Devoțional - Psalmul 10
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 02/02/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

„Căci cel rău se fălește cu pofta lui, ... zice cu trufie: 'Nu pedepsește Domnul! '... El zice în inima lui: "Nu mă clatin, în veci sunt scutit de nenorocire! '... Dar Tu vezi; căci Tu privești necazul și suferința... Domnul este Împărat în veci de veci; ... Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întărești inima, Îți pleci urechea spre ei, ca să faci dreptate... " Psalmul 10:3,4, 6,14, 16-18

Omul poate să nege și să respingă existența și autoritatea lui Dumnezeu, ajungând să își facă proprii săi dumnezei care să îi semene și care să reflecte dorințele și planurile sale egoiste. Uneori ajunge chiar să se creadă propriul său dumnezeu. Însă acest lucru nu schimbă și nu diminuează realitatea existenței singurului Dumnezeu veșnic, suveran, sfânt și drept, care a creat și susține viața noastră, conduce lumea și universul nemărginit. El alege timpul și modul în care să lucreze. Tot El poate să schimbe împrejurările și să arate oamenilor cât de slabi, vulnerabili și trecători sunt.

Rugăciune

Doamne, Creatorul, Stăpânul universului și Tatăl nostru, ne închinăm și Îți recunoaștem măreția, puterea, înțelepciunea și slava! Îți mulțumim că, indiferent de locul și statutul pe care îl are cineva în societate, Tu, Doamne, ești mai presus de toți și de toate, ești în controlul tuturor lucrurilor văzute și nevăzute, temporare și veșnice, care se petrec la o scară mai mică sau mai mare! Te rugăm să ne ajuți să ne păstrăm mereu atenția îndreptată către Tine, chiar dacă prezentul ne este nefavorabil iar orizontul întunecat. Îți mulțumim că, la vremea potrivită, ne vei da ocazia să înțelegem că ai întotdeauna ultimul cuvânt în fiecare situație prin care trecem sau de care auzim că se petrece în lumea aceasta! Ajută-ne să ne bucurăm din plin de planul și voia Ta care se împlinesc și rămân în veci! În Numele Domnului Isus și prin Duhul Sfânt ne rugăm! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 438
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni