CONSTRUIEŞTE O CĂSNICIE MAI BUNĂ - 2
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"... aveţi aceleaşi simţaminte, unii faţă de alţii..." Romani, 15:5
Jean Kerr a spus: "A te căsători e ca şi cum ai cumpăra ceva ce ai admirat ani de zile în vitrină, îţi place la nebunie, însă când ajungi acasă, descoperi că nu se potriveşte chiar cu toate lucrurile di'n casă!" Pavel a spus: "... aveţi aceleaşi simţiminte, unii faţă de alţii..."
lată trei sugestii:
1) rămâi deschis învăţăturilor; Solomon a spus: "Cine răspunde fără să fi ascultat, face o prostie şi îşi trage ruşinea."'(Poverbele, 18:13) Păstrează-ţi mintea deschisă. Nu-ţi concepe răspunsul în timp ce partenerul de căsătorie încă vorbeşte. Biblia spune: "Fiecare din voi să se uite nu la foioasele lui, ci şi la foloasele altora." (Filipeni, 2:4) Nu deveni niciodată atât de fortifi¬cat în privinţa punctului tău de vedere, încât să nu iei în considerare şi părerea partenerului. A asculta înseamnă a te conecta şi a recunoaşte perspectiva celuilalt.
2) nu-ţi pierde simţul umorului; Dumnezeu spune: "O inimă veselă înseninează faţa; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit." (Proverbele, 15:13) Dacă ai de înfruntat probleme financiare, familiale, boli sau pur şi simplu extenuarea, umorul slăbeşte tensiunea şi reinstaurează luciditatea.
3) elimină cuvântul care începe cu "D"; deşi Dumnezeu îngăduie divorţul în anumite condiţii, acesta nu este niciodată dorinţa Sa. Un cuplu, care a rezolvat problemele care li s-au ivit în căsnicie, a spus: "Ne bucurăm că nu am renunţat, în anii aceia dificili. Suntem de suficient de mult timp împreună pentru a şti că relaţia devine mai bună în timp." Fiind hotărât să modelezi reliiţia, indiferent cum se termină lucrurile, nu vei regreta niciodată eforturile depuse.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1514
  • Export PDF: 4
Opțiuni