Fereşte-te să fii mai înţelept decât Biblia
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Păzeşte-te de acei comentatori ai Bibliei care îţi distrag atenţia de la înţelesul clar al pasajelor. De exemplu, ce ai zice despre următorul comentariu tipic la pasajul din Luca 14.13-14: "Promisiunea răsplătirii pentru un astfel de stil de viaţă este o realitate. Nu trăieşti aşa de dragul răsplătirii. Dacă faci acest lucru, atunci nu trăieşti în acest mod, ci în vechiul stil egoist".

   Este oare adevărat - că suntem egoişti şi lipsiţi de dragoste dacă suntem motivaţi de răsplata promisă? Dacă este adevărat, de ce ne ademeneşte Isus, aducând vorba despre răsplată, oferind-o chiar ca fundament al acţiunilor noastre? Şi oare ce are de spus acest comentator despre pasajul din Evanghelia după Luca 12.33 în care nu ni se spune că răsplata va fi un rezultat al faptelor noastre bune, ci ni se spune să căutăm în mod activ să primim răsplata: "Faceţi-vă rost de pungi care nu se învechesc"?

   Şi ce are de spus cu privire la pilda administratorului nedrept (Luca 16.13), la sfârşitul căreia Isus trage următoarea concluzie: "Face-ţi-vă prieteni cu ajutorul bogăţiilor nedrepte, pentru ca, atunci când veţi termina cu toate, să fiţi primiţi în corturile veşnice" (vers.9)? Scopul acestei pilde este să îi instruiască pe ucenici referitor la modul corect şi iubitor în care trebuie folosite posesiunile lumeşti. Isus nu a spus că rezultatul unei astfel de folosiri a banilor este faptul că vom primi o răsplată veşnică. El spune că trebuie să îţi stabileşti scopul de a-ţi asigura o locuinţă veşnică folosind posesiunile tale.

   Astfel, este greşit să spui că Isus nu doreşte ca noi să urmărim răsplata promisă de El. El ne porunceşte să o urmărim.

Da și nu pt. că îndefinitiv nu facem voia Domnului că ni-i frică de Iad și nu ne pocăim doar să câștigăm....comori: Facem totul din dragoste față de Domnul nostru și cu recunoștință ... Fiindu-ne foarte clar că EL ESTE COMOARA ȘI RĂSPLATA NOASTRĂ CEA NESPUS DE MARE!!!
Adăugat în 10/03/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 979
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni