11. Noul Legamant al Harului
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 16/11/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Cum vei stii ca vei mosteni?

  Ps 89:34 "nu-Mi voi călca legământul, şi nu voi schimba ce a ieşit de pe buzele mele.
  Atunci cand Dumnezeu iti promite ceva, Îl crezi pe Cuvant? Ori esti ca si Avraam intreband:
   Geneza 15:8  "Avram a răspuns: Doamne Dumnezeule, prin ce voi cunoaşte că o voi stăpâni?
Dumnezeu nu l-a mustrat pe Avraam pentru ca nu l-a crezut pe cuvant. Dumnezeu S-a coborat la nivelul lui Avraam de credinta, asigurandu-l ca El intotdeauna isi tine promisiunile, a facut un legamant cu Avraam.
  Geneza 15:9 "Şi Domnul i-a zis: Ia o juncană de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel.
10. Avram a luat toate dobitoacele acestea, le-a despicat în două, şi a pus fiecare bucată una în faţa alteia; dar păsările nu le-a despicat. 11. Păsările răpitoare s-au năpustit peste stârvuri; dar Avram le-a izgonit.
12. La apusul soarelui, un somn adânc a căzut peste Avram; şi iată că l-a apucat o groază şi un mare întuneric. 13. Şi Domnul a zis lui Avram: Să ştii hotărât că sămânţa ta va fi străină într-o ţară, care nu va fi a ei; acolo va fi robită, şi o vor apăsa greu, timp de patru sute de ani. 14. Dar pe neamul căruia îi va fi roabă, îl voi judeca Eu: şi pe urmă va ieşi de-acolo cu mari bogăţii. 15. Tu vei merge în pace la părinţii tăi; vei fi îngropat după o bătrâneţe fericită. 16. În al patrulea neam, ea se va întoarce aici; căci nelegiuirea Amoriţilor nu şi-a atins încă vârful. 17. După ce a asfinţit soarele, s-a făcut un întuneric adânc; şi iată că a ieşit un fum ca dintr-un cuptor, şi nişte flăcări au trecut printre dobitoacele despicate.

  Dumnezeu este un Dumnezeu al Cuvantului, nu-Şi incalca Cuvantul. Avraam trebuia sa stie in inima lui ca Dumnezeu Îsi va tine promisiunea. Fiind oameni, este greu sa credem doar niste cuvinte.
  De aceea, este greu pentru noi cateodata, sa Îl credem pe Dumnezeu pe Cuvant. Deci, Dumnezeu, a facut un Legamant cu noi, nu pentru ca El nu este de incredere, ci pentru ca a stiut ca oamenilor le este greu sa creada ceea ce a spus El. Dumnezeu a stiut caci, cateodata omul se intreaba: "Daca Dumnezeu astazi, se decide, ca sa ma pedepseasca, in loc sa ma binecuvanteze? Dar pentru ca Dumnezeu, a facut un Legamant cu noi, care este intarit si pecetluit prin sangele lui Isus, sa-L credem pe cuvant, indiferent de ceea ce simtim, fiind pe deplin convinsi, ca va face ceea ce a promis in Cuvantul Sau
  Romani 4:20 "El nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, 21. deplin încredinţat că El ce făgăduieşte, poate să şi împlinească.
  Avem asigurarea ca Dumnezeu nu va uita de acest Legamant. In Noul Legamant, binecuvantarile iti sunt garantate, pentru ca Dumnezeu a facut un Legamant cu Isus la cruce, Care este Reprezentantul nostru perfect in fata Tatalui.
  Pentru ca Dumnezeu a facut acest Nou Legamant cu noi, prin Isus Cristos, noi, putem sa fim convinsi ca El ne va da ceea ce a promis in Cuvantul Sau.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2597
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni