Femeia FERICITA
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 24/03/2015
    12345678910 0/10 X

 Femeile sunt speciale pentru că așa ne-a creat Dumnezeu și suntem diferite de bărbați printr-o mulțime de lucruri: sensibilitate, finețe, frumusețe, rezistență la suferință și multe alte lucruri.

Încă de mici, fetele visează să aibă o viață fericită la maturitate, să aibă o carieră, un soț care să le iubească, copii, casă și tot ce ar putea împlini o femeie, tot ce ar face-o să fie fericită. Cu toate aceste lucruri și Dumnezeu este de acord și așa ne spune Solomon în Proverbe 31:10-27. Versetul 28a din acest capitol concluzionează cu: ,,Fiii ei se scoală și o numesc fericită; bărbatul ei îi aduce laude…” Până aici am putea spune că femeia care este binecuvântată cu aceste lucruri în viață este fericită. Totuși am întâlnit multe femei care aveau aceste lucruri dar nu erau fericite. Întrebarea este: Ce completează fericirea unei femei? Am cunoscut și femei care nu au avut parte de o familie, soț, copii … dar erau fericite pentru că împlinirea și fericirea lor era în Dumnezeu. În Proverbe 16:20 Solomon spune: ,,Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găsește FERICIREA, și cine se încrede în Domnul este FERICIT.”  Fericirea mea, a ta ca și femeie, în primul rând este dată de Dumnezeu, de relația personală pe care o avem cu EL. Dacă Dumnezeu ne binecuvântează cu toate lucrurile pământești care aduc fericire în viața noastră, este foarte bine. Dar cel mai important lucru este relația noastră cu EL, și asta este ceea ce complectează fericirea noastră.
,,Femeia înțeleptă își zidește casa…” spune tot înțeleptul Solomon în Proverbe 14:1a. Cărămizile care formează casa ei sunt: felul cum se comportă cu soțul ei, cum își crește copiii, cum ține familia împreună etc. Dar nu este suficient doar aceste lucruri, ci cărămizile care zidesc casa trebuie să fie și rugăciunile ei, zilele de post, citirea Bibliei și tot ceea ce o apropie de Dumnezeu. Pe multe femei, loviturile vieții, bolile, pierderea celor dragi, le-au îngenunchiat și au devenit femei ale rugăciunii. Nu ar trebui ca aceste lucruri să ne facă o femeie a rugăciunii, ci de dragul Domnului să stăm de vorbă cu El în rugăciune. Când cauți fericirea în Dumnezeu, toate problemele le vei trece mult mai ușor pentru că nu ești singură și  EL te ajută, îți dă biruință. Dacă nu ai fost fericită până acum, nu înseamnă că nu ai putea fi de aici înainte. Am cunoscut femei în prag de divorț, dar care au hotărât să se apropie de Dumnezeu și să se abandoneze în brațele Lui. Viața lor s-a schimbat total, și-au primit soții înapoi și abia de atunci au început să fie fericite și împlinite; ,,… oamenii fără prihană moștenesc fericirea.” (Proverbe 28:10b) Când îl cauți pe Dumnezeu cu toată inima ta, abia atunci intri în moștenirea Lui, care este FERICIREA.
 
Doresc să fii o femeie FERICITĂ!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1819
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni