Cucerirea Canaanului
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Cartea Iosua relatează modul în care Dumnezeu a dat poporului Său, Israel, victorie asupra celorlalte națiuni din țara Canaan. La sfârșitul cărții, găsim o explicație referitoare la motivul pentru care Dumnezeu a făcut acest lucru:

    Am trimis înaintea voastră viespe și i-a izgonit dinaintea voastră, ca pe cei doi împărați ai amoriților: Nu cu sabia, nici cu arcul tău. V-am dat o țară pe care n-o munciserăți, cetăți pe care nu le zidiserăți, dar pe care le locuiți, vii și măslini pe care nu-i sădiserăți, dar pe care le mâncați. Acum temeți-vă de Domnul și slujiți-L cu scumpătate și credincioșie. Depărtați dumnezeii cărora le-au slujit părinții voștri dincolo de Fluviu și în Egipt și slujiți Domnului. (Iosua 24:12-14)

    Cuvintele acum temeți-vă de Domnul sunt o concluzie a harului lui Dumnezeu, care le-a dat israeliților țara promisă. Logica arată că scopul pentru care Dumnezeu le-a dat țara Canaanului era acela ca ei să se teamă de El și să-I dea cinstea numai Lui. Cu alte cuvinte, prin faptul că le-a dat israeliților țara Canaanului, Dumnezeu intenționa să creeze un popor care să-I recunoască slava și să-și găsească plăcerea în ea mai presus de orice alt lucru. Acest scop este confirmat și în rugăciunea lui David, relatată în 2 Samuel 7:23:

    Este oare pe pământ un singur popor ca poporul Tău, Israel, la care Dumnezeu a venit să-l răscumpere ca să facă din el poporul Lui, ca să-Și facă un Nume și ca să facă pentru el, pentru țara Ta, lucrări mari, și înspăimântătoare înaintea poporului Tău, pe care l-ai răscumpărat din Egipt, dintre popoare și dintre dumnezeii lor?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1365
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni