Al GRIJĂ DE TINE
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar voi, prea iubiţilor, zidiţi vă sufleteşte..." Iuda, v.20
la aminte: "s-a apropiat de El o femeie cu un vas de alabastru cu mir foarte scump; şi, pe când sta El la masă, ea a turnat mirul pe capul Lui. Ucenicilor le-a fost necaz, când au văzut lucrul acesta, şi au zis: "Ce rost are risipa aceasta? Mirul acesta s-ar fi putut vinde foarte scump, şi banii să se dea săracilor." Când a auzit Isus, le-a zis: "De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine."(Matei, 26:7-10) încearcă să înveţi de la Isus! Permite untdelem¬nului slujirii, pe care-l torni asupra altora să se reverse şi peste tine, altfel vei fi extenuat. Acest lucru nu este o licenţă pentru indulgenţă faţă de sine, ci mai degrabă o chemare pentru a face ceea ce trebuie făcut în vederea restaurării energiei secate şi spiritului istovit, în caz contrar nu vei reuşi niciodată să-ţi atingi potenţialul maxim.
Mai mult, oamenii se vor comporta cu tine aşa cum te comporţi tu cu propria persoană. Aşa că începe să te tratezi mai bine! Este bine să-i slujeşti pe ceilalţi, însă prea mulţi dintre noi se ascund în spatele slujirii semenilor pentru a evita să ne slujim pe noi înşine, pentru că nu ştim cum să o facem. Cum poţi împlini porunca "lubeşte-ţi aproapele cum te iubeşti pe tine însuţi", dacă nu ai habar cum să te iubeşti şi să ai grijă de tine? Prea mulţi dintre noi devin în secret plini de repulsie faţă de responsabilităţile şi nevoile neîmplinte care cad zilnic pe umerii noştri, deoarece se pare că nimeni nu se osteneşte să dăruiască, la rândul său. Tu trebuie să faci "depuneri" acolo unde lumea se pare că face "retrageri de numerar" fără sfârşit, pentru că altfel vei ajunge să ai "fonduri insuficiente", în curând vor apare solicitări în toate domeniile: moral, emoţional, sexual şi spiritual. Cine îţi va dărui şi ţie, dacă tu n-o faci? Deci, cuvântul pentru tine, azi, este: "Permite untdelemnului pe care-l torni peste alţii, să se reverse şi peste tine!"
Există două tipuri de oameni care nu-ţi vor înţelege nevoia îngrijirii propriei persoane: legaliştii religioşi care nu încetează niciodată în încercarea lor de a ridica anumite standarde morale, etice şi religioase şi dependenţii de slujire, care se sacrifică si îşi sacrifică şi familiile pe altarul nesfârşitelor activităţi ale bisericii, crezând că aceasta este singura modalitate de a-i mulţu¬mi pe Dumnezeu. Cu siguranţă, unii dintre ucenicii lui Isus credeau acest lucru. Când o femeie a turnat ulei scump pe picioarele lui Isus, aceştia s-au supărat. Cum aşa? Nu citiseră ei niciodată cuvintele: "El mă paşte în păşuni verzi, şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său... Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el." (Psalmul 23:2,3,5} în vremurile biblice, uleiul era folosit pentru alinare, masaj şi reîmprospătare, mai ales după o zi grea de lucru sau după o lungă călătorie în soarele arzător. "Deci Dumnezeu consideră că este în regulă să iau o pauză?" Absolut! însă dependenţii de slujire, care doresc să se simtă doriţi con¬tinuă să se gândească: "Acest ulei ar fi putut fi vândut, iar banii dăruiţi săracilor." Propriul sistem al credinţei arată cam aşa: "Alţii contează, eu, nu!" Trebuie să înţelegi un lucru: dacă ai grijă de alţii şi de tine, nu, a) vei ajunge secătuit din punct de vedere emoţional şi spiritual; b) vei ajunge să ai resentimente, deoarece nevoile tale rămân nerecunoscute şi neîmplinite; c) vei ajunge să cauţi untdelemn în locuri inadecvate şi primejdioase. Acest lucru l-a condus pe Samson în casa Daliiei. Ea i-a oferit un loc în care să se relaxeze şi să-şi răsfire părul; după care l-a exploatat înspre distrugerea sa. Când aşteptăm ca alţii să ne toarne uleiul, în loc să o facem noi, îi oferim vrăj¬maşului un punct de sprijin. Nu lăsa să ţi se întâmple şi ţie acest lucru, începe să ai mai multă grijă de tine, din punct de vedere spiritual, fizic şi emoţional!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2738
  • Export PDF: 3
  • Recomandări email: 1
Opțiuni