Devoțional - Psalmul 8
Autor: Gabi Gheorghiaș  |  Album: La adăpostul Cuvântului - Psalmi  |  Tematica: Citire de fiecare zi
Resursa adaugata de dan4net in 25/12/2022
    12345678910 0/10 X
Referințe

„Când privesc cerurile, lucrarea mâinilor Tale, luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: 'Ce este omul ca să Te gândești la el? Și fiul omului ca să-l bagi în seamă? '... Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul!” - Psalmul 8:3,4, 9

Contemplând universul creat de Dumnezeu, suntem copleșiți de frumusețea, măreția și nemărginirea sa. Însă mai frumos și minunat este Însuși Creatorul nostru veșnic, sfânt, atotputernic și iubitor. Chiar dacă suntem ființe atât de fragile, limitate, imperfecte și trecătoare pe acest pământ, păstrăm în noi gândul veșniciei și dorința după nemurire. Iar faptul că avem preț în ochii lui Dumnezeu, că am fost creați pentru veșnicie, ne-a fost arătat prin întruparea veșniciei în Isus Hristos. Privind la El, la lucrarea, jertfa și învierea Sa din morți, și crezând în El ca Dumnezeu și Mântuitor al sufletelor noastre, suntem pe drumul către Împărăția Sa slăvită.

Rugăciune:

Doamne, Creatorul și Susținătorul tuturor lucrurilor și al vieții noastre, ne închinăm și Te slăvim în veci! Îți mulțumim pentru frumusețea creației și a lucrărilor Tale, prin care ne vorbești despre Ființa Ta, despre puterea și înțelepciunea Ta desăvârșită și veșnică! Suntem copleșiți de complexitatea și ordinea după care merg toate în creația Ta, de puterea de înnoire și regenerare a naturii din jurul nostru! Mai mult decât pentru ceea ce vedem în jurul nostru, Îți suntem recunoscători pentru harul, prezența și grija Ta iubitoare pentru sufletele noastre! Ajută-ne să trăim în fiecare zi bucurându-ne că Îți cunoaștem Numele sfânt și veșnic, că suntem cunoscuți și iubiți de Tine! Fii slăvit și binecuvântat în veci, Tată, Fiu, Duh Sfânt! Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 451
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni