Seara vine veselia, iar dimineata plansul...
Autor: Ady C  |  Album: Pentru tineri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rangy21 in 13/10/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

    Banuiesc ca toata lumea cunoaste versetul din Biblie, unde psalmistul David spune: "seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia" ( 30:5b). Probabil dupa o noapte petrecuta in rugaciune si inchinare, sufletul lui era revigorat, ajungand la un nivel inalt spiritual. Dar asa era el, nu? Noi oare mai suntem asa?

 

     Din pacate la multi dintre noi este exact invers: seara vine veselia, iar dimineata plansul. Dimineata e un moment pe care putini il asteptam: o noua zi, noi probleme si framantari, stres la munca, nervi la scoala, lupte spirituale pentru supravietuire. Cum ne pregatim pentru toate acestea? Ne trezim in graba, bem o cafea sau 2 si am plecat. Fara putere in Duhul nostru adeseori, avem o zi plina de evenimente, dar totusi goala, fara sens. Dumnezeu e departe. Nu ne poate vorbi caci nu avem timp de El. 

 

     Mai grav, dusmanul se lupta cu noi in continuu si ne momeste sa gustam din placerile lumii acesteia, lumea astfel luand chip in noi, in loc ca Hristos sa fie Cel care sa se vada. Vine seara..un film. o cina romantica, o seara de gaming, iesire intr-un club de biliard, o emisiune la televizor - si timpul trece: incet dar sigur. Ne prinde ora 12 si noi inca suntem ocupati sa ne satisfacem eul stand cu noi insine sau cu prietenii. Inca o zi "pierduta" din punct de vedere spiritual! Ne culcam spunand o rugaciune rapida, care din pacate nu face nici macar regretele si rusinea sa dispara. E doar o rugaciune spusa in graba unui Dumnezeu care e departe.

 

     Poate te intrebi: chiar asa de grav sa fie? Uite-te in viata te pentru cateva momente. Eu m-am vazut prin prisma Lui exact cum sunt: gol, ipocrit si sarman spiritual. 

 

     Ce-i de facut? In primul rand, "clasica" rugaciune si citire a Cuvantului sunt 2 conditii imperios necesare pentru a capata eliberarea de orice legatura si a avea din nou pacea (nu pacea care ne-o da lumea, ci aceea data de Fiul lui Dumnezeu). Partasia cu fratii, postul, meditatia si "tacerea in prezenta Lui pentru a-I auzi vocea"  sunt alte aspecte importante de care trebuie sa tinem seama.

 

     Sunt zilele din urma, El poate veni oricand, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru viata de dincolo. Nu mai putem trai asa cum facem acum! (sau daca putem atunci suntem in pericol de moarte!)

 

Citeste resursa aici

 

     Fie ca Domnul sa ne dea putere si o mai mare dorinta dupa EL.

 

     Multa pace!



Domnul sa te binecuvinteze si sa/ti rasplateasca!Si pentru cei mai inaintati in varsta e buna!Un lucru mai trebuie neaparat,sa/L laudam si noi,purtandu /L tot timpul in gand si inima,spunand si altora despre mantuirea Sa.
Adăugat în 13/10/2011 de cost_ana
Cred ca cel mai grav lucru in viata noastra este ORGANIZAREA.
D-zeu este un D-zeu al organizarii. Cum sa am timp sa-i acord lui Dumnezeu atentia cuvenita dimineata cand eu abia ma trezesc?!? Suna ceasul si-mi vine sa-l sparg(vorbesc in general,sunt o persoana ce incerc sa-mi organizez viata asa cum D-zeu vrea ai ador sa fac asta).
O persoana dezorganizata acasa asa e si la serviciu si la scoala si in cuplu si in societate. Cred ca aici este cheia relatiei noastre cu noi insine,cu cei din jur si nu in ultimul rand cu D-zeu! Sa invatam sa ne organizam timpul pe care D-zeu ni l-a dat in ceea ce ne priveste pe noi,pe ceilalti si pe El!.
Adăugat în 23/10/2011 de gatuxa
este un indemn deosebit pentru propria cercetare; un mesaj pentru toti crestinii tineri sau varstnici; un mesaj la care trebuie sa meditam adanc...organizarea timpului trebuie facuta numai prin rugaciune de multe ori si eu neglijez aceasta; multumim Domnului pentru mesaj!
Adăugat în 29/10/2011 de floridinmaracineni
Amin!
Adăugat în 30/10/2011 de rangy21
Statistici
  • Vizualizări: 2655
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical 1
  • rangy21  

    Gramatical 1 0
  • Conținut 1
  • rangy21  

    Conținut 1 0
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”