SARE si LUMINA
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 10/06/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

  Vremea in care traim este destul de nesigura pentru multi, ingrijoratoare, oamenii se intreaba ce va fi in viitor? Un lucru este sigur venirea Mirelui dupa Mireasa sa Biserica este foarte aproape. Un pastor recent spunea, , traim minutele dinaintea rapiri” daca constietizezi faptul ca timpul este scurt ce faci ca sa fii pregatit cand va veni Mirele sa te ia cu El?

   Isus a spus in Matei 5:13-! 4, , Voi sunteti sarea pamantului “ si, , Voi sunteti lumina lumi “ in aceste doua versete nu ne intreaba, , daca vrem sa fim sare si lumina “? ci  spune, , voi sunteti” 
Cuvintele, , voi sunteti “ ne responsabilizeaza sa implimentam mai mult in caracterul nostru calitatile pe care le are sarea si lumina. Versetul 13 este destul de clar; putem fi sare dar daca nu avem gust nu folosim la nimic si destinatia noastra este afara. Pot sa fiu credincios dar daca nu dau gust lumii din jur, trairea mea nu-i cu folos pentru Dumnezeu. Biblia mai spune ca lumina trebuie sa se reflecte in viata noastra nu trebuie sa o ascundem …ci ea trebuie vazuta de cei din jurul nostru.
Daca aprizi o lumanare la ora 12.00 ziua ea lumineaza, daca o privesti la ora 17.00 ea va lumina mai tare dar daca o privesti la ora 11.00 noaptea ea va lumina puternic pt ca intunericul este mai mare. Asa ar trebui sa fim noi sa luminam tot timpul dar cel mai puternic in momentele dificile din viata si cu cat intunericul acestei lumi e mai gros(pacatul e tot mai mare) lumina noastra sa straluceasca tot mai puternic. Am auzit de frati si cunosc persoane care atunci cand au trecut prin boli sau au pierdut pe cei dragi alti au fost persecutati au luminat puternic, cei din jur lor au fost mirati de felul cum au reactionat in acele situati. Proverbe 4:18, , Dar cararea celor neprihaniti este ca lumina stralucitoare, a carei stralucire merge mereu crescand pana la miezul nopti”

 Imi place versetul 15 din Filipeni 2 acolo spune, , ca sa FITI fara PRIHANA si CURATI, copii ai lui Dumnezeu in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care sa STRALUCITI  ca niste LUMINI in noapte''
Mi-am facut un obicei dimineata in timp ce merg spre munca sa spun, , Doamne ajuta-ma sa stralucesc pentru tine si azi “. De saptamna trecuta m-am gandit ca sa nu uit peste zi ca trebuie sa luminez, mi-am pus o poza pe ecranul telefonului cu o solnita si un bec si pe imagine scrie, , fii sare si lumina “. Ori de cate ori ma uit la telefon imi aduc aminte ca trebuie sa luminez si sa dau gust vieti. Probabil nu la toti e valabil, , sa uite’’ dar mie mi se mai intampla sa uit de aceea aceea imagine cu lumina si sarea ma ajuta peste zi. Cand, , un coleg ma supara…cum reactionez? Cand seful imi face o nedreptate sau alta persoana si exemplele pot continua sunt, , sare si lumina’'?
Versetul 15 din Matei 5 spune, , lumina lumineaza tuturor” daca intr-o incapere este o lumina beneficiaza toti care sunt in aceea incapere de lumina nu doar unii. Daca acasa esti lumina pentru familia ta pentru vecinii tai cu siguranta vei fi lumina si la biserica si la locul de munca ori unde mergi pentru ca tu ai aprins lumina in viata ta si doar tu o poti stinge cand nu mai doresti sa luminezi. Sunt si credinciosi de acest fel in unele imprejurari sunt cu lumina aprinsa, in biserica poate la munca dar in familie numai lumina nu sunt, sau in alte imprejurari din viata lor. In Luca 10 pe langa omul cazut intre talharii a trecut preotul si levitul dar niciunul nu ajuta acel om cazut…au luminat ei in acele momente? ?
Versetul 16 spune, , Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune” deci un efect al faptului ca noi luminam sunt, , faptele noastre bune’’ si un  rezultat al, , faptelor noastre bune’’ va fi cand oameni ne vor vedea, vor slavii pe Dumnezeu…ce frumos, imi doresc acest lucru pentru viata mea.

  Traim intr-o vreme unica de, , corona virus'' cum l-au numit oameni si imi pun intrebarea cat sunt sare si lumina pentru cei din jur? Poti sa te intrebi si tu care citesti aceste randuri, , esti sare si lumina”?
Am incurajat pe cei descurajati? i-am ajutat sa-si indrepte privirea inspre Dumnezeu, cel care ne a promis ca este cu noi in fiecare zi si cu nici un chip nu ne va lasa? Poate am fost noi oameni care am avut mai multa nevoie de incurajare si atunci nu am mai putut sa oferim incurajare. De multe ori un sms de incurajare are o asa mare valoare pentru o persoana care este fara nici o speranta, Solomon in Proverbe 25:11 spune, , Un cuvant spus la vremea potrivita este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint” asta inseamna ceva de valoare in momente cand nu poti darui nimic altceva. De asa multe ori cuvintele, , ma rog pentru tine’’ sunt un balsam pe rana, au o valoare asa mare pentru cel in problema.

Sarea are rol de a distruge microbi, a curati de a conserva. Daca noi punem sare in vorbirea noastra ea va distruge tot ce este rau (nu vom vorbi ce nu este de folos) va pastra ce este bun (vom vorbi doar ceea ce trebuie si este de folos) si va da gust la discutiile noastre ( vor fi discuti ziditoare, incurajatoare, benefice sufletelor noastre ). Bunicul meu mereu spunea, , nu vorbi ceea ce nu cladeste’’ atunci eram un copil si nu am inteles asa bine sensul acestor cuvinte. Acum le am mereu in minte le inteleg bine, ma straduiesc sa le aplic in vorbirea mea si il inteleg pe bunicul de ce ere asa important pentru el acest lucru, el stia ce important este sa fii SARE.

Sunt multe feluri in care suntem chemati sa luminam si sa dam gust lumi din jurul nostru prin a fi sare. Sa cerem Domnului sa ne inspire si sa ne calauzeasca in a putea fi o lumina stralucitoare si o sare buna.

Haide sa fim SARE si LUMINA

Un devoțional echilibrat, biblic, inspirativ. Slavă Domnului pentru asemenea suflete!
Adăugat în 12/06/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 782
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni