Rătăcirea în pustie
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

    Din pricina repetatei lor răzvrătiri, a necredinței și a idolatriei, Dumnezeu avea un motiv întemeiat să-Și distrugă poporul. Dar, încă odată, Își trage mâna înapoi și îi tratează cu har din pricina Numelui Său:

   Dar fiii s-au răzvrătit și ei împotriva Mea. N-au umblat după rânduielile Mele, n-au păzit și n-au împlinit poruncile Mele, pe care, dacă un om le practică, va trăi prin ele, și au profanat sabatele Mele. Atunci am avut de gând să-Mi vărs furia peste ei, să-Mi desfășor până la capăt mânia împotriva lor în pustie. Dar Mi-am tras mâna înapoi și am lucrat pentru Numele Meu, ca să nu fie profanat înaintea popoarelor, în fața cărora îi scosesem din Egipt. (Ez. 20:21-22,confirmat de vers. 13-14)

    Acest motiv pentru care Dumnezeu Își cruță poporul în pustie este identic cu motivul care reiese din rugăciunea lui Moise pentru poporul lui, atunci când Dumnezeu era pe punctul de a-i distruge. (Deuteronom 9:27-29, Exod 32:11-14, Numeri 14:13-16)

    Moise face apel la promisiunea pe care Dumnezeu a făcut-o patriarhilor, argumentând că, desigur, nu dorește să aducă batjocură asupra Numelui Său, lucru ce s-ar întâmpla fără îndoială dacă Israel ar pieri în pustie. Egiptenii ar spune că Dumnezeu nu a fost capabil să-i ducă în Canaan!

    Prin faptul că i-a permis lui Moise să se roage astfel, Dumnezeu arată foarte clar că hotărârea Lui de a-Și reține mânia împotriva lui Israel se datorează Numelui Său.

Așa se întâmplă și cu unele minuni din viețile noastre. Deși nu merităm, Domnul ne surprinde cu binecuvântări mari, tocmai pentru Numele Său, pentru promisiunile Lui. El este credincios chiar și atunci când noi nu suntem. Slavă Lui!
Adăugat în 08/03/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 896
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni