Devoțional - Psalmul 15
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 02/02/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

„Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă. Acela nu clevetește cu limba lui, nu face rău semenului său și nu aruncă ocară asupra aproapelui său." - Psalmul 15:1-3

Cunoașterea adevărului și împlinirea voii lui Dumnezeu, viața trăită în curăție și ascultare de El, modul nostru de gândire, purtare și vorbire, toate acestea arată dacă înțelegem și prețuim valoarea relației cu Creatorul și Tatăl nostru ceresc. Totodată, binecuvântările și beneficiile oferite de Dumnezeu celor care se încred în El, ocrotirea, dragostea și purtarea Lui de grijă sunt realități care ne însoțesc în fiecare zi, indiferent dacă este o zi cu soare sau o zi cu nori. Este important să ne punem mereu întrebarea dacă suntem într-o stare potrivită în relație cu Dumnezeu și cu aproapele nostru, și dacă ne găsim împlinirea în a face binele și a înfăptui dreptatea și neprihănirea știind că El ne cunoaște pe deplin.

Rugăciune

Doamne, Creatorul și Binefăcătorul sufletelor noastre, ne închinăm și Te slăvim că vrei să ne conștientizezi de realitatea prezenței Tale binecuvântate! Îți mulțumim că, prin harul Tău măreț, ne faci parte de credința prin care ne deschizi ușa să intrăm în cortul Tău cel sfânt, să avem parte de mântuirea, ocrotirea, biruința și purtarea Ta de grijă. Totodată, dorim să ne continuăm cu bucurie înaintarea și urcușul pe muntele neprihănirii cerute de Tine. Recunoaștem că nu este un loc mai sigur decât a fi, a rămâne și a merge mai departe pe calea Ta sfântă și veșnică. Îți mulțumim și Te slăvim în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 371
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni