lui Satan (sau omului păcătos) puterea de a zădărnici planurile lui Dumnezeu.

e adevărat că în faţa răului ne pierdem cu firea şi începem a ne văita şi-a întreba ,,de ce Doamne" dar dacă Dumnezeu îngăduie şi aşa ceva înseamnă că avem nevoie de-o atenţionare, poate ceva am greşit, am păcătuit, am gândit rău, am vorbit ce nu era pe placul Domnului, sau poate Domnul ne foloseşte pentru desăvârşirea Sa, căci în 1 Tesaloniceni 5:18 scrie ,,Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus, cu privire la voi" şi în Efeseni 5:20 ne spune ,,mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile" deci pentru TOATE LUCRURILE nu numai pentru bine, să mulţumim şi pentru rău.
Foarte bun acest devoţional ce ai postat astăzi, plin de lumină, explicativ.
Fii binecuvântată azi mai mult ca ieri şi mâine mai mult ca azi.
Adăugat în 25/03/2012 de 1954adina.9mai
stăpânitorul acestei lumi operează guvernând lumea pt. că cei fericiți, aleși și binecuvântați prin credință nu sunt din lume! Cei ce nu sunt din lumea aceasta nu se identifică cu ea! Ei ies din lumea aceasta și se duc spre lumea din care sunt! Deaceia este rău în această lume pt. că aici domnește mincinosul și tatăl minciunii dar Domnul apără și iubește pe ai Lui care se-ndreaptă prin credință către Împărăția cerurilor!
Adăugat în 25/03/2012 de Ioanhapca
Într-adevăr, Dumnezeu este Cel care are toată puterea și care le rânduiește pe toate - atât pe cele bune, cât și pe cele rele - spre folosul nostru. E greu să înțelegi lucrul ăsta atunci când suferi, dar... dacă ai credință adevărată, vei pricepe la un moment dat. Ba vei și mulțumi că ai suferit. Am trecut prin asta și știu că așa este. Domnul să ne ajute să primim și pe cele mai puțin bune și plăcute și să înțelegem motivul pentru care suntem obligați să le îndurăm pe cele grele!
Adăugat în 25/03/2012 de GabrielTudor
lumea in care traim nu este raiul pe care-l asteptam.Daca aici ar fi numai bine,nici nu ne-am dori sa plecam din lume,n-am avea niciun impuls la rugaciune,meditatie,n-am avea niciun dor de Dumnezeu.Dar in promisiunea Lui vom ajunge in tara unde nu se va mai plinge,vom cinta,vom sluji numai din iubire de care avem atita nevoie pe acest pamint plin de ura.Ura si lucrarile i ntunericului ne fac sa plingem sa suferim sa nu fim intelesi caci este o mare nepotrivire de duhuri Noi avem in noi Duhul cel SFINT care ne mingaie chiar de plingem si chiar de suntem dati mortii de intuneric.El de aceea ne-a dat Duhul Sfint sa ne amortizeze durerile si necazurile pricinuite de duhul lumii pe care multi il au.Duhul Sfint este ca o anestezie care ne tine deasupra valurilor ce vor sa distruga toto ce-i bun in noi.Sa ne intarim in promisiunile Lui care se implinesc si se innoiesc in fiecare clipa.fi binecuvintata si azi!
Adăugat în 28/03/2012 de sanda_tulics
Da, sunt foarte mult incredintat ca omul acesta are dar de invatator si pastor...
Acest devotional, contrazice parerea multura si a multor teologii.
Insa, cine poate primii aceasta invatatura nu greseste!
Adăugat în 11/12/2012 de Back2Arena
Statistici
  • Vizualizări: 3288
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni