CONSTRUIEŞTE O CĂSNICIE MAI BUNA
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
Flllpenl, 1:9,10 "Şi mă rog ca dragostea voastră sa crească tot mal mult în cunoştinţă şl orice pricepere, ca să deose biţi lucrurile alese, ca să fl|l curaţi şl să nu vă poticniţi până in ziua venirii Iul Hristos."
O femeie s-a trezit într-o noapte şi a descoperit că soţul ei nu mai era lâjigă ea. L-a găsit în bucătărie, pe gânduri, aşa că I-a întrebat: "Ce se întâmplă'?" El a răspuns: "îţi mai aminteşti când eram în liceu şi tatăl tău ne-a surprins sărutându-ne? M i-a spus că dacă nu mă însor cu tine imediat, va face tot posibilul să petrec 20 de ani în închisoare... Ei bine stau aici şi mă gândesc... Azi aş fi ieşit..." O căsătorie puternică înseamnă a te îndrăgosti mereu şi mereu, de aceeaşi per¬soană! Biblia spune: "Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere, ca să deosebiţi lucrurile alese, ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi..." Poţi face acest lucru încercând să rezolvi toate greutăţile, lată câteva gânduri care îţi vor fi de ajutor:
1) încărcaţi-vă regulat "bateriile"; este imposibil să scapi de stresul marital, însă îl poţi controla, luând pauze de la "truda" zilnică. Plimbaţi-vă împreună, jucaţi-vă, ieşiţi la o cafea, faceţi acele lucruri care vă reconectează.
2) continuaţi să discutaţi; Chiar dacă unele lucruri îţi par evidente, nu presupune că partenerul îţi poate citi gândurile. Nu recurge niciodată la tratamentul tăcerii. Spune ce te deran¬jează, chiar dacă asta înseamnă rezolvarea unui dezacord. Doar când nu-ţi mai pasă îndeajuns pentru a nu fi de acord, trebuie să te îngrijorezi.
3) fii deschis sfaturilor şi îndrumărilor; Biblia spune: "Prin mândrie se aţâţă numai cer¬turi, dar înţelepciunea este cu cel ce ascultă sfaturile." (Proverbele, 13:10) Când ajungi într-un impas, caută sfaturi şi îndrumare de la un prieten sau un consilier, înainte de a se transforma în criză.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2252
  • Export PDF: 4
Opțiuni