,, Ca niste copilasi " in NOUL AN
Autor: Rodica Pele
Album: Margaritare
Categorie: Diverse

 

     Din nou suntem la un nou început de an și de fiecare dată luăm hotărâri noi pentru anul care urmează, pe unele le ținem altele doar pentru o perioada. Dar unele decizii ni le facem obiceiuri  pe care le practicăm toată viață. Cât timp trăim tot avem de învățat și de multe ori copii ne învață așa multe lecții de viață. Este frumos să fii copil, bucuros tot timpul, fără griji, încrezător în părinți că îi poartă de grijă, îi cumpără haine și tot ce are nevoie, când cade plânge un pic uită și din nou este vesel, iartă ușor dacă este certat sau s-a certat cu prieteni.

 Interesant cum ne sfătuiește Scriptură să fim noi Copii Domnului: , , Ca si niste COPILAȘI "mai bine spus să învățăm de la copii:

, , Adevărat vă spun că, dacă  nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face  CA NIȘTE COPILAȘI, cu niciun chip nu veţi intră în Împărăţia cerurilor.

, , De aceea, oricine se va smeri că acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor " Matei 18:3-4

  Acest verset am putea spune că este destul de dur dacă nu vom fi ca și copii, , cu nici un chip nu vom intră în cer’’  dar înainte versetul spune, , dacă nu va veți întoarce la Dumnezeu” înseamnă că ne am îndepărtat destul de mult de El și vrea să ne învețe ce trebuie să facem să ne apropiem din nou de El.

    Dorința noastră că și oameni este să fim mari în viață aceasta prin ceea ce facem și suntem iar când vom ajunge în cer de asemenea ne dorim să fim mari, reușita constă în a te smeri pentru a devein mare așa ne învață Matei.

   Lucrând cu copii văd în ei calități frumoase pe care le au și ar fi frumoase și în viață noastră ca și adulți să le avem.

   Aș începe cu bucuria  pe care copii o au și de multe ori este așa molipsitoare la cei din jurul lor. Un copil mic care se lovește plânge un pic și din nou în scurt timp rade este vesel și își continuă joacă bucuros. El nu stă mult în starea aceea ci iese repede, de multe ori dacă l-ai pupat unde să lovit imediat e bine și este vesel din nou. La mulți dintre credincioși le lipsește bucuria din viață și de pe față, indiferent de stările prin care trec ei aleg mereu să fie triști. Poate uni consideră că este chiar păcat să fii vesel sau unora le place să arate supărați că să le fie milă celor din jur de ei și să-i compatimeasca (cunosc personae de acest fel). Personal cred că Isus a avut o față zâmbitoare, luminoasă îți transmitea bucurie, pace, acceptare nu degeaba îl urmau mii de oameni femei și copii stăteau ore să-l asculte nu voiau să plece din prezența Lui. Este alegerea noastră dacă avem o față zâmbitoare tot timpul care să arate că Isus este în viață noastră și domnește, această va arată că noi nu ne bizuim pe propirile puteri ci El are controlul, noi ne încredem în El și tot ce face pentru noi este perfect. Un copil este vesel mereu pentru că el știe, părinți rezolva toate, el poate să se bucure de viață. Un necredincios se uită la un credincios trist și supărat tot timpul și se întreabă ce Dumnezeu are omul acesta dacă el este mereu trist? ? eu nu am nevoie de un așa Dumnezeu, ce este diferit între  Dumnezeul meu și al lui?

    Aș continuă cu încrederea pe care copii o au în părinți. Un copil se încrede în părinți lui că îi poartă de grijă are ce mânca, îmbraca, când fuge și se aruncă în brațele tatălui sau mamei știe că-l prinde nu-l scapă din brațe, știe că-l iubește așa cum este, dragostea lor nu este condiționată de cât este de cuminte. Acelaș lucru îl așteaptă Dumnezeu de la noi o încredere ca și a unui copil, o abandonarea totală în Brațul Lui puternic de Tată. Un copil este convins că tata îi poartă de grijă la nevoile lui, tot așa ne vrea și Dumnezeu să nu trăim cu îngrijorare ci cu siguranță că Tata ne poartă de grijă. Asigurarea că ne iubește așa cum venim la El nu ne respinge ci ne primește cu drag, ascultă rugăciunile noastre, ceea ce a promis în Biblie cu privire la noi împlinește, El nu minte. A promis că ne poartă de grijă El ne poartă indiferent de ce se întâmplă în jurul nostru. Când spui și acționezi abia atunci practici încrederea în viață ta și atunci vezi și rezultatul încrederii tale pentru că Domnul vede că l-ai crezut pe cuvânt și El cu bucurie te ajută și îți face după credință ta. Când încrederea este parțială în Domnul demonstrăm că noi putem să ne decurcam și fără El, apelăm la ajutorul Lui doar când nu putem noi rezolva problema. Eu cred că îl întristăm pe Domnul în momentul care este, , Dumnezeul rezervă" doar dacă avem nevoie de El îi oferim încrederea noastră în momente când noi nu putem rezolva singuri situația. Copii sunt convinși că părinți sunt acolo pentru ei să rezolve problemele să le împlinească dorințele nu pun la îndoială dacă pot sau nu. Dumnezeu dorește să fim ca și copii în încrederea noastră în El să nu ne îndoim nici o clipă.

  O calitate care mie îmi place mult la copii este iertarea pe care ei o oferă foarte ușor fără nici o problema.

  Am fost copil și de multe ori mă certăm cu alți copii uneori ne băteam eram supărați, uneori spuneam, , nu mă mai joc cu tine niciodată, , sau alte ori, , nu mai suntem prieteni, , Îmi aduc aminte de prietena din copilărie, casele bunicilor noștri erau lipite una de cealaltă și când eu cu prietenă mea ne certăm trăgeam o linie pe trotuar unde erau lipite casele și nu aveam voie să trecem una la cealată pe trotuar cât timp eram supărate una pe cealaltă. Partea bună este că supărarea noastră dura câteva minute și iar ne jucăm ca și cum nu ne-am fi supărat una pe cealaltă, uităm totul așa repede și am văzut că toți copii procedează la fel.

   Cu oameni mari e diferit se ceartă repede și se împacă foarte greu …din cauza argumentelor pe care le au amândoi și chiar dacă se iartă nu se uită uni pe alți și își amintesc mereu. Cred că Dumnezeu nu are nevoie în Cerul Lui de oameni care se ceartă și nu se împacă, nu vor să se smerească și să ceară iertare celui cu care să certat indiferent dacă este el vinovat sau cealaltă persoană. Așa ne învață Matei în capitolul 5:23-24, , Așa că, dacă îți aduci darul la altar și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi adu-ți darul, , Bazat pe acest verset noi avem datoria să rezolvăm problema nu cealaltă persoană, trebuie să fim primi care facem pasul spre iertare. Este foarte important să oferim iertare tuturor celor care ne greșesc pentru că nu putem stă la Masă Domnului cu problema nerezolvată și nu poți avea propășire și nici nu crești spiritual.

  Interesant unui copil nu-I este greu să fie din nou prieten cu copilul cu care s-a certat, îl iartă repede și sunt prieteni din nou, acest lucru vrea Domnul să-l învățăm de la copii. Am experimentat acest lucru în viață mea iertarea. . au fost câteva situați care sau repetat; am  avut discuții cu o persoană și ceartă exact în săptămâna când urmă să fie Cină Domnului și de fiecare dată eram nevoită să mi cer iertare de la persoană cu care am avut discuția că să pot lua Cină. Prima dată a fost mai greu până m-am smerit eu înaintea ei să-i cer iertare după aceea a fost ușor oricecate ori au mai fost situați similare în care a fost nevoie să rezolv problema supărări si a iertâri.

  Matei în versetul 4 spune, , oricine se va smeri “ fiecare dintre noi avem situații în viață când este nevoie să ne smerim, smerenia conduce spre înălțare și Matei spune că înălțarea nu este numai aici pe pâmânta ci și în cer, , De aceea, oricine se va smeri că acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor ‘’ Matei 18:4

 

  FII VESEL ÎNCREZĂTOR IERTĂTOR  în  ANUL NOU

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/191345/ca-niste-copilasi-in-noul-an