Mângăitorul a venit
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 30/09/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   ”Și când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata. În ce privește păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; în ce privește neprihănirea, fiindcă Mă duc la Tatăl și nu Mă veți mai vedea; în ce privește judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat.”

   Mulți ani de zile am crezut că Mângâietorul este Cel ce venea cu condamnare atunci când greșeam, ori făceam un lucru rău zicând: vezi ce ai făcut Domnul Isus s-a supărat pe tine, vezi de aia ți sa întâmplat asta, ori asta. Credeam că Duhul Sfânt stă undeva și vânează greșelile mele, ca să mă pedepsească Domnul. Astfel mă învârteam într-un cerc vicios și nu reușeam să scap, mă simțeam condamnată și pedepsită de Domnul, la orice abatere făcută. Într-o astfel de stare toate ușile erau deschise celui rău să mă atace, iar eu credeam că-i Domnul. Acum ce credeți am fost mai bună, mai evlavioasă, că puneam toate atacurile celui rău pe seama Domnului, se bucura El când mă vedea? Nu, ci îi era milă de mine și Îi este milă de oricine cănd ne vede risipiți ca niște oi fără păstor. Mângâietorul nu a venit să dovedească ”fiilor” păcatul fiindcă ni la dovedit atunci când am murit împreună cu Hristos și am înviat la o viață nouă, la neprihănire. Isus a uitat păcatul și fărădelegea, nu și le mai amintește. Duhul Sfânt dovedește lumea vinovată de păcat, pentru că nu cred în el.

 

   În ce privește ”neprihănirea” lumea este vinovată pentru că nu crede schimbul de la cruce. 2Corint.5:21. Isus a rezolvat păcatul, ne-a dat neprihănirea LUI și asta Duhul ne-o dovedește nouă ”fiilor LUI și ne zice: nu mai pedalați pe păcat, Isus l-a achitat, credeți în neprihănirea LUI și bucurațivă de acest privilegiu măreț. Romani 11:27; Evrei 10:12. Când diavolul vine cu condamnarea spune-i: La cruce Hristos te-a biruit, te-a călcat în picioare și te-a făcut de ocară înaintea lumii,(Colos.2:15) iar eu sunt ascunsă cu Hristos în Dumnezeu, (Colos.3:3; Efes.2:6) așa că ești și sub picioarele mele și mă împotrivesc tare în credință și biruitoare pentru că lupt din biruința LUI, și îmi cunosc identitatea în EL. În ce privește ”judecata” lumea este dovedită vinovată, fiindcă stă sub autoritatea stăpânitorului lumii acesteia și respinge lucrarea LUI de la cruce. Noi însă ne bucurăm și știm sigur că diavolul a fost înfrânt la cruce. Asupra noastră are putere doar atunci când ne abatem de la adevăr și-i credem minciunile lui. Este mai greu pentru ”fii” de Dumnezeu care ani de zile au învățat altfel lucrurile, care au ajuns ca  lumea, plini de boli, de dezbinări, de certuri și nu mai au timp să-L mărturisească pe Isus și lucrarea Sa, pentru că trebuie să vorbească despe cea ce-i doare, când inima este amărâtă și duhul zdrobit. Oricum Isus așteaptă să ne ridicăm și să ne mângâie inima și duhul zdrobit. Isus Domnul nostru ne este credincios, chiar atunci când noi nu-I suntem, ci credem minciunile celui rău. Isus Hristos are răbdare și așteaptă să ne venim în fire, să luăm autoritatea care ne-a dat-o la cruce și să știm cine suntem, ca ”fii” de Dumnezeu. În Numele Domnului Isus, Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 718
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni