ROD pentru Imparatie
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 07/02/2021
    12345678910 0/10 X

       Fiecare om care sădește un pom sau mai multi ii sădește cu un scop. Uni pomi sunt sădiți pentru a se folosi ca material pentru diferite nevoii: mobila, material de constructii…alți pomi pentru decor iar alți pentru a ne bucura pe noi oameni cu delicioasele lor fructe. La fel semințele care sunt semănate aduc rod.

 Dacă noi oameni atunci când semănam sau sădim dorim sa culegem rod tot asa și Tatăl dorește și așteaptă de la noi sa aducem rod pentru Împărăția Lui. Un cântec spune: , , Merge voi cu mana goala, înaintea Domnului? Suflete nu-I pot aduce, Nici un singur snop măcar’’. De multe ori ma gândeam la cântecul acesta și nu îmi doream sa se împlinească în viata mea. Nu doresc sa merg cu mana goala și nici cu putini snopii pentru Domnul aduși de mine, îmi doresc sa fie foarte multi, doresc sa am un rod bogat. Cred ca fiecare copil de Dumnezeu are aceeași dorința ca și mine sa rodim pentru Împărăția Tatălui. Când citești aceste rânduri te gândești îmi doresc sa aduc rod dar nu știu cum sa le vorbesc celor nemântuiți despre Isus, îmi este rușine, nu știu ce sa le spun? și multe alte motive și scuze întemeiate pe care satan le pune în mintea noastră sa ne împiedice în a fi roditori. Cu toate acestea și eu m-am luptat ani de zile pana când am realizat ca nu este nevoie sa ții predici unui om de prima data când îl întâlnești. Este foarte important sa-ți faci timp sa-l asculți dacă are nevoie sa-l incurajezi, poate are nevoie de ajutor în vreun fel. Trebuie sa vezi unde se afla și de acolo e mai ușor sa-l îndrepți către Dumnezeu. Mi s-a întâmplat sa plănuiesc cum sa spun unei persoane despre Domnul dar înainte de a deschide eu subiectul a deschis ea și m-a întrebat dacă sunt religioasa, asa ca de acolo mi-a fost ușor sa discut despre Domnul pentru ca ea era interesata.

  Dacă ai dorința în inima Domnul pregătește calea sa poți vorbi despre El și Duhul Sfanț te călăuzește ce sa vorbești. Este foarte important sa înțelegi misiunea care a lăsat Isus fiecărui ucenic (mie și ție) care îl urmam și ea este, , Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea și Popovădu-iţi Evanghelia la orice făpură. Marcu 16:15-16” Când înțelegi dorința Tatălui pentru fiecare făptura și dorești din toată inima sa o împlinești El te ajuta la acest lucru. În graba noastră prin aceasta lume nu avem timp sa ascultam oameni, nu avem răbdare pana când ei înțeleg ca trebuie sa se pocăiască am dori în doua fraze pe care i-le spunem ei sa înțeleagă ce noi poate am înțeles într-un timp mai lung. Îmi doresc sa am cât mai mult rod dar am înțeles un lucru: la mântuirea unui suflet de multe ori are contribuția mai multe persoane. Sunt persoane care aude o singura data Cuvântul îl accepta se pocăiește și te bucuri pentru el. Dar sunt persoane care au nevoie de mai mult timp pana înțeleg ca trebuie sa accepte pe Isus în inima.

   In Ioan 4:37 spune, , Unul seamăna iar altu secera”. Poate eu seamăn în viata cuiva o incurajare, altul o fapta buna, altul o ureche care îl asculta, altul îl prezintă pe Dumnezeu plin de dragoste iar altul i-a vorbit câteva minute despre jertfa lui Isus și acel om își preda viata fără sa mai stea pe gânduri. Acum fiecare va avea răsplata pentru ca a contribuit la mântuirea acestui om. Cu ceva ani în urma locuiam în chirie cu un nepot nemântuit și ii vorbeam despre Domnul a venit și la biserica dar tot în distracțiile lui mergea înapoi. A venit o fata și cu fratele ei creștini sa locuiască împreuna cu noi, nepotul meu s-a împrietenit cu fratele fetei și au început sa-l cheme mereu pe nepotul meu la biserica și la grupuri de rugăciune. Treptat au devenit prieteni foarte buni și el a înțeles ca trebuie sa-și predea viata lui Isus și s-a botezat. Familia noastră împreuna cu acești prieteni am semănat Cuvântul vieții în inima lui, toți împreuna am contribuit sa-l ajutam sa înțeleagă nevoia lui de împăcare cu Creatorul lui.

  Alte persoane cresc în familii credincioase, merg la scoală duminicala au poate colegi de munca creștini care le vorbesc despre Dumnezeu și poate doar mai târziu în viata accepta sa-și predea viata lui Isus. La mântuirea acestora au contribuit părinti, bunici, învățătorii de scoală duminicala, biserica, colegii de munca creștini.

 Sunt invatatoare de scoală duminicala și cea mai mare bucurie o am când vad în apa botezului cei care mi-au fost elevi. Știu ca am pus câteva cărămizi în temelia credinței lor în ani care mi-au fost elevi și am o împlinire mare văzându-i ca au urmat ceea ce au învățat.

  Știu ca pomii rodesc în uni ani mai mult și în alți mai putin. Când ai un pom și rodește mai putin în anul acesta te bucuri pentru cât rod are și te gândești anul viitor va fi mai mult. Cred ca tot asa este și Tatăl se bucura când ne vede ca dorim sa rodim chiar dacă este mai putin într-un an spera sa rodim mai mult în următorul.

  Cel mai important pas in aceasta lucrare de a duce mesajul la cei nemantuiti este sa ai dorinta sa implinesti aceasta Porunca si cu siguranta Duhul Sfant te inspira cum sa abordezi oameni si ce sa le spui, cum sa sameni Cuvantul in inima lor. Poate altul va veni sa o ude si altcineva va culege Rodul.

Haideți sa aducem cât mai mult ROD pentru Împărăția Tatălui

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 428
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni