Facă-se voia Ta
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 23/09/2017
    12345678910 5.50/10 X
Media 5.50 din 2 voturi

   ”Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; vie Împărăția Ta ; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.” Matei 6:9-10.

   ”Facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.”

   Voia Tatălui în cer este desăvârșită. Orice făptură din cer face voia LUI. Și orice făptură de pe pământ, născută din nou, o creație nouă, o făptură nouă, un om nou, face voia LUI. Cum? până când trăiești aici pe pământ poți să faci voia Tatălui din cer? Da! Dacă nu era cu putință Domnul Isus nu ne lăsa rugăciunea Tatăl nostru, în Evanghelia LUI. Voia LUI pentru om a fost mai întâi, să facă ”OM” după ”CHIPUL LUI” și așa l-a făcut. Deși omul creat și-a vândut moștenirea, prin neascultare, iar CHIPUL LUI a căzut de pe el, Dumnezeu nu și-a abandonat ”voia LUI” pentru om. Și după cum LUI întotdeauna planurile nu-I eșuează și acest plan l-a împlinit la cruce prin FIUL său, Domnul Isus Hristos. De bună voia LUI, Isus a împlinit voia Tatălui de a face o nouă creație, care să poarte ”CHIPUL LUI” pe pământ ca în cer și  ”VOIA LUI” pe pământ ca în cer.

   Efes. 1:19....nemărginita mărime a puteri Sale, după lucrarea puterii tăriei LUI, (20). pe care a desfășurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morți și L-a pus să șadă la dreapta Sa în locurile cerești. (22). El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetănie peste toate lucrurile, Bisericii, (23). care este Trupul Lui, plinătatea Celui ce plinește totul în toți.”

   Efes. 2:6.”EL ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus.”

   Deci omul nou, făptura nouă, ”fiul” LUI, nu mai are identitatea de păcătos primită de la Adam, ci o identitate cerească, duhovnicească, desăvârșită, precum în cer și pe pământ, de o sfințenie și neprihănire, ce i-o dă Isus prin credința în lucrarea Lui terminată odată pentru totdeauna la cruce. Duhul ”fiului” de Dumnezeu este în locurile cerești împreună cu Isus. Acești ”fii” formează Biserica LUI, Trupul LUI pe pământ. Isus este în cer și duhurile noastre sunt în cer, iar Trupul Lui pe pământ și fiecare din noi mădulare în Trupul Lui, care fac voia Lui, precum în cer și pe pământ. Chiar dacă aceste mădulare ale Trupului LUI sunt într-un proces de sfințire împreună cu Duhul Sfânt, aici pe pământ, identitatea noastră nu-i de aici, ci din cer și nu pe baza pământescului suntem noi ”fii” ci pe baza lui Hristos, pe baza înfierii noastre în familia Tatălui. Aceasta a fost voia LUI în cer și s-a înplinit cu ”fii” Tatălui pe pământ, cu fiecare din noi. Pentru ”fii” voia Tatălui este și voia lor, după cum se maturizează sufletul și trupul, voia Tatălui se vede mai deslușit în viața fiilor Lui. Sfințenia, neprihănirea, desăvârșirea cresc și inundă cu fiecare zi ce trece viața lor, pentrucă fii își înnoiesc mintea cu dragostea și cuvântul LUI, învățând mereu cum să se supună duhului lor luminat de Duhul Sfânt, pentru a aduce viață, atât pentru suflet cât și pentru trup. Este minunat când voia Tatălui din ceruri se manifestă pe pământ în fii Săi, cu sănătatea minții, sentimentelor, voinței noastre și sănătatea trupului nostru, precum în cer și pe pământ și asta depinde de fiecare fiu în parte. Fii sunt ”fii” ai Tatălui și voiește să-i binecuvinteze și pe pământ ca în cer, cu biruință, sănătate, prosperitate și viață din belșug. Dacă nu pot crede că asta-i voia Tatălui pentru ei, fii trăiesc bolnavi, înfrânți, lipsiți, necăjiți și ajung de multe ori acasă la El prematur. Distrugerea care-i astăzi pe pământ nu este voia Tatălui, ci este voia dumnezeului acestui veac, căruia omul i-a încredințat pământul să-l ia în stăpânire, iar el nu știe nimic bine pentru om și pământ, ci dă târcoale ca un leu să risipească cu orice preț voia Tatălui din cer să se manifeste pe pământ ca în cer. Piedica din drumul lui este Biserica, adică fii lui Dumnezeu, care se ridică și smulge din ghierele lui prada, iar oamenii se mântuiesc împlinind voia LUI pe pământ ca în cer.

 

   Mulțumim Tată pentru voia Ta bună care ai avut-o pentru noi și vrem să învățăm această minunată voie, ca să o putem trăi prcum în cer și pe pământ, iar această voie a Ta o putem învăța meditând și mâncând în fiecare zi pâinea din cer care ne dă viață. Isus Tu ești pâinea vieți care Te-ai coborât din cer și ne-ai dat viață din belșug. Mulțumim!

Statistici
  • Vizualizări: 1169
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni