Devoțional - Psalmul 12
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 02/02/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

„Vino în ajutor, Doamne, căci se duc oamenii evlavioși... Oamenii își spun minciuni unii altora, pe buze au lucruri lingușitoare, vorbesc cu inimă prefăcută... Cuvintele Domnului sunt cuvinte curate... " - Psalmul 12:1,2, 6

În relațiile dintre oameni comunicarea este importantă și necesară. Însă, dacă cuvintele spuse de cineva pornesc dintr-o inimă stăpânită de mândrie, răutate, invidie, frustrare și mânie, acestea vor avea un efect distructiv asupra tuturor celor implicați. Pe lângă faptul că asemenea cuvinte produc tulburare și ceartă, ele creează o stare de neîncredere și tensiune care pot să fie urmate de fapte și acțiuni nepotrivite. Dumnezeu vrea ca inimile noastre să fie înnoite și sfințite de adevărul și înțelepciunea Sa, astfe încât să ne asemănăm cu El și să ne bucurăm de aprobarea și binecuvântarea Sa. Cei care cunosc și împlinesc Cuvântul Său se află de partea binelui care rămâne în veci.

Rugăciune

Doamne, Dumnezeul nostru sfânt și mare, ne închinăm înaintea Ta potrivit cu adevărul Cuvântului Tău prin care ni Te-ai descoperit și prin care ne înveți și ne îndrumi cum să trăim viața de credință! Recunoaștem că atâta vreme cât gândurile și preocupările omenești sunt conduse și stăpânite de firea păcătoasă, acestea vor da naștere la cuvinte, atitudini și fapte nefolositoare. Ajută-ne să ne hrănim mintea și să ne alimentăm starea din adevărul și înțelepciunea cuvintelor și cerințelor Tale curate! Dorim să trăim și să umblăm în dragoste și în adevăr în relațiile cu cei din jurul nostru, ca să fim plăcuți înaintea Ta și să aducem roadă care să rămână. Îți mulțumim și Te slăvim în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 408
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni