Frica sau incredere
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 12/02/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    Anul 2020 este un an special nu doar pentru un om o târa ci pentru întreg pământul. Satan a plănuit sa aducă frica în fiecare om de pe pământ. Pentru oamenii care au acces la știri, internet și tot ce tine de media duhul de frica are o mai mare influenta pentru ca știe ca distanta de la frica la boala este foarte mica. Un pastor spunea recent ca frica a făcut mai multe victime decât virusul în aceasta perioada. Acest pastor spunea ca cunoaște un alt pastor care sta închis în casa din martie când a început virusul și pana acum, fiica lui merge și ii duce mâncare și o lasă la poarta. Dacă pe acest pastor satan a reușit sa l sperie asa tare și lui nu ii mai pasa ce se întâmpla cu sufletele celor care Dumnezeu ia încredințat sa le păstoreasca, atunci ce se întâmpla cu oameni din biserica?

   Frica te face sa ți concentrezi atenția doar pe persoana ta. Privind lucrurile din acest punct e ușor sa condamni un astfel de comportament pentru ca comportamentul acestui pastor afectează pe toți cei care îl cunosc. Vrem nu vrem starea noastră emoționala are efect asupra celor din jur mai mult decât credem noi. În momente de frica, teama, boala, uni oameni aleargă la preoți, pastorii, duhovnici pentru sfat și sprijin se le dea speranța. Acum dacă pastorii, preoții, duhovnici sunt plini de frica cum pot ajuta pe cei care cauta ajutor la ei? Un proverb spune un mare adevăr care se potrivește, , Fiecare da ce are’’ fiecare dam ce avem dacă avem frica aceasta dăruim, teama de moarte, aceasta vom dărui. Dacă suntem plini de încredere în Tatăl nostru vom transmite speranța și încredere celor din jurul nostru. Vom incuraja oameni ii vom ajuta sa privească spre Dumnezeu și ii vom ajuta sa înțeleagă ca viata și lungimea ei depinde de cel care ne-a dat-o; nu de oameni, un virus, masca, aparate de respirat, vaccinuri.

  Este adevărat starea noastră emoționala de liniște, încredere și Speranța poate sa izvorăsc doar dintr-o relație vie cu Dumnezeu. Când relația cu Tatăl este foarte buna știi ce moștenire ți-a pregătit, știi ce mult te iubește ai speranța ca atunci când pleci din locul acesta mergi într-un loc minunat mult mai bun decât acest pământ. Iar când schimbi un lucru râu, vechi, urat cu unul mai bun de ce ai fi trist, speriat și nu ai dori schimbarea lui? Cred ca în aceasta sta teama și frica multora ei nu știu și nu au siguranța a ceea ce ii așteaptă în veșnicii. Pavel spune, , fie ca trăiesc fie ca mor eu sunt al Domnului” Acest lucru e adevărat îl poți spune doar când cunoști pe cel ce a promis mari lucruri pentru tine și il crezi ca El ce promite împlinește negreșit.

    Ma gândeam a cui este vina de suntem fricoși? Ne este teama de moarte? Dacă vrei sa găsești scuza pentru faptul ca nu citești Biblia și nu crezi ceea ce a promis Dumnezeu în ea, mai mult nu o aplici în viata cu siguranța vei da vina pe satan. Vina nu este a lui satan vina este doar a noastră, nu are el nici o vina ca noi nu vrem sa credem ce spune Dumnezeu. Un alt lucru care mai lucrează la a hrăni acest duh de frica este a asculta tot felul de știri rele și a le vorbi cu alți le transmitem mai departe. Acest lucru îl bucura pe satan atât de mult ca împărtășim rele care el le face cu alți are o satisfacție enorma ca suntem părtași la lucrarea lui. El este deștept arunca momeala și oameni o împart cu cei din jur.

    O vorba din popor spune, , pasările zbora deasupra capului dar își fac cuib pe capul nostru doar dacă le dam voie’’ Veștile rele circula le auzim dar este alegerea noastră dacă le lăsam sa se cuibărească în mintea noastră și le hrănim. Acestea ne vor distruge liniștea și pacea interioara și vom fi foarte dispuși mult mai mult la boli și suferința. În Proverbe E: E scrie, , Frica de oameni(de ceea ce ei spun) este o cursa, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce sa se teama” Întrebarea care o putem pune este următoarea: Dumnezeu în acesta vreme de tulburare ce câștiga de la noi? Se uita spre noi și ce vede? Copii lui speriați de satan? Sau vede copii lui plini de încredere în El și promisiunea, , Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme. Ce mi-ar putea face omul?’’ Evrei E: Dumnezeu nu dorește sa ne vadă zilnic speriați, îngrijorați de ce va fi? ce va urma?

   Pavel inspirat de Duhul Sfanț spune, , Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste și de chibzuința” Timotei: 7 Am primit un duh de PUTERE, duh de DRAGOSTE, duh de CHIBZUINTA. Satan trimite un duh de frica peste oameni... iar cel care ne-a creat ne-a dat duh de putere, dragoste, chibzuința…acum alegerea ne aparține ce vom activa în viata noastră din ceea ce avem la dispoziție?

   Ma gândeam de ce avem nevoie de duhul de chibzuința? Pentru a face diferența intre ceea ce este de valoare și merita atenția noastră, sa știm sa facem diferența intre ceea ce ne da satan și ceea ce ne-a dat Domnul. Cred ca mai mult decât oricând în aceasta vreme este nevoie de oameni plini de încredere și dragoste care sa INCURAJEZE sa IUBEASCA sa RIDICE sa aducă speranța în sufletele oamenilor.

Doamne ajuta-ne sa fim noi acești oameni.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 569
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni