Neobisnuiti
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 20/01/2018
    12345678910 0/10 X

Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii? Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel? Matei 5

Dumnezeu cauta oameni care sunt dispusi sa faca lucruri neobisnuite. Cum ar fi de pilda; sa imbratisezi cu dragoste pe oameni care te clevetesc sau te urasc, sau au ceva cu tine si se poarta urat cu tine, sau pe oameni care te-au dezamagit de atatea ori. Este un lucru neobisnuit sa iubesti pe vrajmasul tau. Este un lucru neobisnuit sa binecuvantezi pe cel care te bleastama. Este un lucru neobisnuit sa faci bine celor ce te urasc. Este un lucru neobisnuit sa te rogi pentru cei care te asupresc si te prigonesc. Stiti, vamesii si paganii au aceste valori, obisnuiesc sa faca aceste lucruri, obisnuiesc sa iubeasca pe cei ce ii iubesc, obisnuiesc sa imbratiseze cu dragoste pe fratii lor. Aici as putea sa zic, ca aproape ne intrec pe noi, pe cei mai multi din crestinismul acesta dezbinat. E un lucru neobisnuit sa faci ce a facut samariteanul milos, si mai ales daca ai modele: preoti si leviti, care fac lucruri din obisnuinta, si nu se abat de la rutina. Stiti, Moise intr-o zi a hotarat sa faca un lucru neobisnuit, sa treaca dincolo de pustiu, si acolo avea sa i Se descopere Dumnezeu. De ce a trebuit Isus sa ia pe vamesi si pe paganii, si sa ni- i dea noua drept pilde a lucrurilor obisnuite? Exista urme de umanism in ei. Stiu sa iubeasca, au dragoste, din obisnuinta, numai ca nu au altele zicem noi, nu deosebesc lucrurile alese, binele si raul, din obisnuinta. Dumnezeu ne vrea mai mult decat pot ei sa faca. Dumnezeu ne vrea la o statura mai inalta, mai desavarsita, facand lucruri neobisnuite pentru multi, dar placute inaintea lui Dumnezeu.

Caci este un lucru placut, daca cineva, pentru cugetul lui fata de Dumnezeu, sufera intristare, si sufera pe nedrept. In adevar, ce fala este sa suferiti cu rabdare sa fiti palmuiti, cand ati facut raul? Dar daca suferiti cu rabdare, cand ati facut ce este bine, lucrul acesta este placut lui Dumnezeu. Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi, si v- a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui 1Petru 2: 19, -21.

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 617
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni