4. Adevarata ta identitate
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 25/02/2011
    12345678910 0/10 X

 

4.Adevarata ta identitate

Pag 1.

   2 Corinteni 4:17Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.18Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, suun ttrecătoare, pe cand cele care nu se vad sunt vesnice.
  Pavel a spus in aceste versete ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci ne uitam la lucrurile care nu se vad. Cum poti sa vezi ceva ce nu poate fii vazut? Majoritatea oamenilor citesc aceste pasaje si nu se gandesc ceea ce vrea Pavel sa spuna aici, dar aici spune ca noi ne uitam la lucrurile care nu se vad, nu la lucrurile care se vad. Pavel vrea sa spuna aici ca trebuie sa fie mai dominant ceea ce vedem prin credinta, decat ceea ce vedem in lumea naturala. Tragedia este ca majoritatea dintre noi suntem controlati de cele 5 simturi, nu umblam prin credinta.Atunci cand Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Eva vedem in Geneza 2 ca ei umblau cu Dumnezeu, si in:

   Geneza 3:7 Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.

   Aici spune ca ochii lor l-i s-au deschis si au vazut ca sunt goi. Ochii lor au fost deschisi pentru ca au vazut copacul cu fructul oprit, dar Biblia spune ca ochii lor l-i s-au deschis. Dumnezeu ne-a creat cu 6 simturi si unul dintre ele este Credinta. Poti sa vezi lucruri pe care nu le poti vedea cu cele 5 simturi naturale, si cred ca Adam si Eva au umblat mai mult prin credinta decat prin vedere. Atunci cand l-i s-au deschis ochii au realizat ca sunt goi, dar  ei au stiut ca  erau goi si inainte de a manca din fructul oprit. 
  Geneza 2:25 Omul şi nevasta lui erau amândoi goi, şi nu le era rusine 
  Asta era inainte de a pacatui, nu au realizat ca erau goi. Cred ca ei umblau mai mult prin credinta si auzeau vocea lui Dumnezeu in inima lor, asa cum si noi il auzim pe Dumnezeu cum ne vorbeste in inima noastra.Cred ca ei l-au vazut pe Dumnezeu nu cu ochii lor fizici, ci cu ochii lor spirituali. Imagineaza-ti ca ei au fost in duh, in lumea spirituala si nici nu si-au dat seama ca au haine pe ei, nici macar nu stiau unde era copacul din care nu aveau sa manance pana ce satana nu le-a aratat acest copac care era in mijlocul gradinii.Dumnezeu nu ne-a creat sa umblam la fel cum umbla oameni din jurul nostru, numai dupa ceea ce simt, vad, gusta, ci ne-a creat sa umblam mai mult in duh, in identitatea noastra, mai mult decat in lumea aceasta naturala. Suntem atat de ocupati incat nu mai stam sa auzim ceea ce vrea sa ne vorbeasca Dumnezeu in inima noastra, suntem in epoca vitezei. Poti sa vezi lucruri care nu se vad si aceasta se face prin credinta. Pavel continua invatatura lui catre Corinteni in capitolul 5 unde spune ca daca acest trup moare, avem un trup in ceruri acest trup este unul de slava, si avem nevoie de credinta sa credem acest lucru. Oameni din ziua de astazi incearca sa dovedeasca intr-un fel sau altul ca este viata dupa ce mori, dar nu poti sa dovedesti asta, ai nevoie de credinta sa stii ca este viata dupa moarte.
 

 Pag 2.

   2 Corinteni 5:6Aşadar, noi întotdeauna suntem plini de încredere; căci ştim că, dacă suntem acasă în trup, pribegim departe de Domnul.
  Pavel umbla prin credinta si spunea ca daca traim in aceasta viata, suntem departe de Domnul, iar in Filipeni spune ca este mai bine pentru el sa fie luat la Domnul, dar a vrut sa stea in aceasta lume pentru binele celor din jurul sau ca sa le predice Evanghelia. Poti sa ajungi sa traiesti prin credinta,  sa iti doresti sa fii mai mult cu Domnul decat sa traiesti in aceasta viata. De multe ori iti vine sa faci ceva ce ai gandit in inima ta, dar nu ai discernamant spiritual ca este de la Domnul si te lasi condus de logica. Majoritatea dintre noi avem aceasta abilitate de a fii calauziti de ceea ce este in inima noastra. Cred ca trebuie specificat ca nu orice gand sau sentiment pe care il ai este de la Domnul, satana iti poate da aceste ganduri, si sentimente. Si  ca sa avem aceasta discernere spirituala trebuie sa stim Cuvantul lui Dumnezeu, daca nu stii Cuvantul lui Dumnezeu nu te poti ghida dupa sentimentele tale, dar daca stii Cuvantul lui Dumnezeu poti sa fii calauzit dupa ceea ce simti in inima ta.
  Dumnezeu ne vorbeste tot timpul, dar problema noastra este ca nu ascutam ceea ce ne vorbeste Domnul, Isus a spus,"Cine are urechi sa auda", dar toti care il ascultau aveau urechi, Isus vorbea despre ascultarea cu inima de lucrurile de care le vorbea. Dumnezeu ne-a creat sa stim anumite lucruri cu inima noastra ce nu le putem sti cu mintea noastra.Pavel spunea ca nu stia Evanghelia pe care o predica de la nici un om, ci insusi Dumnezeu l-a invatat tot ceea ce stie, si asta s-a facut prin inima lui. Trebuie sa iti folosesti simturile naturale ca sa faci lucrurile naturale din aceasta viata, dar sunt boli care nu raspund nici unui medicament, dar orice fel de boala se poate vindeca prin credinta in Isus Cristos. Este trist pentru ca majoritatea crestinilor umbla prin vedere si nu prin credinta, trebuie sa auzim vocea lui Dumnezeu mai tare decat vocea fricii, necredintei, criticismului pe care il primim de alti oameni. In Ioan 10 Isus spune ca oile lui asculta glasul Lui, dar majoritatea crestinilor aud vocea diavolului si nu aud ceea ce le vorbeste Dumnezeu. Daca vrei sa auzi vocea lui Dumnezeu trebuie sa stai linistit, sa stai si sa asculti ceea ce vrea Dumnezeu sa iti vorbeasca.
  Psalmul 46:10 Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.
  Trebuie sa ne oprim din orice activitate pe care o facem si sa ascultam ceea ce vrea sa ne vorbeasca Dumnezeu. Daca tot ceea ce faci este sa privesti cu ochii tai naturali atunci esti orb spiritual, daca nu asculti cu inima ce vrea Dumnezeu sa iti vorbeasca. Daca vrei sa fii vindecat, asta inseamna ca atunci cand te rogi pentru vindecare, trebuie sa te vezi vindecat in inima ta, si apoi vei fii vindecat in lumea fizica, in trupul tau.
  Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi  

 

Pag 3.

 auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.

Duhul Sfant iti va arata lucrurile viitoare, dar ceea ce trebuie sa faci tu este sa stai si sa asculti ceea ce iti va vorbi, iti va spune ce sa nu mananci ca sa nu ai probleme de sanatate, iti va spune cu cine sa te casatoresti, iti va spune ce loc de munca sa iti alegi, Dumnezeu vrea sa iti arate lucurile care au sa vina.
  Ieremia 29:12 Voi Mă veţi chema, şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta.13 Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.
  Daca il cauti doar 5 minute iannte de a pleca de acasa si cinci minute inainte de a te culca, asta nu inseamna ca il cauti cu toata inima, trebuie sa il cauti cu toata inima ta si atunci il vei gasi si il vei auzi. Atata timp cat poti sa traiesti doar cu cele cinci simturi, fara credinta, asa vei trai, dar cand vrei sa il cauti cu toata inima ii vei auzi vocea. Trebuie sa iei o decizie sa nu mai traiesti ca si un om normal, Dumnezeu locuieste inauntrul tau, esti o fiinta supranaturala. Daca il cauti pe Dumnezeu iti garantez ca vei fii binecuvantat.





Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1398
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 7
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni