De ce fii intunericului sunt mai intelepti ca cei ai luminii?
Autor: Ady C  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rangy21 in 13/10/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

Te-ai intrebat vreodata? Eu de multe ori. Am si am avut colegi pocaiti la munca, dar cei necrestini erau cu 2 clase peste- si in gandire, si in ratiune si mai grav si in traire. Poate de multe ori au fost si peste mine.

 

De ce oare? 

      In primul rand cred ca Dumnezeu ne doteaza pe fiecare diferit, si oamenii din lume nu-si pierd din abilitati nepocaindu-se. 

       In al 2-lea rand, cred ca e ceva mai grav la mijloc: religia omoara!!! . Cred ca ei gandesc mai liber si mai logic deoarece noi suntem de multe ori indoctrinati cu legea, in loc sa traim liberi, prin har. Diferenta dintre crestinii care traiesc prin lege si cei care traiesc prin har este mare!!  

 

Voi reveni cu mai multe meditatii pe acest subiect.

 

Am o intrebare: tu de care parte te afli?

 

"Caci Dumnezeu ne-a rascumparat de sub blestemul legii"

 

Citeste postul original aici

Versetul amintit cu faptul ca fiii intunericului sunt mai intelepti decat fiii luminii este mai degraba un semnal de alarma, o mustrare, decat o certitudine, sau ca ceva dorit de Dumnezeu.
Cred ca Solomon a fost cel mai intelept om si a fost, cel putin pana la un moment dat, fiu al luminii.
Adăugat în 13/10/2011 de Softy
Da, sunt de acord. Dar sa avem grija totusi ca fara dragoste putem ajunge ca Solomon, oricat de intelepti am fi. Adevarata intelepciune e sa-L iubim pe Dumnezeu si sa ne temem de El.
Adăugat în 13/10/2011 de rangy21
ieri am notata cu 10 acest devotional avand in vedere complexitatea raspunsurilor care pot fi date am notat asadar ESENTA intrebarii; constat insa ca sunt foarte putine raspunsuri...(pe acest site)
abilitatea pe care o mentionati in cazul oamenilor din lume nu este nicidecum una curata-sfanta ea este cea data de VRAJMAS; este o abilitate indusa, prefacuta, ea nu vine dintr-o inima curata;de ce sunt cei din lume (aparent) mai buni ca noi? deoarece EI NU AU DE LUPTAT CU NIMENI! sunt pur si simplu LIBERI fara atacuri vrajmase; prin insasi trairea lor "cu cele doua clase mai sus decat noi" vrajmasul ne rade pur si simplu in fata:"TE CREZI SFANT? TE CREZI POCAIT? TE CREZI MANTUIT?- ia priveste in jur la colegii tai nepocaiti ce traire exemplara au!!!!???"asadar este o mare diferenta intre ABILITATEA unui pocait si abilitatea unui nepocait; noi suntem sinceri si traim exact asa cum simtim nu NE LUPTAM SINGURI iar daca ceva nu ne iese bine stim ca suntem in scoala Domnului care doreste sfintirea noastra si din fiecare greseala DOMNIA SA ne scoate mai curati; iar daca cei din lume se vad mai presus ca noi desigur este doar MANDRIA care-i orbeste sa-si vada adevarata stare;afirmatia RELIGIA OMOARA este cat se poate de adevarata! daca DUHUL DOMNULUI nu este prezent in noi nu vom cunoaste ce inseamna cu adevarat viata de pocainta; a imlini tu la litera ceea ce este in LEGE este imposibil si Cuvantul ne-o spune: implinim doar prin mila si indurarea Domnului pe care o cerem cu credinta zi de zi slavit sa fie prin MARETUL HAR!da asa este diferenta este EXTREM de mare intre cei ce se afla sub Lege inca; ei duc o lupta sfasietoare...nici nu sunt practic constienti de aceasta; sa stiti ca la inceput, aproape orice POCAIT traieste prin Lege dar vine vremea cand unii din ei Il intalnesc cu adevarat pe DOMNUL si atunci ca printr-o minune povara se ridica, incepe sa vada...cereti Domnului VEDERE si TRAIRE PRIN SI SUB HAR; DOMNIA SA satura dupa dorinta! Pace!

Adăugat în 14/10/2011 de floridinmaracineni
Luca 16:8 in plida ispravnicului necredincios spune:
"....Caci fii veacului acestuia, fata de semenii lor, sunt mai intelepti decat fii luminii"

Cred ca acest verset spune ca fii veacului acestuia stiu sa-si castige respectul (atunci cand sunt vinovati) in fata celor care sunt ca ei!.....iar cred ca versetul continua sa spuna ca fii luminii nu stiu s-o faca fata de cei care sunt tot fii ai luminii!

Asta cred ca eu ca spune acest verset punand in lumina ochilor toata pilda ispravnicului necredincios.
Adăugat în 17/10/2011 de Evlavia
Statistici
  • Vizualizări: 4986
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni