Neprihănire
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 11/04/2023
    12345678910 0/10 X

                                                        Neprihănire   

   Două feluri de neprihănire, ori dreptate. Este - Neprihănirea - lui Dumnezeu în Hristos, care omul o primește la nașterea din nou prin credință. 2 Corinteni 5:21 și este - neprihănirea - personală, primită din lege, bazată pe prformanțele și silințele omului. Normal această neprihănire este pentru viața de acum, când omul vrea să facă ceva bun ca să-I placă Domnului. Noi știm bine că această - neprihănire - nu-i pentru cer, dacă era nu mai trebuia să vină Isus, să se întrupeze, să moară și să învieze. Mii de ani de religie oamenii nu au avut siguranța vieții veșnice, până la împlinirea vremii, în Hristos. În El este - siguranța -  veșniciei. Ce spune Biblia despre - neprihănirea - personală, pe care în lege Dumnezeu o cerea omului, dar care nimeni în afară de Domnul Isus nu a împlinit-o pe pământ.


   Proverbe 10:20.”Limba celui neprihănit este argint ales: ”, 21.”Buzele  celui neprihănit înviorează pe mulți oameni.”, 28.”Așteptarea celor neprihăniți nu este decât bucurie.”. Capitol 11:3.”Neprihănirea oamenilor cinstiți îi cârmuiește fără teamă. .”, 8.”Cel neprihănit este scăpat din strâmtorare.”, 23.”Dorința celor neprihăniți este numai bine.”. ----- Cred că vedem această neprihănire pe pământ prin puterea omului, care nu are făgăduințele Vieții Veșnice, pentru că nu atinge - dreptatea - lui Hristos, prin care Dumnezeu poate ierta păcatul omului, ca omul să primească - neprihănirea - dreptatea - lui Dumnezeu. Hristos este singura și unica variantă a lui Dumnezeu, ca omul să intre în grația Lui.     

   Acum câteva referințe Biblice pentru - neprihănirea - lui Dumnezeu în Hristos, dată celui ce crede acest Adevăr.


   Romani 3:21-24.”Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea și Prorocii – și anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred în El. Nu este nici o deosebire. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.”


   Romani 9:30-32a.”Deci ce vom zice? Neamurile, care nu umblau după neprihănire, au căpătat neprihănirea, și anume neprihănirea care se capătă prin credință; pe când Israel, care umbla după o Lege care să dea neprihănirea, n-a ajuns la Legea aceasta. Pentru ce? Pentru că Israel n-a căutat-o prin credință, ci prin fapte.”


   Romani 10:9-10.”Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”


   Mulțumim Tată că putem înțelege adevărata - neprihănire - a Ta în Hristos și putem să ne lepădăm toată neprihănirea noastră personală, primind - dreptatea - Ta în Fiul Tău, Domnul Isus Hristos, care ne-o dă nouă prin credință, în schimbul păcatului adamic, care ne-a aruncat pe toți în moarte. Mulțumim că am murit, am fost îngropați și am înviat cu Isus la o nouă viață, Viața Veșnică, acum și aici pentru toată veșnicia. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 365
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni