CONSTRUIEŞTE O CĂSNICIE MAI BUNĂ - 3
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"Orice om sa fie grabnic la ascultare..." lacov, 1:19
Ai vâzut vreodată acel tricou pe care scria: "Vorbesc într-una şi nu mă pot opri?" în vremea întalnirilor mmanlice, puteaţi discuta ore întregi, însă când eşti căsătorit, dacă nu lucrezi la acest aspect, conversatia devine uneori superficială şi duce la dezacorduri. Dumnezeu spune: "Orice om sa fie grabnic la ascultare...", pentru că există o artă a comunicării: 1) permite partenerului sa conduca; Când se discută despre probleme situate în afara zonei tale de interes nu uita D-zeu a spus: "Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos." (Efeseni, 5:21) Uneori, acest iucru înseamnă a-ţi întreba partenerul: "Despre ce doreşti să discutăm?"
2) Mai scurt, înseamnă mai birie; "Iubito, putem discuta câteva minute?" este mult mai puţin ameninţător decât arhicunoscuta frază "Trebuie să discutăm!" Dacă partenerul tău nu răspunde într-o anumită chestiune, discut-o cu un prieten de încredere; apoi oferă-i partenerului versiunea prescurtată, lucidă.
3) Fi un prieten, nu un mentor; nu încerca să-ţi schimbi partenerul prin cicăleală. "De ce nu poţi?", "De ce întotdeauna...?" par mai degrabă întrebări ale unui părinte, nu ale unui soţ sau ale unei soţii. Spune ce te deranjează o singură dată, nu de o mie de ori! Adresează-ţi următoarea între¬bare: "Aş spune aceste lucruri unui prieten bun?" Dacă nu, nu le spune.
4) Fi încurajator; este nevoie de 12 complimente pentru a neutraliza o critică. Partenerul tău nu va şti cât este de minunat dacă nu îi spui!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1875
  • Export PDF: 4
Opțiuni