Haine albe
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 18/02/2016
    12345678910 0/10 X

 ,,Hainele să-ți fie albe în orice vreme.”( Eclesiastul 9 : 8 )  Suntem la un nou început de an și cred că fiecare se gândește ,,anul acesta vreau să mă apropii mai mult de Dumnezeu, vreau să fiu mai mult pe placul Lui.”  Noi decizii, noi dorințe pentru noul an, acest lucru este foarte bun să-ți dorești, să fii mai bun în anul 2016.

La sfârșitul anului 2015 citeam Eclesiastul 9, versetul  8 m-a pus mult pe gânduri și câteva zile la rând mi-au răsunat în minte: ,,Hainele să-ți  fie albe în orice vreme.” Asta înseamnă și la început de an și pe parcursul anului și la sfârșit de an, de fapt ,,în orice vreme”,  fiecare zi din viață, fiecare minut, fiecare secundă. M-am uitat în viața mea să văd cât de albă îmi este haina mea?  Poate e crem ? Sau mai rău, neagră ? Tu cel ce citești aceste gânduri cum este haina ta? Albă, crem sau neagră? Ce ne-a murdărit haina albă care a fost albită în sângele Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos? De atâtea ori păcătuim  gândindu-ne că nu e chiar așa de grav și nu ne cerem iertare de la Dumnezeu. De multe ori ar trebui să necerem iertare nu numai de la Domnul ci și de la oamenii cărora le-am greșit, dar nu ne cerem de la nimeni. Uite așa trec zilele, luni și uneori ani în care adunăm păcat peste păcat și haina noastră devine tot mai murdară, albul ei s-a dus de mult. În general omul nu cade în păcate mari așa peste noapte. Mai  întâi se începe cu greșeli  mai mici și tot așa încet, încet ajungi  la cele mari. Dacă nu ești atent poți ușor cădea în păcate grave pe care ajungi să le regreți toată viața.

În rugăciunea Tatăl Nostru, Isus îi învață pe ucenici să-și ceară iertare: ,,și ne iartă nouă greșelile noastre.”  Personal cred că dacă vi în fiecare zi înaintea lui Dumnezeu și îți ceri iertare pentru tot ce ai greșit,  El te iartă. Sângele lui Isus are putere să curețe haina ta și să o albească. Nu lăsa să trecă zile până ce haina se înnegrește, ci cum ai murdărit-o un pic doar o pată mică curățește-o alergând la rugăciune. Vină cu rugăciune înainte lui Dumnezeu pentru fiecare pată oricât de mică, păstrează haina albă mereu curată. Isaia 1 versetul 16 spune ,,Spălaţi-vă  deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!” Poate ai ajuns în starea în care haina ta s-a înnegrit și satan îți șoptește că nu mai este iertare pentru tine, nu are rost să te rogi. Nu îl crede, aceasta este o mare minciună a lui. Isaia spune în capitolul 1 cu versetul  18: ,,Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.” De mai multe ori mi s-a  întâmplat să îmi stropesc hainele cu clor când l-am folosit. Indiferent ce culoare era haina chiar neagră, unde cădea un strop de clor se albea. Clorul are calitatea de curățare și curăță tot și culoarea. Ultima dată când mi-a căzut câțiva stropi de clor pe un pulovăr violet închis și mi l-a albit. M-am supărat tare că nu am fost atentă și mi-am stricat plovărul. În momentul când eram supărată, Duhul Sfânt mi-a șoptit: ,,Vezi, așa cum albește clorul, tot așa Sângele lui Isus unde este folosit albește, curăță orice păcat.” Sângele lui Isus este cel mai bun detergent care poate spăla orice haină indiferent cât de neagră a devenit. Orice păcat pe care îl mărturisim și cerem ca Sângele  Lui Isus să-l spele, este curățit de pe haina. Nimic altceva nu poate să curețe așa cum curăță El. Există o condiție legat de această curățire și anume, să nu mai repetăm acel păcat în viața noastră. De exemplu dacă azi ai mințit și îți ceri iertare, mâine iar minți, iar îți ceri iertare și tot așa.  NU mai repeta, lasă-te de acel păcat. Isaia spune ,,ÎNCETAȚI SĂ MAI FACEȚI RĂUL”, pentru că vine vremea să plătești pentru neascultarea ta. Cu Dumnezeu nu ne putem juca, El este DREPT și vom da socoteală de cum arată haina noastră. El ne tot trage semnale de alarmă, să ne curățăm haina și nu e vinovat El că noi nu luăm aminte.

În momentul când am primit pe Isus în inimă El ne-a îmbrăcat cu o haină albă. Ea nu va rămânea albă doar dacă noi o păstrăm albă, curată. În fiecare zi trebuie să curățim orice pată a păcatului care a căzut în ziua respectivă pe ea. Să nu lăsăm să-și schimbe culoarea, ci în toată vremea să fie albă, imaculată. În toate vremurile picturile și tot ce s-a scris despre Dumnezeu, îngeri sau cer este reprezentat prin culoarea alb. Iar tot ce este legat de satan este culoarea negru, haine negre, îngeri  negri etc. Negru simbolizează moartea, iadul.

Deci în cer nu putem intra cu haină neagră, ea nu se potrivește în decorul cerului. Doar haina albă e potrivită acelui loc imaculat de curat. Acum e decizia noastră, unde credem că putem intra cu haina pe care o purtăm? Oprește-te din alergarea ta pentru un moment și uită-te în sufletul tău să vezi, ce culoare are HAINA TA ???

Păstrează-ți   HAINA ALBĂ  în toată vremea!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3218
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni