21.noul legamant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 16/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

21.ISUS ESTE CALIFICAREA TA PENTRU BINECUVANTARILE LUI D-ZEU.

   Deutoronom 28:2"Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine şi de care vei avea parte, dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău".
   D-zeu vrea sa te binecuvanteze.El a spus:"Iata binecuvantarile de care vei avea parte".Asta inseamna ca nu poti sa fugi de binecuvantarile pe care vrea sa t-i le dea D-zeu.Poate te gandesti ca nu meriti binecuvantarile lui D-zeu,pentru ca versetul 1 din Deutoronom 28 spune:
1.Dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind şi împlinind toate poruncile Lui pe care ţi le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îţi va da întâietate asupra tuturor neamurilor de pe pământ".

Aici spune ca daca pazesti si implinesti toate poruncile Lui D-zeu,atunci vor veni aceste binecuvantari peste viata ta.
   Oricat de mult ai incerca sa tii toate legile lui D-zeu nu ai putea.De fapt Biblia spune ca daca ai incalcat o porunca le-ai incalcat pe toate.
   Iacov 2:10"Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate".
   Am o veste buna pentru tine.Isus te califica pentru toate binecuvantarile lui D-zeu,pentru ca El a tinut toate Legea si nu a gresit in nici una din Legi.A fost fara pacat.Nu numai ca a implinit Legea,dar ne-a si rascumparat de blestemul Legii.
   Galateni 3:13"Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: Blestemat e oricine este atârnat pe lemn".
   Aici nu spune ca ne-a rascumparat de binecuvantarile Legii,deci binecuvantarile sunt ale noastre si in ziua de astazi.Binecuvantarile din Deutoronom incep:
   Deutoronom 28:3"Vei fi binecuvântat în cetate, şi vei fi binecuvântat la câmp.
4"Rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul turmelor tale, fătul vacilor şi oilor tale, toate acestea vor fi binecuvântate.
5"Coşniţa şi postava ta vor fi binecuvântate.
6"Vei fi binecuvântat la venirea ta, şi vei fi binecuvântat la plecarea ta.
7"Domnul îţi va da biruinţă asupra vrăjmaşilor tăi care se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta.
8"Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale şi în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
9"Vei fi pentru Domnul un popor sfânt, cum
ţi-a jurat El, dacă vei păzi poruncile Domnului, Dumnezeului tău, şi vei umbla pe căile Lui.10"Toate popoarele vor vedea că tu porţi Numele Domnului, şi se vor teme de tine.11"Domnul te va copleşi cu bunătăţi, înmulţind rodul trupului tău, rodul turmelor tale şi rodul pământului tău, în ţara pe care Domnul a jurat părinţilor tăi că ţi-o va da.
12"Domnul îţi va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită ţării tale ploaie la vreme şi ca să binecuvânteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut.13"Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini".

   Cred ca Isus spune:"Vrei aceste bineuvantari?Sunt ale tale prin credinta.
Poate te gandesti:"Eu nu merit aceste binecuvantari".Da,este adevarat,nu le meriti,dar le primesti din cauza lui Isus.Acesta este Harul lui D-zeu.Legea spune:"Trebuie sa meriti binecuvantarile ca sa le primesti.Dar Legea nu mai este,Harul este aici.Deci ia aceste binecuvantari,prin har,prin credinta.
   Astazi nu se mai pune intrebarea,cat de mult ai pazit si implinit Legea lui D-zeu.Intrebarea este cat de mult poti sa crezi in D-zeu pentru aceste binecuvantari.
   2 Corinteni 1:20"În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt da; de aceea şi Amin, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu".
   Isus este calificare ta pentru fiecare binecuvantare,pentru ca El a implinit Legea pentru tine.Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1245
  • Export PDF: 6
Opțiuni