Devoțional - Psalmul 14
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 02/02/2023
    12345678910 0/10 X
Referințe

„... S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; ... Domnul se uită de la înălțimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere și care să caute pe Dumnezeu... Și-au pierdut mintea toți cei ce săvârșesc fărădelegea, ... Ei vor tremura de spaimă când se va arăta Dumnezeu... Râdeți voi de nădejdea celui nenorocit... dar scăparea lui este Domnul." Psalmul 14:1,2, 4,5, 6

A te smeri înaintea lui Dumnezeu, recunoscând nevoia de înțelepciune și ajutor, este cea mai importantă și folositoare decizie. Această alegere are însă mulți potrivnici atât în firea noastră, cât și în lumea aceasta afectată de păcat. Mintea umană, nesupusă și neascultătoare de Dumnezeu, este orientată în fiecare zi către ceea ce este rău, trecător și fără valoare veșnică. Este de mare preț să Îl căutăm pe Dumnezeu în orice vreme și în orice stare, astfel încât manifestarea prezenței Sale să nu fie pentru judecată, ci pentru binecuvântare și răsplătire veșnică.

Rugăciune

Doamne, Dumnezeul nostru, ne închinăm și Te slăvim că de-a lungul istoriei Te-ai revelat ca fiind Creator, Ocrotitor și Mântuitor al celor care au crezut în Tine! Îți mulțumim că, în bunătatea și îndurarea Ta, Te-ai apropiat de noi, ne-ai cercetat și ne-ai vorbit prin Cuvântul Tău și prin Duhul Sfânt înainte de a Te căuta noi! Totodată ne-ai arătat și faptul că Îți manifești sfințenia judecând păcatul, necredința, nedreptatea și răul din lume! Ajută-ne să trăim în fiecare zi găsindu-ne bucuria și împlinirea în a face binele și a înfăptui dreptatea, pentru ca atunci când Te vei arăta ca Stăpân și Judecător al lumii acesteia, să Îți auzim chemarea blândă și iubitoare de Mântuitor și Păstor al sufletelor noastre! Îți mulțumim și Te slăvim în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 412
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni