Devoțional - Psalmul 19
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 02/02/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

„Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul... Orânduirile Domnului... veselesc inima... sunt curate și luminează ochii... Ele sunt mai de preț decât aurul, ... sunt mai dulci decât mierea... pentru cine le păzește răsplata este mare." - Psalmul 19:7,8, 10,11

Dorința omului de a cunoaște și de a depăși mereu limitele poate aduce progres și dezvoltare în plan social și economic. Însă toate acestea nu vor aduce împlinirea deplină, căutată și așteptată. În plus, tot progresul societății, în orice domeniu ar fi el, este marcat și influențat de efectele naturii umane decăzute. Putem să folosim timpul și resursele pentru ceea ce este strălucitor și atrăgător, să descoperim, să construim și să inovăm, însă foarte ușor și repede să demolăm și să risipim. Atâta vreme cât gândurile și preocupările omenești sunt conduse și stăpânite de ceea ce este sub soare, nu de înțelepciunea Creatorului, totul se va nărui într-o zi.

Rugăciune

Doamne, Creatorul și Binefăcătorul sufletelor noastre, Te slăvim că ne-ai descoperit adevărul Tău dătător de viață și înțelepciune! Recunoaștem că nimic nu este mai de preț și mai folositor pentru noi, în viața aceasta trecătoare, decât să gândim, să alegem și să acționăm potrivit cu valorile și principiile Cuvântului Tău! Îți mulțumim că astfel tot ceea ce spunem, facem, construim, realizăm și descoperim, înviorează sufletul nostru și ne luminează drumul vieții pe pământ! Ajută-ne să nu înlocuim ceea ce este autentic, valoros și veșnic, cu ceea ce este artificial, nesemnificativ și trecător! Îți mulțumim și Te slăvim în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 404
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni