Neprihanirea
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 1:16-32
Versetul de memorat - Romani 1:17

"[...] deoarece in ea este descoperita o neprihanire pe care o da Dumnezeu, prin credinta si care duce la credinta, dupa cum este scris: «Cel neprihanit va trai prin credinta»."


Neprihanirea este o stare sufleteasca de curatie, de puritate. Noi nu ne nastem fara prihana, ci ne nastem pacatosi: "In pacat m-a zamislit mama mea" (Ps.51:5) . In Cuvantul lui Dumnezeu aflam despre o neprihanire pe care Dumnezeu o da. Aceasta nu se da, nu se poate capata pe baza unor eforturi personale din partea celor care o cauta, ci prin credinta. Pentru ca credinta este darul lui Dumnezeu, si pentru ca neprihanirea o da Dumnezeu, "de aceea cel neprihanit va trai prin credinta".

Ce se cere din partea omului ca sa fie socotit, declarat neprihanit? Pentru ca neprihanirea nu este o stare care vine de la sine omului, de aceea trebuie primita. Aceasta se face prin credinta in Dumnezeu si in Cuvantul Lui nestramutat. Dar nu numai cei ce aud sunt neprihaniti, ci cei ce implinesc Cuvantul lui Dumnezeu. Dar veti spune: "Sunt atatia care cred in Dumnezeu si ca Biblia este Cuvantul Lui. De ce ei nu sunt neprihaniti? Sau cum pot fi socotiti neprihaniti cei ce niciodata nu au auzit despre Dumnezeu si despre Cuvantul Lui?" Pavel ne spune in v.19: "Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu". Chiar Neamurile care nu au o Lege ca a evreilor, atunci cand isi "fac din fire lucrurile Legii...isi sunt singuri lege si...despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele" (Rom 2:14-15).

Deci cugetul lor este barometrul vinovatiei lor, ii indreptateste sau ii osandeste. De aceea Pavel afirma: "De aceea ma silesc sa am totdeauna un cuget curat inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor" (Fapte 24:16). Credinta in Dumnezeu fara ascultarea de El nu este de mare folos. Avraam l-a crezut pe Dumnezeu pe cuvant si a implinit ce El i-a cerut si aceasta i s-a socotit neprihanire. Domnul Isus spune: "Nu orisicine-Mi zice:"Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor, ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri".

Meditatia zilei: Cum imi tin eu cugetul fata de Dumnezeu?


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni